Yazı Başlığı
Yazı başlığı yazmak biraz zor gibi gelse de (bu yazı yazılırken en az 3 kez değiştirildi) çok önemli bir konudur. Merak uyandırmalı, ziyaretçiye kendini okutma isteği uyandırmalı ve düzgün bir mesaj vermeli.
Ön Görsel
Yazılara ön görsel eklemek yazıyı şık yapan bir diğer parçadır. Hatta o kadar önemlidir ki facebook, twitter gibi sosyal medya platformlarında ön görselin çekiciliği o yazının okunma sayısını önemli ölçüde arttırır. Bu yüzden yazı başlığı gibi dikkat çekici resimler eklemeye çalışın.
İmla
Özelden bazı arkadaşlar soruyor. “Sitem için ne yapabilirim?” vs diye. Yazılarına bakıyorum imla hatalarını gördükçe okuyasım kaçıyor. Lütfen yazdığınız yazıları eski msn ağzıyla yazmayın. Şunu ypmayn, şunu da herkez yapmayın. Alfabedeki ş, ç, ü,ğ gibi harfleri unutmayın. Gördüyseniz örnek verdiğim bütün harfler Q klavyenin sağ üstündeki ellerimize en uzak harfler. Sadece bu harfler için değil ama genellikle bu harflere basmaya üşenenler olduğu için, alışmadıkları için kullanmamayı tercih ediyorlar. Bilin ki ciddiyetinizi düşürüyor nerede olursa olsun bir yazı yazarken bu yanlışlarınızı düzeltmeye çalışın.
Yazıyı Kısımlara Ayırın
Mesela bu yazıda olduğu gibi hem maddelere ayırdım, hem de paragraflara. Yakın vakitte kendimde bir eksik daha gördüm ki:
Dikkat çekici cümleleri tek satır yazın!
Yukarıdaki gibi cümleleri kalın veya puntosunu büyük yaparsanız yazınızı okumak cidden keyif verici bir hale dönebilir. Yazıyı kısımlara ayırmak basit iş ancak bu tekniği unutmadan bazı makalelerinizde uygularsanız kalıcı ziyaretçilerinizin sayısı da artar.
Yazı İçi Seo
Sadece bu madde hakkında bir sürü yazı yazabileceğim için bu maddeyi sadece maddelere ayıracağım. İleride teker teker anlatacağım bu yazı serisinde.
[*]Başlıkta anahtar kelime kullanımı
[*]İlk paragrafta anahtar kelime kullanımı (Bunu yaparken lütfen itici gözükmemeye çalışın, bazı yazıları seo’ya uyumlu yapayım derken maymuna çevirenler oluyor.)
[*]Bütün yazı içerisindeki kelime sayısına göre anahtar kelime kullanım sayısı
[*]Url’de anahtar kelimenin bulunması
[*]Meta Description’da anahtar kelimenin veya varyasyonlarının geçirilmesi
[*]Yazı içindeki resimlerin isimlerinin ve alt etiketlerinde anahtar kelime bulunması
Yazı içi seo biraz fazla uzun olduğu için maddeleri burada bıraktım. Ayrıca başlıca önemli maddeler bunlar çünkü.
Bir yazıda dikkat edilmesi gereken şeyler serisinde ilk yazımı okumuş oldunuz. Benim bahsettiğim maddeler hakkında yorumlarınız veya sizin bahsetmek istediğiniz maddeler olursa yorumlar kısmından belirtirseniz sevinirim. Eğer ki makaleyi faydalı bulduysanız arkadaşlarınızla paylaşırsanız da sevinirim :) Serinin ikinci yazısında görüşmek üzere.
Kaynak: http://herzamanileri.com/bir-yazida-dikkat-edilmesi-gereken-seyler-1.html