lostyazilim
tr.link

Lenovo, IBM’in x86 Sunucu Birimini Satın Aldı

2 Mesajlar 564 Okunma
lstbozum
tr.link

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

Dünyanın en büyük PC üreticilerinden Lenovo’nun 2005’te IBM’in PC işini satın almasıyla başlayan büyüme, her geçen yıl gelişerek devam ediyor. Son olarak dün itibariyle Lenovo, IBM’in x86 sunucu birimini 2.3 milyar USD’ye aldığını duyurdu.

Satışın gerçekleşmesinin ardından Lenovo, ilgili müşteri hizmetlerini ve bakım işlemlerini de devralacak. Müşterilerin bu konuda herhangi bir aksaklık yaşamaması adına, IBM’in bir süre daha Lenovo adına bakım hizmeti vermeye devam edeceği bildirildi.

Yine bu satın alma kapsamında, Raleigh, Şangay, Şenzen ve Taipei gibi büyük merkezler de dahil olmak üzere, dünyanın farklı bölgelerinden yaklaşık 7500 IBM çalışanının artık Lenovo ekibinin bir parçası olması bekleniyor.

Lenovo Başkanı ve CEO’su Yang Yuanqing satın almayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, karlı büyümemize katkı sağlayacağı gibi, PC+ stratejimizi geliştirecek işlere yatırım yapmak için ne kadar istekli olduğumuzu gösteriyor” dedi. Yuanqing ayrıca, “Doğru strateji, iyi yönetim, inovasyon tutkumuz ve sektör liderliği hedefimizle, bu yeni girdiğimiz alanda da kısa sürede büyüyeceğimizi öngörüyoruz” diye ekledi.

Haber kaynağı: http://www.webeyn.com/lenovo-ibmin-x86-sunucu-birimini-satin-aldi/

wmaraci
reklam

DeLi1SeY DeLi1SeY 1881 - 193∞, özlemle... Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 232 / 263
  • Ticaret 2, (%100)
Lenovo güzel marka ya
2 sene önce pc almıştım.
Garanti belgesinde batarya 1 yıl bilgisayar parçaları 2 yıl garantilidir yazıyor.
Garanti bitmesine 18 gün kala garantiye gönderdim amacım bataryayı değiştirtmek içinin tozunu temizletmekti.
7 gün içerisinde gitti bataryası değişti ve geldi.
Vatan bilgisayar sağolsun.
Ama lenovo büyümeye müsait bi marka benim gözümde on numara

Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al