lostyazilim
tr.link

Hosting Hakkında Bilgi İstiyorum.

7 Mesajlar 1.354 Okunma
lstbozum
tr.link

Untouchable Untouchable Kendimim Kendim Kullanıcı
  • Üyelik 09.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 18 / 84
  • Ticaret 0, (%0)
Günlerce araştırıyorum günlerce webmaster sitelerini tek tek dolaşıyorum ama bir türlü sonuç alamıyorum.
Sadecehosting mi, Netinternet mi, Turkhost mu yoksa diğerleri mi diye dolanıp duruyorum bir yandan da düşünüyorum, tabi ki kaliteli firmalar bunlar hizmetleri tabi ki iyidir ama daha iyi özellikte hostingler uygun fiyatta iken vereceğim aylık 60 70 tl para ile düşük özellikte ama kaliteli bir firmayı neden tercih etmeliyim? Tabi ucuz etin yahnisi olayına dönecek konu ama günlük hayatımız da da aynı markaların daha uygun fiyatını araştırmıyor muyuz ? ikiside i7 ikiside i5 neden o pahalı sırf hizmetinden dolayı mı ? attığım destek bildirime kısa sürede cevap vermelerinden dolayı mı pahalılar bu kadar ?
İleride büyüyebilecek potansiyel de ciddi çalışma içinde olacağım bir web sitem var geleceği kendi açımdan parlak gibi görüyorum bunun için bir süre geçecek tabi 6 ay 7 ay belki 1 yıldan da daha fazla şimdi gideceğim bir hosting alacağım 2 gün sonra tahminlerimden farklı bir şekilde hit artacak taşınma derdi olacak reseller alacağım yine aynı vps alayım diyorum uygun olan, o da henüz hit olmayan çalışma aşamasında olan bir site için ne kadar mantıklı?
Sormak istediklerim şunlar.
Bugün bir hosting alsam taşıma işlerinde veri kaybı ne yaşarım ya da reseller alsam ya da vps alsam. Taşıma işlemi hiç yapmadım bilemiyorum ön göremiyorum ilerisini veri kaybı yaşanır mı ya da veri kaybı yaşamadan nasıl bir yol izlemeliyim bu tür işleri profesyonelce yapan kayıp yaşamamayı garanti eden birileri var mı bu konu hakkında sizin değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
Para sorunu pek yok fiyat olarak ama insan yine de ilk adımı yüksek miktarlarla başlamak istemez onun için sizce nasıl bir yol izlemem gerekir yarın bir gün hit artışı yaşadığımda sıkıntı çekmeyeceğim önerebileceğiniz seçenekler var ise bunu paylaşırsanız mutlu olurum.

Not: Umarım doğru yere açmışımdır konuyu.

wmaraci
reklam

OguzhanUcan OguzhanUcan temalog.com Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Osmaniye
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 623
  • Beğeniler 99 / 149
  • Ticaret 4, (%100)
Alyasoft sınırsız 50 tl hemde yıllık

tomysawyer tomysawyer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek yok
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 524
  • Beğeniler 24 / 52
  • Ticaret 2, (%50)
sadecehosting önerebilirim bir çok büyük site o firmayı kullanıyor

w3place w3place WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 17 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
sadecehosting

w3place
wmaraci
wmaraci

Vixo Vixo vpnscript.net Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Yazılım
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 237
  • Beğeniler 29 / 57
  • Ticaret 1, (%100)
Bir host, reseller veya vps aldığında taşıma derdin olmaz tabi bu aldığın firmanın hizmetini beğenmeyipte başka bir firmaya geçmeyi düşünmüyorsan. Eğer böyle birşey söz konusu ise taşıma işlemleri aslında pekte zor değil, ufak araştırmalar yaparak herhangi bir veri kaybı yaşamadan taşıyabilirsin yanlız yedeklerini aldıktan ve taşıma işlemi başarıyla gerçekleştikten sonra önceki firmada hesabının kapatılmasını sağlaman gerek, buna göre ayarla kendini.

Hosting işlerinde fiyat farkına gelecek olursak, herkes aynı işi yapıyor aynı sunucular aynı ekipmanlar gibisinden bir düşünceye kapılıyor insanlar fakat bu aslında görüldüğü gibi değil, bu işi ciddi yapanlar birde para kazanmak için yapanlar var, ciddi yapan kişiler zarar ettikleri halde bu işi toparlamaya çalışır yani siz kullanıcılara hiç bir sıkıntı yaratmaz. Para için yapanlar ise tam tersi, nasıl daha fazla kar edip şu işi bitirebilirim diye düşünür ve bir gün ansızın bir bakarsınız ki hesabınızın yedeklerini almaya vakit vermeden verileriniz silinmiş ve artık öyle bir firma yok. Bilişim ve hosting işlerinizi sadece tescilli (ys belgesi olan veya firma olan) kişilerle yapmanızı tavsiye ederim, en azından yukarıda belirttiğim durumlarla karşı karşıya kalmanız halinde bir yere gidip şikayet dilekçesi verebilir ve gerçek anlamla karşı tarafdan hakkınızı alabilirisiniz. Genel olarak bakarsak bunlar benim düşüncelerim ve tecrübelerim, eksisi veya artısı vardır mutlaka.. böyle bir durum söz konusu ise sizleride duymak güzel olacaktır.
Untouchable

kişi bu mesajı beğendi.

Untouchable Untouchable Kendimim Kendim Kullanıcı
  • Üyelik 09.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 18 / 84
  • Ticaret 0, (%0)
ilk 3 yorum yapan arkadaştan tam istediğim cevabı alamasam da teşekkürler cevapları için.

@FirsatHosting bilgilendirme için teşekkürler.Yazmış olduğunuz cevapta anladığım kadarı ile "hosting, reseller ya da vps gibi yer barındırma sunucusunun herhangi bir tanesini seçtiğimde, hosting yükseltme durumunda özellikle aynı firma içinde ise herhangi bir veri kaybı yaşamadan verilerimi yeni yere taşıyabiliyoruz." Aslında uzun süredir aradığım cevap buydu. Yarın bir gün bu durum ile karşılaşabileceğimi hissediyorum çünkü.
İkinci konu ise fiyat farkı. Dediğiniz gibi ciddi anlamda ve günü kurtarma anlamında yapanların olduğunun farkındayım. Bu yüzden yukarıda vermiş olduğunuz cevap 'a istinaden biraz daha kurumsallaşmış bir firmada daha uygun bir paket ile başlayıp duruma göre yükselterek gitmek benim için daha hayırlısı olacak gibi.

Vixo Vixo vpnscript.net Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Yazılım
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 237
  • Beğeniler 29 / 57
  • Ticaret 1, (%100)

Untouchable adlı üyeden alıntı

ilk 3 yorum yapan arkadaştan tam istediğim cevabı alamasam da teşekkürler cevapları için.

@FirsatHosting bilgilendirme için teşekkürler.Yazmış olduğunuz cevapta anladığım kadarı ile "hosting, reseller ya da vps gibi yer barındırma sunucusunun herhangi bir tanesini seçtiğimde, hosting yükseltme durumunda özellikle aynı firma içinde ise herhangi bir veri kaybı yaşamadan verilerimi yeni yere taşıyabiliyoruz." Aslında uzun süredir aradığım cevap buydu. Yarın bir gün bu durum ile karşılaşabileceğimi hissediyorum çünkü.
İkinci konu ise fiyat farkı. Dediğiniz gibi ciddi anlamda ve günü kurtarma anlamında yapanların olduğunun farkındayım. Bu yüzden yukarıda vermiş olduğunuz cevap 'a istinaden biraz daha kurumsallaşmış bir firmada daha uygun bir paket ile başlayıp duruma göre yükselterek gitmek benim için daha hayırlısı olacak gibi.

Kesinlikle doğru. Başarılar dilerim :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al