-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
G** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Bir e ticaret sitesi açmayı düşünüyorum. Ek iş olarak değil gerçek iş olarak uğraşıp büyütmeyi hedefliyorum.
Sistem olarak Proticaret kullanmak istiyorum.
Satacağım ürünler telefon aksesuarları her çeşidi bir mağaza dolusu ürün var.
Eğer anlaşabilirsem cep telefonu ve hafıza kartı usb bellek gibi ürünler eklemek istiyorum. Ürünler çinden geliyor, fiyatlar uygun birinci toptancı ile aynı fiyattan alacağım.
Size sorum şu,
Bir e ticaret sitesi para kazanır mı?
Ben yukarıda belirttiğim ürünleri internetten satabilir miyim?
Reklam olarak google ve facebook değerlendirmeli miyim?
Değerli görüş ve yardımlarınızı rica ederim.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Bizim SMS
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
114, (%99)
Bu isler zaten reklamsiz olmaz. Para kazandiriyor olmasa hepsi burada gibi bir site olmaz. Gittigidiyor mesela tamamen sanal dukkanlardan olusuyor o sanal dukkanlar dahi is yapiyor sonucta. Para kazanmak sizin elinizde kaliteli ve ucuz urun olsun reklaminiz saglam olsun gerisi gelir zaten
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
G** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Ben piyasadaki en taban fiyata sahibim. Kaliteli seo işinde prof. bir arkadaşım ile çalışacağız inşAllah.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Merhabalar,
Bu konuda ilk olarak ifade etmek istediğim şey, aynı heyecanla sitenizin gelişimine katkı sağlarsanız siteniz mutlaka size gelir sağlayacaktır ilerleyen süreçlerde. Ama 1 yıl ama 2 yıl sonra, yalnız bunu sağlayabilmek için e-ticaret sitelerinin başlangıçta çok para yemesi şart gibi gözüküyor. Para kazanmak heyecan gerektiren bir tutku. Demek istediklerimi siz anlamış bulunuyorsunuz hocam :) Elinizde cidden paranız varsa bu sektöre atılım yapabilirsiniz öncelikle olarak size güven veren şeyin para olması önemli, eğer balangıçta para mevzusunu düşünüyorsanız bence çok kazanamazsınız daha çok para kaybedersiniz. Bir sektöre giriş yaparken ilk kural şu olmalı: kararlılık ve strateji dahilinde hareket etmek
Bu konuda benim fikirlerim bu yöndedir hocam :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Hocam sitenin sadece internet boyutu değil, yasal boyutları var.Vergi vermek gibi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
WordPress Dev.
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle kolay gelsin.
CEVAP: Facebook, Twitter reklam yapmanın en güze lyollarından bir tanesi haline geldi. Kesinlikle kullanılmalı.
2: Benim şahsi düşüncem, sen bir site açıp çok güzel mallarda satsan ben orada 3 4 arkadaşımın sayfayı beğendiğini görmeden sormadan senden bir şey almam. Güven unsuru çok önemli. Bu yüzden ya canın çok yanar batar gidersin, yada canın çıkar ama ciddi anlamda söylüyorum canın çıkar bu siteyi tutturana kadar .. sonra ekmeğini yersin. zor iş bence.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bir e ticaret sitesi para kazanır mı?
Şu anda binlerce E-Ticaret sitesi olması, bunların bazılarının sadece E-Ticaretten satış yapması, bu sayede milyon dolarlar kazanılması sanırım E-Ticaret'ten ziyadesiyle para kazanılabileceğinin bir kanıtıdır.
Ben yukarıda belirttiğim ürünleri internetten satabilir miyim?
Yukarıda belirttiğin ürünler dahil yasal çerçeveler içerisinde her şeyi satabilirsin.
Reklam olarak google ve facebook değerlendirmeli miyim?
Reklam E-Ticaret'te olmazsa olmaz. O yüzden her daim kendine bir reklam bütçesi ayırman ve onu senin için en iyi şekilde değerlendirmen lazım.
Fakat asıl sorman gereken soruyu sormamışsın. Bu işin yasal prosedürü. Yani E-Ticaret sitesi kurup satış yapabilmen için vergi mükellefi olman gerek. Fatura kesebiliyor olman gerek. Yoksa bir E-Ticaret sitesinde kesinlikle olması gerekenler sırasının başında olan Kredi Kartı ile ödeme imkanına sahip olamazsın. Ona sahip olamazsan ayda 1 tane belki ürün satarsın.
Şirket olucam dersen sana burada yapman gereken bir ton şey sayarım. Şirket kurmak bin lira. Fakat bağkur, ofis kirası, stopaj ve daha saymakla bitmeyecek bir sürü gider var. E açar açmazsa kar etmeyeceksin, en az bi 6 ayı zarar olarak düşünürsen cebinde 15-20 bin lira olması lazım.
Zaten bir şirketin varsa sıkıntı yok =)
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle merhaba. Hocam eğer E-ticarete girecekseniz başlangıç olarak sağlam bir bütçeyi gözden çıkarın. Bu iş sadece sanal üzerinden de olmuyor. Vergi levhasıydı falandı filandı bir sürü işlem gerektiriyor. Ayrıca siteniz için bankalarla anlaşma yapıp sanal poslarınızı entegre etmeniz lazım ve diğer taraftan bi iki tane kargo şirketi ile anlaşma yapmanız lazım. Yaklaşık 1 yıl kadar E-ticaret sitesi kurdum devam ettirdim fakat beklenen şey olmadı. Eğer girecekseniz bu sektöre elektronik eşyalara değil de iç giyim işine yönelin derim. Çünkü şuan da işi götüren o kategori... Reklam içinde Google'dan vazgeçin Facebook reklamı daha etkili ve daha kapsayıcı olacağından direk hedef kitleye ulaşma şansınız daha yüksek. ve bu şe girdikten sonra da yatırdığınız paraları 1 veya 2 yıl içinde hemen geri dönecek diye beklemeyin :) ve herşeyden önemlisi sitenizin ismi ve tasarımı olacak bunu da unutmayın...
İnternet Bizans ise, biz de FATİH'in fedaileriyiz!