SELÜLOZ
Yalıtımda kullanılan geri dönüşümlü malzemelere en iyi örnek kuşkusuz selülozdur. Selüloz yalıtım malzemeleri % 80 oranında kullanılmış kâğıttan üretilir. Geri kalan kısmı ise yangın önleyici ve bağlayıcı maddelerdir.
Yeni teknolojiler geri dönüşümlü gazete kâğıdının daha çok kullanılmasına yardım etmektedir. Böylece gazete kâğıtları lifler şeklinde kullanılarak düşük yoğunlukta selüloz üretilmektedir. Bu sektör kullanılmış kağıtları kullanarak temiz, az tozlu, yüksek R değerinde ve çok daha önemlisi kaynakların daha uzun kullanımına fırsat veren bir malzeme üretmektedir. Çoğu üretici çatı yalıtımında stabilize selülozu önermektedir.
CAM YÜNÜ
Cam yünü üreticisi büyük firmalar, % 20 oranında atık cam kullanılmaktadır.
Çatı arasına şilteler halinde serilerek uygulanır. Çatı arasına serildikten kısa bir süre sonra içine tozlar dolar.Bu tozlar da havanın içindeki nem ile birleşerek adeta çamurlaşır ve bu durumda yalıtım özelliğinin büyük bir kısmını kaybeder, çevreye koku yaymaya başlar.
Şiltelerin serilmesi sırasında gerek şiltelerin birleşim yerlerinde gerekse çatıda bol miktarda bulunan direk- baca kenarları- çatı eğiminin bittiği yerdeki boşluklar yeterince kapatılamaz. Buralardan fazla miktarda ısı kaybolur. Çatı arasında zararlı haşerelerin barınması ve çoğalması için uygun bir ortam sağlar.Ürünlerin de kimyasal olması ve kansorejen madde içermeleri insan sağlığı açısından çok önem arz etmektedir.
TAŞYÜNÜ
Doğada bulunan volkanik kayaçlardan elde edilen mineral, inorganik taşların 1400-1500 derece arasında eritilip, elyaf haline gelmesiyle oluşturulan doğal elyaf içeren ısı yalıtım malzemesidir. Şilte veya levhalar halinde olduğundan köpük gibi yüzeyi tamamen kaplayamaz boşlukları tamamen dolduramaz. Uygulama anında bırakılan aralıklar boşluklar ciddi ısı kaybına neden olur. Doğadan olması ısı ses yangın da bir çok alanda kullanılır olması diğer yalıtımlara göre tercih sebebidir.