-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Televizyon ve Yayıncılık
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Anahtar kelimeleri elimden geldiğince ziyaretçinin gözünden bakarak girmeye çalışıyorum. Sizce anahtar kelimeler nasıl girilmelidir. Mesela altta iki kullanım var. Hangisi daha doğrudur?
vampir filmleri
vampir, filmleri
Bir de bazen konu ile alakalı bulunabilecek anahtar kelimeler iki kelimeden daha uzun cümle şeklinde de aratılıyor. Bunların arasına virgül koymadan da yazabilir miyiz?
Örn:
titanic kaç yılında battı
titanic, kaç, yılında, battı
Son olarak da genelde isimler telaffuz edildiğinde;
müslüm gürses
müslüm, gürses
olarak mı girilir? Hangisinin kullanımı doğrudur. Aralara virgül koymamız her halukarda da gerekiyor mu.* Üstteki durumları da gözönünde bulunduralım diye örnekler verdim.
✂------------------------
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Direk olarak titanic kaç yılında battı diye bir anahtar kelime girsek olmaz mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Televizyon ve Yayıncılık
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Teşekkür ederim, toplumda genel kanılar var. Filmin konusunu merak etmezler de giderler kim kimle öpüşüyorlar onu aratırlar. Dedikleriniz çok değerli, umarım başkalarına da yardımcı olabilmişimdir. Keza günlerdir forumda girip çıkmadığım konu kalmadı. Olmayanları ve merak ettiklerini de ustalarla paylaşıyorum.
✂------------------------
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Konuyu açana da cevaplayana da teşekkürler, benim de uzun süredir aklımı kurcalayan bir husustu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Burak'ın dedikleri tamamen doğru. Sonuçta sen "vampir, filmleri" diye girersen, "vampir filmleri" aramalarında çıkmaya bilirsin. Çünkü sen anahtar kelimeleri "vampir" ve "filmleri" olarak ayarlamış olursun.