lostyazilim

wordpress site hızlandırma

3 Mesajlar 1.068 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ugurylmz2121 ugurylmz2121 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek bilgisayar programcısı
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 217
  • Beğeniler 13 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba webmaster arkadaşlarım bugün sizlere wordpress site hızlandırma nasıl yapılır anlatacam. Bildiğiniz gibi son çıkan temalar artık göze hoş gelir durumuna geldi eski temaların yerini html5 css 3 kodlar ile yazılmış temalar geliştirildi. Tabi bu temalar görsel olarak göze hoş gelebilir ama hız bakımından o kadar iyi değil diyebiliriz işte bu hız sorunuda çözmek için temamıza bir kaç ayar yapmamız gerekmektedir.

Anlatacağım hızlandırma tekiniğini forumlarda rasgele gezerken karşılaştım ve kendi sitemde uyguladım ve başarılı oldum. Bu hızlandırma işinide kendi wordpress blogumda paylaşmaya karar verdim. Umarım yararlı olur sizede hemen başlıyalım anlatmaya.

İLK ADIM olarak wordpress klasörlerinin içinde bulunan wp-admin wp-content ve wp-include klasörlerinin içine cache adıyla boş bir klasör atmak. Bu attığımız cache dosyalarına CHMOD 777 tam yetki veriyoruz.

BİR SONRAKİ AŞAMADA temamızın bulunduğu klasöre giriyoruz index.php dosyamızı notepad++ programı ile açıyoruz ve o dosyanın içinde bulunan kodunun hemen üstüne aşağıdaki kodları giriyoruz.

$url = md5($_SERVER['REQUEST_URI']).".cache";
$adres = "cache/".$url;
$zaman = 15 * 24 * 60 * 60;
if (file_exists($adres)) {
if(time() - $zaman < filemtime($adres)) {
readfile($adres);
exit;
}else {
unlink($adres);
} }
ob_start();
?>

Sonra yine index.php dosyasında bulunan kodunu buluyoruz ve hemen bu kodun altına aşağıdaki kodları yapıştırıyoruz.

$dosya = fopen($adres, 'w+');
fwrite($dosya, ob_get_contents());
fclose($dosya);
ob_end_flush();
?>

Tüm bunları yaptıklarımızdan sonra işimiz hemen hemen bitiyor. Bunları yaptıktan sonra deneme yapabilirsiniz sitenizde hızlanma varmı yokmu diye.
SON BİR AŞAMAMIZ ise CASH silme işlemidir onun içinde anadizimize,wp-admin, wp-content, wp-includes klasörlerine bu sefer cachesil.php dosyası açıyoruz. Bu dosyanın içinede aşağıda verdiğim kodları yapıştırıyoruz.

function sayibul($klasor) {
$dizi = array(); // dizi oluştur
$open = opendir($klasor); // klasör aç

while($q=readdir($open)) {
if ($q != "." && $q != "..") {
$dizi[] = $q;
}
}

$sayi = count($dizi); // dosya sayısı
closedir($open); // klasörü kapat

return $sayi; // sayıyı çıktı olarak al
}
?>

wordpress site hızlandırma

İşlem: Cache Sil // Toplam: cache edilmiş sayfa bulundu.

@set_time_limit(0);
$sildim = $_GET["temizle"];
if($sildim == "tamam") {

$oku = opendir("cache");

while ($sonuc = readdir($oku))
{
$sonuck = explode(".",$sonuc);
$sonuck = end($sonuck);

if($sonuck == "cache"){

unlink("cache/".$sonuc);

}

}
echo '

Cache başarıyla boşaltıldı! Geri dön!

';

}
?>

Daha sonra bu cachesil.php dosyasını çalıştırıyoruz. Örnek olarak www.wordpresstemalar.info/cachesil.php Burdan da cache sil butonuna basınca tüm cachler silinmiş olacaktır.
NOT: Biz bu işlemi sadece index.php anlattık siz diğer dosyalarada aynı şekilde kodlarınızı ekleyiniz.
NOT: cache dosyalarına CHMOD ayarını 777 yapmayı unutmayınız.
NOT : ÇALIŞMA YAPTIĞIM TEMALAR ( wpseo.wordpresstemalar.info --- wordpresstemalar.info )

kaynak: wordpress site hızlandırma

wmaraci
reklam

mrshn mrshn Felix Themes (technoesh) Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Konya
  • Ad Soyad E** Ş**
  • Mesajlar 1011
  • Beğeniler 46 / 146
  • Ticaret 14, (%100)
Güzel anlatım. Cache sistemi siteyi hızlandırmak için güzel bir yol. Ancak postviews ya da bu tarz site üzerindeki anlık değişimler cache sisteminde sıkıntı çıkarıyorlar. Aslında bu cache sistemi wordpresse anlık değişimlerine uyumlu hale getirilirse güzel olur.
Ya da postviews ya da bu tarz anlık değişimleri cachelemeyi önleyen bir fonksiyon da yazılabilir.

itkusagi itkusagi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Merin Yazarı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 8 / 6
  • Ticaret 1, (%0)
Tek sayfalık bir sitem vardı, onun için kullanabilirim. Eyvallah.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al