-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Tasarım
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Merhaba arkadaşlar yurtdışında (almanya hollanda) host alınca genelde directadmin kullanılırken Türkiye'de ise Cpanel terchih ediliyor bunun sebebi nedir?
Ve ya sadece tesadüf sonucumu aldığım ve baktığım hostlar genelde Cpanel çıktı?
DirectAdmin kullanan host şirketleri varmı Türkiye'de
Cpanel ile Directadmin arasındaki farklar nedir vs vs
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelance Web Developer
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Evet Türkiyede genelde Cpanel Kullanılır sebebi gelişmiş arayüzü ve kolay kullanımı vardır.Hızlı yapısı kullanıcılara güzel bir olanak sağlıyor.DirectAdmin çok az hosting firmasının kullandığı bir panel sistemidir.DirectAdmin dezavantajı yok sadece kullanımı biraz farklıdır yani arayüz fark ediyor.
DirectAdmin hosting veren firmalar sunucu (VPS/VDS) de olanak sağlar.
frex
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
DirectAdmin daha ucuz ve sade.
ama bu tip tercihler genelde büyük markaların tercihleri diğer markalar tarafından tercih edildiği için, cpanel ve plesk hakkında daha çok bilgi bulunması, daha çabuk erişilmesi ve belki türkçeleştirme ile alakalı kolaylıklar nedeniyle tercih ediliyor olmalı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / K
-
Meslek
Genel olarak makaleci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ben DirectAdmin, Plesk, ve Cpanel kullandım. Pleskte halen zorlanmaktayım. DirectAdmin Türkçe olursa kullanımı kolay, ama bazı kullanımlar için, host firmasından ayrıca yetki falan istemek gerekiyor, özellikle NS ayarlarında. Bunun dışında yedek almak falan kolay, ama siteyi detaylı şekilde takip edebilme olanağı yok; ya da ben fazla kullanmadığım için gerek de duymamış olabilirim.
Cpanel alışkanlıktır, candır, kullanımı kolaydır, ama ücreti yüksek olduğundan dolayı, artık illa ki tercihim değildir artık, her panelde bir şekilde idare ediliyor siteler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
SEO, Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
cpanel özellik olarak gelişmiştir, kullanımı kolaydır. en önemliside lisanslı olduğu için güvenlidir. türkçe dil desteği vardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
Directadmin ortalama sunucu (VPS için 4-5 tl ye alıyordum) ama cPanel lisansı aylık 15 dolar. Cpanel daha kullanışlı ve kolaydır. Avrupada bir çok firma direcadmin bir çoğuda tam farklı paneller sunuyor. Türkiyede ise nerdeyse hepsinde cPaneldir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Tasarım
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Galiba yurtdışındakinler tasarıma daha çok önem verdiği için tercihleri directadmin olmuş o zaman
peki başka bir merakım ise directadminde mail backup yapıp cpanelde nasıl yüklerim
ikisindede roundcube var bi tavsiyeniz varmı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Görsel İletişim Tasarımcısı
-
-
Ad Soyad
Y** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
aynen ben de backup konusunu merak ettim. Paneller arası backup yüklemelerinde sıkıntı oluyor mu
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
directadminden alınan backuplar genelde cpanelde sorun yaratıyor.