Kendi blogumda paylaştıgım bir yazı.
Kaynak = http://vbasicturkiye.com/bana-gore-bir-programci-okuyunuz/
Siteden okumanız benim için daha yararlı olacaktır.

2 gündür kod paylaşıyorum bu blogta, artık bu konuya da el atmanın vakti geldi.İki dakikanızı ayırıp okuyun bu makaleyi.

Bana gelip te sorsalar, programcılık nedir ? diye ben direk sanat derim.Evet abi sanat derim, çünkü bir farkı var mı ? Tabii ki de yok.Bir ressamdan, heykeltraştan ne farkımız var programcılar olarak, hepimiz kendi sanatımızı yapıyoruz.En güzelini, en iyisini, en sevilecek olan için saatlerimizi, günlerimizi hatta ve hatta aylarımızı harcıyoruz.Tıpkı heykeltraş gibi, ressam gibi, şarkıcı gibi biz bu işe gönlümüzü, aklımızı ve en önemlisi zamanımızı veriyoruz.Bazı projelerimizi beğenmeyip siliyoruz, tıkanıp siliyoruz, siliyoruz da siliyoruz.Ama sonunda başaracağımızı bildiğimiz için formattan sonra hemen kuruyoruz.

Bu işte azim önemli abi, kod bilgisi eyvallah o da önemli ama bana göre azim yoksa bir programcı olamazsın.Bir kod çalışmadığında projeyi silmek var diğer yanda ise sonuna kadar araştırıp başarıya ulaşmak var.Başarıya ulaşmak demişken en büyük ödül bu değil midir ? Maddi durumdan bakmayalım bi kere.Maddi durum ile manevi durum ters köşe olan ikililer.Programı maddi yön için kodlarsın ya da manevi yön için ama bilmeniz gerekir ki bu işe maddi yön için başlıyor iseniz veya başlamış iseniz pek bir şey beklemeyin.Çocukluk hevesi ile başlamıştım ben programcılığa.Bundan yaklaşık 5 sene önce.İngilizcem bile ilkokul seviyesindeydi.Project nedir, text nedir label nedir bilmiyordum… Öküzün trene baktığı gibi bakıyordum.Azim dedim ya işte azim bu sıra ortaya çıktı, videolar izledim, resimli anlatımlara baktım.Bilenlere danıştım, forumlarda konular açtım.Ben kendi kendime dedim ki : “Ben bu işi yaparım” .Bu işten para da kazandım orası ayrıdır ama yapmamın asıl sebebi bir şeyleri başarabiliyorum abi diyebilmekti kendi kendime.Yapıyorum bunu ben diyebilmekti.Ego tatmin etmek gibi bir şey değil bu huzurun ta kendisi.100 lerce program yazdım tutulmayan, kullanılmayan hatta indirilmeyen ve hiçbir zaman indirilmeyecek olan programlar da.Pes ettim mi ? Hayır tabii ki de. Hiçbir zaman pes etmeyin.Kimse sizin programınızı indirmek için can atmıyor.

Benim tavsiyem durmadan ama durmadan internet alemini programlarınızla yoklayın.Araştırın en çok neye ihtiyaç duyuluyor ? Mesela ben bundan 3 sene önce Counter Strike oynarken çekilen en çok çile .cfg lerdi.Ben de CFG Creator v2 adlı bir program yaptım.Deliler gibi indirilmişti.Sadece bir forum sitesinde sabit başlık yapıldığı halde şuan bile binlerce index’i var bu programın.İşte bahsettiğim bu huzuru ben 3 yıl önce doya doya yaşadım.Her şeyden çok insana huzur lazım.Başarabildim, bunu yapabildim hissi lazım.

Yönetici notu ise, asla pes etmeyin.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.