isodmin
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Waiter / Writer / Webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Sanırım çoğunuz 'çabuk pes etme' konusunda hemfikirsiniz. Ancak açılan sitelerin genel olarak durumuna bakılınca bu konu çok garipsenmemeli!
Açılan bir çok site/blog özgünlükten bihaber şekilde ilerleme düşüncesine kapılınca çabuk pes etmek en cazip kurtulma yolu oluyor.
Dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var ki size de hiç yabancı değil; Türkiye'nin en tanınmış blogları/siteleri kurulduğu günden bu yana sadece bilgileri dahilinde olan içerikleri ile iyi yerlere gelmeyi başardılar. Ancak sonrasında açılanlar bahsi geçen ünlü site/bloglar arasında dolaşarak kendi içeriklerini oluşturmaya çalışıyor. Bu durumda başarılı olmak sanıldığından daha zor ve sıkıcı bir hal alıyor...
Sizce tek sorun 'çabuk pes etmek' mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Tabi ki hayır. Açılan çoğu site kendine bir hedef belirlemediği için sonu hüsran oluyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kar amacı gütmeyen blogcuyum ve blogumdan umutluyum her geçen gün ziyaretçi sayısı artıyor ve bu gece 12:00'da aylık ziyaretçi sayım 15bini aşmış olacak :)
Are you alright?
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Televizyon ve Yayıncılık
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Çok ziyaretçi beklersiniz gelir ama nicelik bakımından bir yükseklik olur. Mesela siz hiç webtasarımı ile uğraşıyor olmasaydınız, gidip webtasarımı makaleleri yazsanız kime ne faydası dokunurdu. Bilgiyi alanın "ne alaka bu sitede bunun ne işi var" dediğini duymuyorsanız eğer websitesini neden açtığınızı sorgulamasınız. Ama nitelik bakımından iyi işler yapılırsa günde 10 kişi bile okusa blogunuzu veya websitenizin şöyle sağlam 10 kişi takipçisi olsa bunları kullanmak sizin elinizde...
mesela siz fırıncıysanız websitenizde ekmek satmanıza gerek yok, ekmek çeşitlerinden bahsediniz. birileri mutlaka sizin fırıncı olduğunuzu anlayacak ve sizinle pazarlığa gececektir zaten.
✂------------------------
Ubeyd
ubeyd değil ubeydullah
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Blog yazarı
-
-
Ad Soyad
U** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
kişilik olarak her zaman umutluyumdur.
site açmak için çok paralar harcadım. sonunda sadece kişisel bloğuma yöneldim. şuan bi tema satın aldım (daha dosyaları göndermedi temanın sahibi ama inşallah en kısa zamanda gelir). Bu son olacak, bu sefer inşallah sonuna kadar gideceğim :)
Bir Kişisel Blog Yazarı: adamkarga.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Mühendis
-
Ad Soyad
K** Ç**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
geleceğinden umutlu değilim şu halini korusun yeter bana :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Açtığım 2 blog ve 1 forum sitesinden umutluyum. Web sitesi sahibi olmak sabır işidir. 5 ay önce açtğım blog google sıralamasında 1 yıl önce açtığım blogu geçti. Fakat pagerank olarak 1 yıllık sitem daha önde. Onun üzerinden link satışı yaparak hiç değilse domain + host parasını çıkarmayı düşünüyorum şimdilik. Sabrın sonu selamettir :)
Fuuy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Şuan faaliyet gösteren 4 adet sitem var ve 2 sitemden aylık 250$ kazanıyorum adsense reklamlarından. Sitelerimden memnunum umarım onlarda benden memnundur :) Ben onlara bir annenin çocuğuna gösterdiği ilgiyi gösteriyorum, sitelerimi çok seviyorum. Asla ama asla kâr amacıyla açmadım sitelerimi, adsense ekledim sırf temalarımdaki reklam alanları boş kalmasın diye :) Tüm site sahibi dostlarımdan tek ricam lütfen sitelerinizi sahipsiz bırakmayın ve onlarla olabildiğince ilgilenin elbet birgün meyvelerini verecektir sizede. Benim belkide tek yaşama umudum sitelerim :) Onlarla vakit geçirmeyi çok ama çok seviyorum. Tüm site sahibi arkadaşlara başarılar diliyorum Rabbim vermiş olduğunuz emekleri boşa çıkarmasın. Saygılarımla.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Tabiki umutluyum ve başarıya ulaştığını düşünüyorum :) Gelir yönünden bakarsak; talep olduğu için reklam alanı ekledim. Yoksa reklam alanı eklemeyi düşünmüyordum. Tamamen "kalite" ve "faydalı olma"yı amaçlayarak açtım ve öylede devam ediyorum :)
Asla bıkmadım, bıkmamda. İşin en güzel yanlarından birisi; çevrenizde "sitenizi takip ediyorum" cümlesini duymak.. :) İçeriğin kalitesine aşırı derecede önem veriyorum. Para karşılığında falan tanıtım yazısı alarak asla siteyi kirletmeyi düşünmüyorum. Bana ziyaretçi gelecekse faydalı olduğum için, kaliteli olduğu için gelsin. Sırf hit almak içinde garip garip içerik ve etiketler girmiyorum. Bildiğimi uyguluyorum, kendi haline bırakıyorum :)
Çok şükür herşey iyi gidiyor. Güzel bir konu olmuş. Teşekkür ederim :)