Öncelikle size kendimi Web alanında tanıtayım. Çoğumuzun bildiği Knight Online oyunu sayesinde Bilişim sektörü ile tanıştım. İlk başlarda vaktini internet cafe ve evde bilgisayardan oyun oynayarak geçiren bir bireydim. Daha sonralardan bu oyunun PVP versiyonlarının çıkması üzerine birçok Hosting Firması ile tanıştım ve kendim PVP Serverlar kurmaya başladım. Daha sonradan kendimi Hosting Sunucular alanında geliştirerek insanların PVP Serverlar kurmasını sağladım ve bu işten para kazandım. Daha sonra Bilişim sektörüne ilgimin artması sonucunda orta düzeylerde Photoshop,HTML,CSS,PHP,MySQL,ASP ve Google SEO dallarında bilgi sahibi oldum. Bugüne kadar birçok Web Projesi yaptım ve ileride de yapmaya devam edeceğim.

Bu yazıyı yazmamın sebebine gelince; Bizim insanımız nedense kendisinin yapmadığı, yapamadığı veya yapmak istemediği birşeyleri başkaları yapmaya kaldınca genellikle olumsuz yönde yorumlar ve eleştiriler yapıyor. Ben o insanları kınamıyorum yanlış anlamayın. Belki bu işin dışında yer aldıkları için bazı konularda bilgi sahibi değildirler diye düşünmek istiyorum. Bende şimdi size klavyem döndüğünce Mega Holdings'in içinde yer alan bir birey olarak Mega Holdings hakkında bilgiler vermek istedim.

Network Marketing
Ben size "Network Marketing" sektörünü herkesin anlattığı gibi senelere, rakamlara dayalı olarak değil sizin anlayacağınız şekilde en basite indirgeyebildiğim kadarı ile anlatacağım. Biz bu işi yaparken insanlara Network Marketing sektöründe Mega Holdings ile çalışıyoruz dediğimizde insanlar "Network Marketing" kelimesini duyar duymaz bir adım geri gidiyorlar. Bunun sebebi ise; Geçmişte, bazı sözde firma veya şirket olan bazı kuruluşların yaptıkları **************lık yüzünden. Ama bizler iyi bilmeliyiz ki beş parmağın beşide bir değildir. Ben kendi çevremden biliyorum ki; Bizlerin anneleri haftada 1-2 gün Altın günü veya sohbet amaçlı toplanırlar. Bizler annelerimizin bazı arkadaşlarını yani bizim Ayşe Teyze veyahut Fatma Teyze dediğimiz insanları Avon (Hepimiz bildiğimiz için bu firmanın örneğini verdim.) ürünü satışı yaparken görüyoruz. Peki AVON firması Network Marketing değilde başka bir sektörde mi hizmet veriyor ? Bizler, o teyzelerimizi hiç kınamıyoruz da neden tanıdıklarımızı kınıyoruz ? Yada Biz kozmetik ürünü yerine teknolojinin ve yeniliklerin en hızlı ilerlediği sektörlerden biri olan Bilişim sektöründeki Web Sitesi ürünü satışı yaptığımız için mi Suçlu oluyoruz ? Bakın bunların cevapları çok açık olmasına rağmen ben bunları cevaplamayacağım. 1-2 Dakikanızı ayırdığınızda gereken cevapları siz kendinizde bulacaksınız zaten. Yada gelin bir başka açıdan daha bakalım . Bizler zaman zaman sinemaya gidiyoruz. Zaman zaman yemek yemeye ve zaman zaman kıyafet almaya gidiyoruz. Bu zamanlarda sıkça karşıladığımız birşey var. 1 Tane Alana 2. 'si %50 İndirimli FİYATINA !!! Bakın Buradaki Reklamcılık sektörünün yürüttüğü politikaya dikkat edin. Biz sinemaya giderken yanımızda biri ile gitmek isteriz. Öyle bir kampanya veya reklam yapılıyor ki bizlerin bilinç altında ister istemez tek kişi bile gidecek olsak yanımıza bir kişi daha götürmek istiyoruz. Peki bunu bir sektöre dökecek olursak bunun adı "NETWORK MARKETİNG" değil de nedir ? O Firmalar kendi bulundukları alanda kendilerine özgü kampanyalar yapıp "NETWORK" 'ten faydalanmış oluyorlar.

Mega Holdings
Yukarıda söylediğim gibi biz Network Marketing sektörü içinde Mega Holdings çatısı altında hizmet veriyoruz. İnşaat sektöründe "A İnşaat Ltd. Şti." yada "B İnşaat Ltd. Şti." olduğu gibi Network Marketing sektöründe de farklı farklı işleyiş planları olan firmalar olabilir. Mega Holdings hakkında çok kısa bir genel bilgi vermek gerekirse ; 1999 Yılında Malezya'da kuruldu. Hong Kong,Dubai,Malezya,Türkiye ve birkaç ay önce de Hamburg/Almanya 'da açılan bir Avrupa temsilciliği bulunmaktadır. Yani 1999 Yılından bu yana hizmet vermektedir. Ve bugüne kadar kimsenin kazandığı paraları ödememezlik yapmamıştır. Bununla ilgili tek bir haber bile ben şahsen hiçbir yerde görmedim. İş Planını size anlatma gereksinimi duymuyorum çoğunuz iş planını dinlemiştir yada kendisi araştırıp öğrenmiştir. Bilmeyenler ise Youtube'ye "mega iş sunumu" yazdığında onlarca video çıkacaktır. Sizlere sadece şöyle bir şey söylebilirim ki Mega Holdings'in Hizmet Politikası; Kazandıkça,Büyüdükçe,Kazandırıp ve Büyütmektedir. Peki bunu neye dayanarak söylediğime gelince. Daha önceden aldığımız bir üründen bir ayda en fazla 54.000$ para kazanabiliyorken artık 60.000$ para kazanabilmemiz.

Peki Bu İş Yasal Mı ?
Bir firmanın diğer ülkelerde yasal olabilmesi için nasıl çalışması gerektiğini bilmiyorum ama Türkiye'de bir firmanın yasal olabilmesi için en basitinden sattığı ürünün ücretini aldığı takdirde bu gelen paranın KDV'sini ödemesi gerekir. Bunu ödeyebilmesi için Resmi olarak bir Firma olması gerekmektedir. Bunlar yerine getirildiği takdirde bu firma fatura kesebilip hizmetini devam ettirebilmektedir. Mega Holdings'in Türkiye'deki temsilciliği yani Mega Grup Bilişim bizim aldığımız ürünlerin faturasını ve desteğini sağlamaktadır. Türkiye'de bu işte bir ayda dönen miktarları göze aldığımızda Mega Holdings eğer yasal olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti şimdiye kadar kaç kere tepesine binip bu şirketten ürün almayı yasaklamıştı.

Ürün Sembolik mi ?
Birçok insan hala bu ürünün bu sistemi yasallaştırabilmek için kullanıldığını söylüyor. Haydi gelin olaya düz mantık bakalım. İlk olarak; Bu ürünler sembolik olmuş olsa dahi ne olurdu ? Biz ürünümüzü alıyor muyuz ? Alıyoruz. Verdiği imkanlardan faydalanıyor muyuz ? Faydalanıyoruz. İkinci olarak; Dünya'da teknolojinin ne kadar hızlı geliştiğine bir göz atın. Daha öncelerden bırakın web sitesini telefonla dahi bir ürünü sipariş edemiyorduk. Fakat artık yediğimiz yemeği bile bir web sitesi üstünden sipariş verebiliyoruz. Avrupa ülkelerinde kişisel web siteleri neredeyse artık bir kimlik haline gelmiş durumda. Türkiye'de ise bazı cinayetleri, bazı intiharları Facebook veya Twitter üzerinden çözüyorlar :)

Ürünün Ücreti ?
3 Yıllık bir hizmetin ücreti 750$+KDV 'dir. Türk Lirasına göre hesaplayacak olursak 3 yıllık 1800-1900 TL arasına tekamül etmektedir. 3 yıllık 1.800 TL ise 1 Yıllık 600 TL'dir doğru mu ? Şimdi ben bir webmaster olarak bir en ufak bir web sitesini bile hosting-domain dahil senelik 750 TL'ye hizmetini veriyorum. Kimisi 1.500 TL'ye kimisi ise 500 TL'ye veriyor. Kimisi web sitesi yapabildiği için bu firmayı bir Araç, kimisi ihtiyacı olduğu için İhtiyaç olarak görüyor.

Oturduğumuz Yerden Zengin Olma Hayali ?
Kimse kimseye böyle birşeyin garantisini veremez. Biz arkadaşlarımıza bu işten bahsederken eğer bunları bunları yerine getirebilirsen yada yerine gelirse şu kadar para kazanırsın diye söylüyoruz. Bunları ise şirketin vermiş olduğu komisyon ücretlerine dayanarak, hesaplayıp söylüyoruz.

Yazımın sonlarına yaklaşırken size birkaç şey daha söylemek istiyorum. İnsanlar Şirketin kazancını sorgulamaktan hiç vazgeçmiyorlar. Geçenlerde başıma geldi o yüzden sizinlede paylaşmak istiyorum. Bir sunumumda bir kişi; "Ohoo Şirket fena para kırıyor, bu sence ne kadar doğru" dedi. Ben ise üstüme giymiş olduğum pantolunumun LTB(Little Big) markasını göstererek; "Ben bu pantolonu yanlış hatırlamıyorsam 60-70 TL gibi bir fiyata aldım ama bunu alırken bu ürünün üretim masrafının 5-10 TL gibi bir fiyat olduğunu biliyordum" dedim. Bu olayda Ne demek istediğimi, Neyi kastettiğimi anlayabilmişsinizdir umarım. Size bu işi yada başka bir işi danıştığınızda olumsuz yönde yorumlar yapan insanlara bir bakın. Onlar hayatlarında ne kadar başarılı olmuşlar ? Hayatları sürdürürken, yaşadıkları hayatı bir kademe daha üst seviyeye çıkartabilmişler mi bir bakın.

Umarım yazdıklarımı iyi anlamışsınızdır. Soruları yada sorunları bulunanlar bana iletişim adreslerimden ulaşabilirler.
Sağlıcakla kalın.
Yusuf Levent KARA

Site : www.yusufleventkara.com
Facebook : www.facebook.com/DokuzTug54
Mail: yusufleventkara@gmail.com