lostyazilim
tr.link

Bilgisayarım Kendini Yeniden Başlatıyor. <lütfen yardım edin>

23 Mesajlar 3.039 Okunma
lstbozum
tr.link

Zen Zen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)
Donanım sorunu gibi geldi. Mavi ekran sağlam pc de kolay kolay olmaz çünkü...

Pc parçalarından birinde sorun var. Ya bozuk yada tam oturmamış... Ama Ekran kartı olacağını pek sanmıyorum. Harddisc, işlemci ve ramlerini bir kontrol et.

wmaraci
reklam

TranceRave TranceRave öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 11.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 1 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
bilgisayar çalışırken bi kontrol et işlemci ve ekran kartları ve fanları stabil çalışıyor mu?
özellikle ekran kartına dokun eğer aşırı bir sıcaklık varsa ondan kaynaklanıyor olabilir

DevilRain DevilRain WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar programcılığı.
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Söyle yap derim kasanın içini aç öncelikli olarak işlemci fan'ının arasını iğne tarzı bişeyle o aralıkları temizle oradan ısıyı cıkaramıyor bazen buda sistemde stabil olarak gözükse bile pc yi kapatabiliyor.
ram slotlarını tek tek cıkar deneme yanılma yap
mavi ekran hatasıda bu kapanmadan kaynaklı bi hatadır die tahmin ediyorum dediklerimi bi uygula istersen çözüme kavusamazsan tekrar bakalım arkadaşım

pcwebim pcwebim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenciyim
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 66
  • Beğeniler 17 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
dostum aynı şeyi bende yaşadım sorun fanda fanını kontrol et tozdan tıkanmış olabilir. Ve büyük ihtimalle bilgisayar yanmamak için kendisini resetliyorsur. fanı temizle..

wmaraci
wmaraci

themeking themeking Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web arayüz tasarımcısı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 33 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
güç kaynağın yetersiz olduğundan fazla ısınıyor olabilir eğer fazla zorlarsan güç kaynağı yanar ufak ihtimal de diğer parçalara zarar verir.

wifi sürücüsünü yükleyince oluyor demişsin eğer laptop kullanıyorsan birşey diyemem ama deskop kullanıyor ve wifi için wlan adaptör kullanıyorsan bundan kaynaklı da olabilir. (ofiste başımıza geldi)

yine en garantisi bi teknik servise göstermek olur, pc zarar görebilir bu şekilde kullanmaya devam edersen.

Pix Design Pix Design WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad M** R**
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 4 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

pcwebim adlı üyeden alıntı

dostum aynı şeyi bende yaşadım sorun fanda fanını kontrol et tozdan tıkanmış olabilir. Ve büyük ihtimalle bilgisayar yanmamak için kendisini resetliyorsur. fanı temizle..

Haklı olabilisiniz gerçekten de. Bilgisayarımın içi dört yıldır temizlenmiyor.

Ek Olarak:

themeking adlı üyeden alıntı

güç kaynağın yetersiz olduğundan fazla ısınıyor olabilir eğer fazla zorlarsan güç kaynağı yanar ufak ihtimal de diğer parçalara zarar verir.

wifi sürücüsünü yükleyince oluyor demişsin eğer laptop kullanıyorsan birşey diyemem ama deskop kullanıyor ve wifi için wlan adaptör kullanıyorsan bundan kaynaklı da olabilir. (ofiste başımıza geldi)

yine en garantisi bi teknik servise göstermek olur, pc zarar görebilir bu şekilde kullanmaya devam edersen.

Gerçekten mantıklı.
Teşekkürler.
İnternet dünyasındaki en mantıklı bu soruna cevaplar.

yalcinucar yalcinucar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 105
  • Beğeniler 9 / 9
  • Ticaret 1, (%0)
Çözüme ulaştı mı sorunun yoksa lütfen buraya yaz. Olmadıysa ben yardımcı olayım.

Waxa Waxa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 8, (%100)
Donanım olarak
cpu ile fan arası termal macun deforme olmuşsa ısınmadan dolayı yapabilir
Ram arızalı olabilir
iki ad ram kullanıyorsanız birinin arızalı diğerinin sağlam olmasından kaynaklı olabilir
Yazılımsal olarak
işletim sisteminizle ilgili güncellemelerden kaynaklanan sorun olabilir
donanımlarınıza ait güncel driverlarınız yüklü olmaya bilir (ark da dediği gibi ekran kartı vb)
bir diğer olasılık işletim sisteminiz ile uyumlu olmayan driver yazılımı yüklemiş olabilirsiniz.

en sağlıklı çözüm post kart kullanılarak donanımsal sorun olup olmadığını görmek sonrasında ona göre bir çözüm üretmek olacaktır.

SemihT SemihT Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Stajyer Muhasebeci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1252
  • Beğeniler 103 / 134
  • Ticaret 28, (%100)
Bende aynı sorunu yaşadım. İşlemci fanından kaynaklanıyor genellikle. Temizleyin ve ardından tekrar takın. Hatta, işlemciyi söküp macunundan sürebilirsen daha da sağlıklı olur.

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)
Olası sebepler;
Ram; Soketlerden birisi iptal olmuş olabilir veya Ramler fazla ısınıyor da olabilir. Bu yüzden Ram soketlerinin çalışıp çalışmadığını, Ramlerin de çalışıp çalışmadığını deneme yanılma yöntemi ile kontrol edebilirsiniz.
Isınma; Genellikle tozdan veya parçaların içerisine kaçan materyallerden dolayı soğutma sistemi gerektiği kadar stabil çalışmaz, bu yüzden bilgisayarı güzelce temizleyip, fanları kontrol etmenizde fayda var, yine fan kontrol programları ile fan değerlerinizi buraya yazabilirsiniz.
Yazılım; Yazılım olarak da sorun olabilir, bilgisayarınızı iyi bir virüs programı ile taratmanızı veya dosyalarınızı yedekleyip, format atmanızı öneririm.
Diğer parçalar; Ekran kartı, işlemci gibi parçalarda da sorun olabilir, bunlarda ki sorunda dediğim gibi ısınma ile alakalı sorunlardır muhtemelen.
Arkadaşların ve benim verdiğim bilgiler ışığı altında, soruna çözüm bulamazsanız, ısı değerlerinizi paylaşmanız yararlı olacaktır.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al