-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / K
-
Meslek
dsda
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba Arkadaşlar
Uzun bir süredir blogger kullanıyorum ama şu seo olayını bir türlü çözemedim. Her blogda farklı bir seo ayarı vermiş. Bunun en sağlamı hemen motorların tanıyacağı yöntem nedir ? Ne tavsiye edersiniz ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Blog yazarı
-
-
Ad Soyad
T** B**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
bende seoyu yeni öğrenmeye başladım. seo oldukça kapsamlı hala çözmeye çalışıyorum. chip dergisinin bir eğitim cdsi vardı onu tamamen izledim birde internetten öğrendiğim kadarıyla bir kaç birşey söylemeye çalışayım.
1:Özgün içerik: arama motorları için sanırım en önemlisi,
2:domain adı: benzetme domain adları yerine özgün isimler
3: rss takibi olmalı
4: resimlere açıklama eklenmeli
5: resimleri kendi sitende barındırmalı
5: anahtar kelime seçimi : anahtar kelimeler yazının içinde geçmeli. Anahtar kelimeler arama motorlarında aranan kelimeler olmalı. Google'un böyle bir sistemi var hangi kelime ne kadar aranmış ve size altarnatif kelimelerde sunuyor.
6: yazı içindeki başlıklar h1, h2, h3
7: site içi ve site dışı linkler verilmeli:
8: sitenizde anahtar olabilecek söz dizileri ve sözcükler normal yazıdan farklı olmalı (altı çizili, italik, kalın vs. google amca bunu algılıyomuş)
9:dizinlere ekleme özellikle dmoz (dmozda g*tleri kalkmış 40 yıla site onaylamıyo)
aklıma gelenler bunlar daha çok fazla şey var yanlış veya eksik yazmış olabilirim. dediğim gibi seoya yeni başladım. bilenler lütfen düzeltsin.
ben uyguladım wmaracında sitem 78 gösteriyor tabi blogger tabanlı olması 1-0 önde başlatıyor.
Tayfun
ehliblog
Yeni adres: Teknojest
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
mühendis
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
32, (%97)
aslında standart seo ayarları.Emin olun millet sizden farklı yapmıyor.Sadece bunlara ilaveten sosyal çevreniz yüksekse tıklanma oranınız artıyor ve google da öne çıkıyorsunuz.Bu da yaptığınız seo çalışmasını başkalarından iyi yaptığınız kanısını ortaya çıkarıyor.
Zen
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Site içeriğine göre değişir. Ama emin ol. Bilen kişi öğretmeye çalışmaz. Aksine bilmeyen kişiler öğretmeye çalışırlar...