1.Not Alın .!
Herzaman yanınızda bir not defteri ve kalem olsun.Yoldayken dikkatinizi çeken yeni çıkan bir ürün vb. şeyler çıkacaktır onları unutmamak için not alın.

2.Her Zaman Planlı Olun.!
Her zaman planlı olun.Yani yarın ne yazacağınızı neylerden yazabileceğinizi not alın .Hem unutmazsınız hemde bu sizi yazarlık konusunda daha ileri seviyeye taşıyacaktır.

3.Hile Yapmayın.!
Bildiğiniz gibi artık çoğu blogcu hile yapmaya başladı.Bu hit hilesi olsun,Yorum yazdırmak için kandırmalar olsun çok artmış durumda.Bunları yaparsanız eğer okuycularınızın güvenini kazanamassınız ve okuycularınız azalır.Hit hilesini yaparsanız eğer Google ne yazık ki sizin sandığınız'dan daha akıllı bunun farkında olabiliyor.Bunun için Google sitenizi arkalara atar.

4.HerZaman Kendiniz Olun.!
Çoğu blogcuların yaptığı gibi kopyala yapıştır yapmayın.Herzaman özgün yazılar yazın.Mesela teknoloji ile ilgili haber olsun bunu kopyalamayın enazından o yazıyı okuyun ve anladığınız kadarını yazın bu sizi daha ileri seviyeye taşıyacaktır.

5.Araştırmacı Olun.!
Araştırmacı olun.Yani tek bir blog'dan,Site'den haberleri almayın bu sayıyı arttırın mesela ben ( Bloghocam,Shiftdelete,Blogokulu,Blogdersleri,Teknosa,Vatan Computer) gibi sitelere bakıyorum takip ediyorum. Bu bloglarda ,SitEler'de benim paylaşacağım konularla ilişikin yazılar ve paylaşımlar var.Sizde kendi bloglarınızı ,Sitelerinizi tespit edin ve onları sürekli takip edin.

Bunların devamını detaylı olarak diğer yazımda vereceğim.

Kaynak ; Tıkla