lostyazilim

En iyi ücretsiz CDN servisi hangisi?

7 Mesajlar 4.906 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
cloudflare demeyin. siteye ne zaman girsem ya ddos dan engelliyo ya captcha soruyo :D siteye girenlerde site bozuk diyo anlamıyo captha felan girmeyi.

wmaraci
reklam

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)
Doğru ayarları uygularsanız ve kesinlikle app kullanmazsanız CloudFlare bu alanda işinizi görecek olan en iyi altyapıya sahip çalışmadır. APP kullanmayın. gereksiz çalışmaları da açmayın ücretsiz olarak deneyim kazanmanıza yardımcı olacak en iyi araç CLoudFlare.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Doğru ayarları uygularsanız ve kesinlikle app kullanmazsanız CloudFlare bu alanda işinizi görecek olan en iyi altyapıya sahip çalışmadır. APP kullanmayın. gereksiz çalışmaları da açmayın ücretsiz olarak deneyim kazanmanıza yardımcı olacak en iyi araç CLoudFlare.

Her tür kullandım. Ama çoğu zaman gereksiz yere site ofline diyo, captha soruyo. Appa felanda açık değil. :)

• Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)
Bu söyledikleriniz açıkcası yanlış kullanımı gösteriyor, profexyonel olarak kullandığınıza emin misiniz? Bahsettiğiniz sistem ile ben 3 yıldır çalışma yapıyorum E.E.'ye kadar hemen her altyapısını kullandım açıkcası CloudFlare bu alanda gördüğüm en iyi çalışmalardan biri. Elbette çok daha iyileri var ancak bütçenizi aşacaktır.

Ek Olarak: E.E. : Enterprise Edition

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

Bu söyledikleriniz açıkcası yanlış kullanımı gösteriyor, profexyonel olarak kullandığınıza emin misiniz? Bahsettiğiniz sistem ile ben 3 yıldır çalışma yapıyorum E.E.'ye kadar hemen her altyapısını kullandım açıkcası CloudFlare bu alanda gördüğüm en iyi çalışmalardan biri. Elbette çok daha iyileri var ancak bütçenizi aşacaktır.

Doğru kullandığıma yüzde yüz eminim. Uzun zamandır kullanıyorum. Nerdeyse bu cloudflare çıktığı günlerden.

wp sitelerinizde cloudflare eklentisiylemi yoksa w3 total cache gibi eklentiylemi entegre ediyorsunuz? Zaten cloudflare kullandığım için w3 felan kurmuyorum. İkiside aynı işlevi yapıyor zaten.

• Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)
İkisinin de işlevi birbirinden ayrı şekilde çalışır W3 bir cache yöntemini sunucu içerisindeki kurulumlar doğrultusunda kolay kullanım olanağı sağlar. Yani çeşitli Cache hareketlerini özel ayar gerektirmeden kolayca uygulamanıza yardımcı olur.

CloudFlare ise DNS güvenliği ile (Bulut İşaretini Turuncu Yapmanız Durumunda) bütün trafiği kendi üzerinden gönderir böylece kullanıcılar süteye bir hamle yapmak istediğimde bu hamleleri karşılayabilir. Anladığım kadarı ile bazı APP çalışmaları açık aksi taktirde doğrulama vs istemez CloudFlare ikinci olarak doru ayarlar yapılmamış olmalı ki (Sunucu İçerisinde) ftp ye gelen bağlantıları da engelliyor yani trafik kısmında tüm trafik kendi üzerinden gidiyor.

Son olarak kafasına göre Ofline Host ibaresini çıkarmaz mutlaka sistemde oluşan sorunlar ile alakalıdır. Söylediğim gibi Sadece CloudFlare kullanmak doğru kullanıldığı anlamına gelmez. CloudFlare Suncu içe birlikte kullanılması gereken bir çalışmadır.

Wordpress e gelince Eğer içerisinde Wordpress eklentisi kullanıyorsanız ki buna gerek yok bu sadece cache e alınacak dosyaları belirlemenize yardımcı olur. Dinamik siteler için doğru ayarları yapmış olmanız gerekir.

İnternet'de bulunanayarlar kişilerin kendi sunucu altyapısına müsait olan uygun ayar modelleridir tüm sunucu ve siteler için ortak bir ayar olması ne yazıkki süz konusu değil. Açıldığından beri kullanıyorsanız Doğrulama işleminin kullanıcıların karşısına çıkıyor olmasını hangi kısımdan kapatmanız gerektiğini biliyor olmalısınız. Bunları kapatarak kullanıcıların bu sorunu yaşamasına engel olabilirsiniz. CloudFlare ı değiştirmek yerine bence hostu değiştirebilirsiniz. Yada sunucuyu.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

İkisinin de işlevi birbirinden ayrı şekilde çalışır W3 bir cache yöntemini sunucu içerisindeki kurulumlar doğrultusunda kolay kullanım olanağı sağlar. Yani çeşitli Cache hareketlerini özel ayar gerektirmeden kolayca uygulamanıza yardımcı olur.

CloudFlare ise DNS güvenliği ile (Bulut İşaretini Turuncu Yapmanız Durumunda) bütün trafiği kendi üzerinden gönderir böylece kullanıcılar süteye bir hamle yapmak istediğimde bu hamleleri karşılayabilir. Anladığım kadarı ile bazı APP çalışmaları açık aksi taktirde doğrulama vs istemez CloudFlare ikinci olarak doru ayarlar yapılmamış olmalı ki (Sunucu İçerisinde) ftp ye gelen bağlantıları da engelliyor yani trafik kısmında tüm trafik kendi üzerinden gidiyor.

Son olarak kafasına göre Ofline Host ibaresini çıkarmaz mutlaka sistemde oluşan sorunlar ile alakalıdır. Söylediğim gibi Sadece CloudFlare kullanmak doğru kullanıldığı anlamına gelmez. CloudFlare Suncu içe birlikte kullanılması gereken bir çalışmadır.

Wordpress e gelince Eğer içerisinde Wordpress eklentisi kullanıyorsanız ki buna gerek yok bu sadece cache e alınacak dosyaları belirlemenize yardımcı olur. Dinamik siteler için doğru ayarları yapmış olmanız gerekir.

İnternet'de bulunanayarlar kişilerin kendi sunucu altyapısına müsait olan uygun ayar modelleridir tüm sunucu ve siteler için ortak bir ayar olması ne yazıkki süz konusu değil. Açıldığından beri kullanıyorsanız Doğrulama işleminin kullanıcıların karşısına çıkıyor olmasını hangi kısımdan kapatmanız gerektiğini biliyor olmalısınız. Bunları kapatarak kullanıcıların bu sorunu yaşamasına engel olabilirsiniz. CloudFlare ı değiştirmek yerine bence hostu değiştirebilirsiniz. Yada sunucuyu.

Belkide sunucu kaynaklıymış. Artık o siteler yok. Yeni siteye başladım cloudflare kullansammı kullanmasammı diye düşüyordum. Zaten özel sunucuda site (digitalocean vps) bakalım bunda nasıl olacak. Teşekkürler. :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al