Namaste
Bildiği kadar kendisi...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bankacı
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba wmaracı ailesi,
Site üzerinde yazdığım tüm yazılara haliyle konu ile ilgili etiketler ekliyorum. Fakat google üzerinde arama yaparken site içerisindeki yazılardan çok, yazıya eklediğim etiketler çıkıyor. Haliyle hoş bir görüntü sunmuyor. Bu mevcut etiketlerin google aramalarında çıkmasını istemiyorum. Wordpress tabanlı site kullanıyorum. Yapmam gerekenler nelerdir? Teşekkürler...
Biz siyasi partilere değil, milli birliğe muhtacız. - M. Kemal Atatürk
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
robots.txt te etiket sayfaalrını disalow yapman gerekir.
Şayet All in Seo Pack tarzı bir eklenti kullanıyorsan ayarlar kısmında Etiket Sayfalarında No index kullan yazan yer var. Ona tıkla Hal olacaktır.
Ancak şunu söylemek istiyorum Etiket sayfalarını Disalow yapmanız hit kaybına sebebp olacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Kamu sektörü
-
-
Ad Soyad
Ö** İ**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Benim google aramalarim da etiketlerin açıklamasinda ingilizce yazilar var. Buna sebep olan nedir bi fikriniz var mi?
www.grafikyazar.com
Ücretli Logo İşleri İçin PM Atınız.
Namaste
Bildiği kadar kendisi...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bankacı
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Mağara Adamı adlı üyeden alıntı
robots.txt te etiket sayfaalrını disalow yapman gerekir.
Şayet All in Seo Pack tarzı bir eklenti kullanıyorsan ayarlar kısmında Etiket Sayfalarında No index kullan yazan yer var. Ona tıkla Hal olacaktır.
Ancak şunu söylemek istiyorum Etiket sayfalarını Disalow yapmanız hit kaybına sebebp olacaktır.
Peki hitlere zararı olmadan temizlemenin yolu mümkün müdür? Mesela no follow işi bu işe yarar mı? Teşekkürler
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
All in one seo ayarında tags (etiketlerin) karşısındaki ayarı noindex, follow yap
yani indexleme fakat bu sayfalardakı url leri takip et. Veya headere eklediğin kodlarlada yapabilirsin bunu.
çoğu insan etiketler indexlenmesin ister. Çünkü etiket sayfalarının açıklaması olmadığı için abuk sabuk indexleniyo :) eğer istersen o etiketin olduğu konunun açıklamasını etiketede yazdırabilirsin. Ve etiket google aramalarında açıklaması ile çıkar. Etiketler çok yararlıdır. Google çoğu zaman konuların değilde etiketlerin hit sağlar siteye.
istersen şu kodu header.php de head taginin üzerine ekle ve etiket sayfalarında açıklama çıksın.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Namaste adlı üyeden alıntı
Peki hitlere zararı olmadan temizlemenin yolu mümkün müdür? Mesela no follow işi bu işe yarar mı? Teşekkürler
Etiket sayfalarında Nofollow diye birşey yok Hocam. Bahsedilen olan Disallow veya Follow'dur. Nofollow kavramı link içindir.
Disallow : Botlara Bu sayfayı taramama emri verirken ; Follow , giriş izni verdiğinizi belirtir.
Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
follow urlyi takip et
nofollow takip etme
index sayfayi indexle
no index sayfayi indexleme
en iyi seçim şudur. noindex, follow
yani indexleme diyo, sonrasinda ise takip et diyo. Yani sayfayi arama motorunda indexleme ama sayfadaki url leri takip et.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Namaste
Bildiği kadar kendisi...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bankacı
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tural Abiyev adlı üyeden alıntı
All in one seo ayarında tags (etiketlerin) karşısındaki ayarı noindex, follow yap
yani indexleme fakat bu sayfalardakı url leri takip et. Veya headere eklediğin kodlarlada yapabilirsin bunu.
çoğu insan etiketler indexlenmesin ister. Çünkü etiket sayfalarının açıklaması olmadığı için abuk sabuk indexleniyo :) eğer istersen o etiketin olduğu konunun açıklamasını etiketede yazdırabilirsin. Ve etiket google aramalarında açıklaması ile çıkar. Etiketler çok yararlıdır. Google çoğu zaman konuların değilde etiketlerin hit sağlar siteye.
istersen şu kodu header.php de head taginin üzerine ekle ve etiket sayfalarında açıklama çıksın.
Bu daha mantıklı gözüküyor hocam :). Haklısınız... Kodu header.php dosyasının içerisine ekledim. etiketinin üzerine derken içine mi yoksa üst kısmına biryere mi yazayım...