Aman Allahım, olaya bak sen, gülsem mi üzülsem mi diyorsun okurken. Bugün bir yerden okudum bunu, şaşırdım. Talking Tom Cat oyununu hatırlarsınız, tatlı bir kedi, bir de manitası mıdır nedir artık dişi bir kedi vardı :) Söz konusu oyunun geliştirici firması Outfit7'den çıkışı gerçekleştirilen yeni oyun Talking Angela'nın art niyetli olarak kullanıldığı iddia ediliyormuş arkadaşlar.

Çocuklarla Etkileşime Geçiyor İddiası

Talking Angela isimli uygulamanın, çocuklarla konuşarak etkileşime geçtiği, onlardan aldığı bilgileri siber korsanlarla paylaştığı iddiaları ayyuka fırlamış. İşin daha da ilginci, çocukları kaçırdığı iddiası imiş.

Bir Çocuk Kayboldu

Talking Angela uygulaması, çocuklarla konuşmak suretiyle etkileşime geçerek, onlarla gerçekleştirdiği soru-cevap mantığıyla çalışan eğitici bir oyun. Günümüzde çocuklarımızın ellerinden düşürmedikleri tabletlere ve akıllı telefonlara yüklemesi yapılabilen uygulamanın, çocukların görüntülerini ve onlardan aldıkları bilgileri depoladığı söylentileri dolaşıyormuş.

Ancak ne var ki, bundan daha ürpertici olanı Dallaslı Eli Moreno isimli bir çocuğun bu oyunu oynadığı sırada ortadan kaybolması. Moreno'nun ortadan kaybolmasıyla uygulamanın ilişikli ve olayda etkisi olduğu düşünülüyor.

Angela'nın Gözlerinde Bir Adamın Yansıması Var

Bu kadarına da pes diyebilirsiniz. Bizzat inceledim, göremedim :) Angela karakterinin gözlerinde bir adamın yansıması olduğu söylentileri dolaşıyor, ayrıca uygulamanın çocuklara ev adreslerini sorduğu, yanlış cevaplayanlara ise "Yalan söylüyorsun" diye azarladığı, ebeveynler tarafından açıklanan bir şikayet konusu.

Tüm bunların yanında ise Outfit7'nin marka yöneticilerinin ise bütün bu söylenti ve iddiaların gerçek dışı ve gülünç olduğunu, kesinlikle bilgi toplamadıklarını ifade etmiş. Ne bileyim ya bana da çok gülünç geldi, saçma iddialar olduğunu düşünüyorum ama asla olmaz diye bir şey de yok..

Kaynak: http://www.cerezlerim.com/2014/03/talkng-angela-oynayan-cocuk-ortadan.html

İyi Çalışmalar..