Blog yazmak kadar, blogu nasıl ve ne şekilde kullandığınız da önemlidir. Blog oluşturmak, özgün içerikler yazmak ve bunu olabildiğince geniş kitlelerle buluşturmak önceliklerimiz. Ancak bu oluşturduğumuz içeriklere aldığımız ya da bazen alamadığımız geri bildirimler de bir blogger için işin olmazsa olmazıdır!
Blogda Etkileşim Ne Demek?
Etkileşimden kasıt, uzun saatler harcayarak oluşturduğunuz ve sadece başlığını koymak için bile mesai harcadığınız o içeriklerin, okuyucu üzerindeki etkisini görmenizdir. Blogunuzu ziyaret eden okuyucunuz/takipçiniz içeriklerinize yorum yazıyor mu? Bu yorumun olumlu ya da olumsuz olması çok önemli değildir. Yeter ki, onu harekete geçirebilin! Çok beğenmiştir, hiç beğenmemiştir, bir şey eklemek istemiştir… Ama sonuç olarak içeriğinize yorum yapmıştır.
Etkileşim Yönetilir mi?
İçeriklerinize gelen yorumlara olabildiğince cevap vermeye çalışın. Gelen olumsuz yorumları da ( elbette belli sınırlarda) yayınlayın, cevaplayın ki bu yorumların sahipleri, fikirlerinin değer gördüğünü bilsin ve yorum yapmaya devam etsin.
Blogunuzun sosyal medya hesaplarından yapacağınız paylaşımlarda takipçilerinize soru sorun, içerik konusu hakkında onların görüşlerini isteyin. Sorular, etkileşimi tetikler. Faydasını muhakkak göreceksiniz.
Etkileşim Ne İşe Yarar?
Blogda etkileşim yaratmanın en büyük avantajı, oluşturduğunuz içeriklerin takipçilerinizde nasıl etki yarattığını görmeniz ve blogunuz için yeni içerikler oluştururken bu geri bildirimleri baz almanızdır. Gelen yorumlar sizin için bir rehberdir aslında. Bu rehberi doğru kullanırsanız, daha çok ses getiren içerikler oluşturabilir ve blogunuzu daha başarılı bir hale getirebilirsiniz.