Son aylarda Facebook üzerinden arkadaşlarınızı istemeyerek bazı gönderilerde etiketliyorsanız veya siz istemediğiniz gönderilerde etiketleniyorsanız bu durumdan kurtulabilirsiniz.



Son aylarda Facebook’ta alakanız olmayan iletilerde etiketlenmeye başladıysanız veya arkadaşlarınız sizi etiketliyorsa doğru yerdesiniz. Facebook’un güvenlik ayarlarını sabote eder bir takım insanlar tarafından hazırlanan bu tuzaktan kurtulmak aslında oldukça kolay. Bu yazımızda Facebook etiketleme virüsünden nasıl kurtulacağını ve virüsün yayılmasını nasıl engelleyeceğinizden bahsedeceğiz.

Oldukça kolay birkaç adımda, bu virüsün yayılmasını ve etiketlendiğiniz gönderilerin zaman tünelinizde (duvarınızda) gözükmesini engelleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle sağ üstte bulunan Ayarlar menüsü açalım. Açılan bu menüden Gizlilik Ayarları diyoruz. Gizlilik ayarlarına girdikten sonra sol menüden Zaman Tüneli ve Etiketleme Ayarları‘na giriyoruz. Burada ise Zaman tünelime kimler bir şey ekleyebilir? sorusunun yanındaki ikinci seçenek olan Arkadaşlarının seni etiketlediği gönderiler, zaman tünelinde gözükmeden önce onayına sunulsun mu? sorusunu Düzenle diyerek Açık konuma getiriyoruz.

Görsel olarak ise aşağıdaki hazırlamış olduğumuz görselden adım adım nasıl yapıldığını görebilirsiniz.



Bu sayede artık virüse sahip bir arkadaşınız sizi bir gönderide etiketlerse, bu gönderi sizin zaman tünelinizde (duvarınızda) gözükmez. Bu sayede virüsün yayılmasını engellemiş olursunuz.

Facebook’ta arkadaşlarımı istemeden bazı gönderilerde etiketliyorum!

Diyorsanız, Ayarlar > Uygulamalar bölümünden kullanmadığınız uygulamaları kaldırabilirsiniz. Bu tarz virüsler farklı uygulama isimleri kullandığı için direkt olarak “Şu uygulamayı kaldırın” diyemiyoruz. Bu sebeple kullanmadığınız, adını ilk defa gördüğünüz, size tuhaf gelen tüm uygulamaları kaldırabilirsiniz.

Son bir bilgi olarak Chrome isimli tarayıcının bazı eklentilerinin bu virüsle ortak çalıştığına dair bilgilere denk geldik. Bu sebeple Chrome tarayıcınızın Ayarlar > Uzantılar kısmında yine aynı şekilde kullanmadığınız uygulamaları kaldırarak önlem alabilirsiniz.

Kaynak : http://teknovi.com/2014/01/12/facebook-etiketleme-virusu-nasil-temizlenir/