-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Arkadaşlar çok önemli bir konudur....
Geçenlerde sitemin analizlerine baktım. Hemen çıkma oranım %73 inanamadım. ziyaretçiler ortalama 20sn geçiriyordu sitemde çıldırmamak elde değildi. Neden böyle oldu sorusuna adwordste bir durumu farkedince anladım. anahtar kelimem promosyon adwordste. adam vatan computer promosyon kodu yazıyor google'a ve benim reklamım çıkıyor adam tıklıyor bakıyor ki yanlış sitede ve doğal olarak hemen çıkıyor. buda benim hemen çıkma oranımı düşürüyor. ve doğal olarak google gözünden de düşürüyor. Onun yanında bu alakasız kelimeler benim paramı da yemiş oluyor. adwordste hangi anahtar kelimelerle tıklanıyor sizlere önce bakın alakasız kelimelerle sitenize girildiyse tehlike var demektir. adwords'e anahtar kelime girerken bunları çift tırnak içinde yazın. örneğin "promosyon". Çünkü böyle yazarsanız bir tek promosyon yazarlarsa reklamınız çıkar ve ne paranız boş yere gider ne de işinizle alakalı olmayan insanlar sitenize boş yere girer. sitenize tıklanan o alakasız kelimeleri engelleyin.Çünkü eğer kaşık satıyorsanız kaşık yazdıklarında çıkmak istersiniz. Ziyaretçiler kaşıkçı elması yazıyor ve siteniz yine çıkıyor reklamlarda. aradığı gerçekten kaşık değil ama sitenize tıklayıp boşuna paranızı tüketip bir de hemen çıkma oranınızı yükseltip google gözünde bilinçsizce de olsa düşmenizi sağlıyorlar . Ben yapamam diyen arkadaş varsa lütfen google adwords ücretsiz destek hattını arasın yardımcı oluyorlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Kimse cevap yazmamış ancak minik bir " " işaretinin manası cebinizdeki paranın tamamına denk geldiğinde bu yazıyı okuyan her arkadaş teşekkür edecektir. Dostum eyvallah, ne olur ne olmaz kulağıma küpe olsun.
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Online Reklam Uzmanı
-
-
Ad Soyad
T** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Anahtar kelimeni sadece tırnak içerisinde yazarsan "promosyon" içinde promosyon geçen tüm arama sorgularında çıkabilir reklamın "ayakkabı promosyon" "promosyon ürünleri" vs.
En doğrusu doğrudan çıkmak istediğin anahtar kelimeyi köşeli parantezle [promosyon sitesi] tam eşleme olarak kullanabilirsin, böylece bu kelime haricindeki hiç bir sorguda reklamların gözükmez gereksiz tıklama almazsın
Semsector.com - SEM - SEO - Sosyal Medya
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
promosyon inanılmaz geniş bir kelime. Sürekli olarak takip edilip negatiflerini eklemeyi gerektirir. Anahtar kelimeler mutlaka spesifik olmalı. %100 "X marka sitesinin promosyunu" değil de, Web Site Promosyonu bile olur örneğin. Promosyon aşırı genel.
Bu arada teymir adlı arkadaşın söylediği de doğru. Eğer nokta atışı yapabileceğin bir anahtar kelimen varsa tam eşleşme kullanabilirsin. İster köşeli yap istersen seçeneklerden "Tam eşleşme" yi seçebilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
Ö** Ö**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Ayrıca, 2-3 güne bir Adwords üzerinden reklamlarınıza hangi kelimeler ile gelindiğini kontrol edin. Yukarıda bahsettiğiniz kelimelerle(istemediğiniz kelimeler) sitenize geliyorlarsa o kelimeleri mutlaka negatif kelimelere ekleyin. Çok faydasını göreceksiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hemen çıkma Oranı, ziyaretçilerinizin sitenizde gezdiği Link yani sayfa sayısı ile alakalıdır.
Mesela diyelim siz siteye 1 satlik bir video yüklediniz. Ziyaretçi geldi 1 saat boyunca videoyu izledi sonra başka sayfaya geçmeden çıktı siteden. Bu hemen çıkmış demektir. Ama bir ziyaretçi gelsin 5 dk da 10 tane sayfanızı gezsin bu Hemen çıkmadı demektir.
Düşürmek istiyorsanız, Yazılarınızın içine başka sayfalarınıza link verin, benzer yazılar ekleyin yani site içi seo yapın diye tavsiye verebilirim.
Elimden Geliyor