Mağara Adamı adlı üyeden alıntı
Hocam ucretli seo ile bir yere varamazdınız. İyi bir karar almışsınız. Seo denilen şey aslında googlenin sitenize bakış açısıyla alakalı. yani benim kendi siteme uyguladığım bir yöntem faydalı olurken seninm sitene olmayabilir.
Ama temel hatları ile şunu söylemek istiyorum
- Sitenize özgün yazı girin . ( Özgünlüğü google d ehiç olmayan yazı gibi algılamayın. Yani ajsfhajsdhfjsdgfhsg bu kelime google de özgün olabilir ama size 1 hit bile getirmez. Yazı yazarken sitenize giren adam baştan sona yazınızı okusun.
-Anahtar kelimelerinizi Kalın, Renkli, italik veya altı çizili olarak diğer kelimelerden ayırın.
- Yazı içinde ki başlıkları H tagları ile yazın.
- Yazılar google de indexlendikten sonra Facebookta sitenize açacagınız bir sayfada paylaşın. Sayfanızın begeneni olmasa bile. Bu yazıları paylasırken en fazla 4 tane paylaşın ve 3 güne bir paylaşın.
- Siteye her gün yazı yazmayın. 3 güne bir 3'er yazı yazmanız daha faydalı olabilir. ( En azından kendi sitemde bunu Fark ettim )
- Yazılarınız indexlendikten sonra imleme Yapabilirsiniz. Ben (bookmark.web.tr ve folkd.com kullanıyorum. çok nadir ama. ayda bir falan yazıları imliyorum :) )
- içeriğiniz oturduktan sonra başta ana sayfanıza link alın. tanıtım veya sidebar şeklinde backlinkler olabilir. Daha sonra hit alıp google de ilk sayfa da olmayan yazılarınıza backlink alıp o yazılarınızın google de 1. sıraya oturmasını sağlayın.
Paravan blogdan hiç bahsetmediniz diyebilirsiniz. Paravan blog Tanıtım yazısını bedavaya getirmeye çalışmaktır. Bu yüzden yazmadım. unutmayın paravan blog açsanız bile önce paravanı adam edeceksiniz ki ana sitenize faydası olsun. Yani kopy paste içeren PR 0 alexa 20 milyonda olan bir paravan blogun sitenize yarardan çok zararı olacaktır.
çok teşekkür ederim cevabınız için yazdıklarınız anladım ve uygulayacağım ama biri hariç oda H tag bunları kaç kişi anlatmasına rağmen bir türlü anlayamadım ben şey rica etsem sizi editör yapsam sitemde, sizde deneme konusu açıp H tag kullanabilirmisiniz bende admin panel yazılar bölümünde inceliyip bir dahakinde öyle yaparım anlamış olurum
Smyrna35 adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Seo konusunda az bilgisi olan biri yada yeni başlayan birisi için yapılacak şeyler bence şöyle olmalıdır.
Metatag ve sosyal medya kullanımı öğrenip uygulamalısınız.
Daha bir çok nokta var ama bunları araştırıp öğrenebilirsiniz.
sizde saolun mesajınız için :)