lostyazilim
tr.link

Programlamaya giriş yapmak istiyorum

24 Mesajlar 3.151 Okunma
acebozum
tr.link

GokuFTW GokuFTW GROVE4LİFE Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 291
  • Beğeniler 53 / 39
  • Ticaret 1, (%100)

Ertug adlı üyeden alıntı

VB.Net daha uygun. Hatta C++ daha da. C++ ile oyun bile yapabilirsiniz. Knight Online oyunu için yapılan koxplar C++ ile yapılıyordu. Ben VB.Net ile makro yapmıştım. Gerisi sizin.

peki vbnet kaç önerirsiniz?

elektronikssl
webimgo

cudjex cudjex ozergul.net Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 1647
  • Beğeniler 347 / 570
  • Ticaret 8, (%100)
ruby veya phyton iyidir.

ozergul.net/com

turkedition turkedition WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcılığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 435
  • Beğeniler 90 / 80
  • Ticaret 1, (%100)
Amacınız program yapan bir firmada çalışmaksa C#, C++, Java gibi dilleri öğrenin ama program yapıp satacaksanız ya da bu işi hobi olarak yapacaksanız hiç bu dillerle uğraşmanıza gerek yok. AutoIt, Autoplay Media Studio (LUA), PHP gibi dillere odaklanın. Autoit ve Ams pek bilinir olmasada bu programlarla yapabileceklerinizin sınırı yok. Dilleri gerçekten çok basit.

Reklam yapmış gibi olacağım ama kendi sitemde bu dillere destek veriyorum. Yani reklam yapmak için bu dilleri önermiyorum. İsterseniz, inceleyebilirsiniz:

http://sanaldosya.org/forum/28-autoit/
http://sanaldosya.org/forum/29-autoplay-media-studio/
http://sanaldosya.org/forum/26-php/

Bu dillerle yapılmış programları incelemek isterseniz, kategoriye girdiğiniz zaman örnek çalışmalara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Forumuma üye olursanız da bu diller konusunda size her türlü desteği verebileceğimden emin olabilirsiniz.

Ertug Ertug WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

GökuFTW adlı üyeden alıntı

peki vbnet kaç önerirsiniz?

En günceli hangisiyse onu. VB.Net mantıklı bir seçim olur başlangıç için. Çünkü en çok Türkçe kaynağa, örneklere sahip dillerden biri. Ve Visual Studio gibi işi şahane kolaylaştıran bir ide' si var. Yani konsantrasyonunuz bozulmaz karışık şeylerle ilgilenerek. Mesela Python' da bir arayüz oluşturmak için PyQT veya buna benzer modüller kullanılıyor. Qt programı ile arayüz oluşturulup daha sonra arayüz Python kodlarına dönüştürülüyor. Ve Visual Studio' daki gibi basit bir şekilde de kullanılamıyor. Anlayacağınız, göz korkutucu ve temeli öğrenirken insanı zorlayacak konular mevcut diğer dillerde. Bence başlangıç olarak öğrenilecek dil sadece programlama mantığıyla meşgul etmeli insanın beynini. Yani VB.Net' in en güncel versiyonu ile başlayın ve bir yerden sonra zaten yapacağınız projelere göre yön alırsınız. Eğer otomasyon programları yapacak olursanız VB.Net' e devam eder ya da Delphi' ye geçebilirsiniz. Belki siz de açık kaynağı sever Python' a başlarsınız. Seçim sizin, zaman kaybetmemenizi öneririm. Ve son olarak Python öğrenmeye karar verirseniz, istihza' dan sonra www.codecademy.com adresinde İngilizce, uygulamalı olarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al