cihatnet
Rüzgara kapılmış gidiyorm
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Koordinatörü
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Merhabalar,
eskiden bir blogum vardı, bir süre sonra yazmayi biraktim sonra site kapandı falan, şimdi geri açmak istiyorum, elimde nisan ayına ait bir backup'im var. Onu localhosta açıp bakmak istiyorum duruma göre sıfırdan başlayacağım. Ama localhosta backup kuramadım.
"backup-Apr-29-2013-1.tar.zip"
Bir domain'de denedim :) backup kuruyor ama site direk benim eski domain adresini yöneliyor.(orada kapalı.)
Ben bu yedeği nasıl localhosta kurarım? İnternette araştırıyorum fakat ve işe yarar birşey bulamadım.
Bir ekleme; hosting'de kurdum backup'i, ama sadece tema menüsüne temam geldi, onu aktif ediyorum, tema kuruluyor, yazılar falan yok, 1-2 sn sonra eski domain adresine yöneliyor. Backup sorunlu mu? .
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Web Tasarım, Programcılık
-
-
Ad Soyad
B** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arşivi çıkartın bir yere, ardından içindeki public_html (Büyük ihtimal cPanel'den yedek almışsın, öyleyse klasör adı budur) adlı klasörün içindekileri localhosta atın. Arada .sql uzantılı veritabanı yedekleri olması lazım, onu da phpmyadmin'den içeri aktarın (import). Config dosyasını gerektiği gibi düzenleyin (kullanıcı adı, şifre vb.). Bu işlemlerden sonra çalışması lazım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
.sql dosyasını aç ve içindeki tüm www.eskidomain.com olanları www.yenidomain.com olarak değiştir. Ondan sonra sql dosyasını restore et.
.
cihatnet
Rüzgara kapılmış gidiyorm
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Koordinatörü
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
...
Ek Olarak: Hosting'imde backupi geri kurmaya çalıştığımda, eski domaini ekliyor ve yüklüyor (Cpanelden yüklüyorum). Ben ise yeni aldığım domain adresi üzerine kurmasını istiyorum bir türlü yapamadım. Localde kurmayı denedim, herşeyi yaptım sonra localhosta girdim veritabanını güncelleyiniz butonuna tıklıyorum güncelliyorum ama buradan sonra eski haline dönüyor tema var yazılar yok.
Ek Olarak: Kısaca şu şekilde,
Benim eskiden bir blogum var elimde yedeğim var, ama eski blog domaini sevmediğim için yeniden alamadım bunu yerine yeni bir alan adı aldım ve eskiden yazdığım yazıları şimdi yeni bloguma yüklemek istiyorum (Tema, yazılar vs.)