Anlatacağım hızlandırma tekiniğini forumlarda rasgele gezerken karşılaştım ve kendi sitemde uyguladım ve başarılı oldum. Bu hızlandırma işinide kendi wordpress blogumda paylaşmaya karar verdim. Umarım yararlı olur sizede hemen başlıyalım anlatmaya.
İLK ADIM olarak wordpress klasörlerinin içinde bulunan wp-admin wp-content ve wp-include klasörlerinin içine cache adıyla boş bir klasör atmak. Bu attığımız cache dosyalarına CHMOD 777 tam yetki veriyoruz.
BİR SONRAKİ AŞAMADA temamızın bulunduğu klasöre giriyoruz index.php dosyamızı notepad++ programı ile açıyoruz ve o dosyanın içinde bulunan kodunun hemen üstüne aşağıdaki kodları giriyoruz.
$url = md5($_SERVER['REQUEST_URI']).".cache";
$adres = "cache/".$url;
$zaman = 15 * 24 * 60 * 60;
if (file_exists($adres)) {
if(time() - $zaman < filemtime($adres)) {
readfile($adres);
exit;
}else {
unlink($adres);
} }
ob_start();
?>
Sonra yine index.php dosyasında bulunan kodunu buluyoruz ve hemen bu kodun altına aşağıdaki kodları yapıştırıyoruz.
$dosya = fopen($adres, 'w+');
fwrite($dosya, ob_get_contents());
fclose($dosya);
ob_end_flush();
?>
Tüm bunları yaptıklarımızdan sonra işimiz hemen hemen bitiyor. Bunları yaptıktan sonra deneme yapabilirsiniz sitenizde hızlanma varmı yokmu diye.
SON BİR AŞAMAMIZ ise CASH silme işlemidir onun içinde anadizimize,wp-admin, wp-content, wp-includes klasörlerine bu sefer cachesil.php dosyası açıyoruz. Bu dosyanın içinede aşağıda verdiğim kodları yapıştırıyoruz.
function sayibul($klasor) {
$dizi = array(); // dizi oluştur
$open = opendir($klasor); // klasör aç
while($q=readdir($open)) {
if ($q != "." && $q != "..") {
$dizi[] = $q;
}
}
$sayi = count($dizi); // dosya sayısı
closedir($open); // klasörü kapat
return $sayi; // sayıyı çıktı olarak al
}
?>
wordpress site hızlandırma
İşlem: Cache Sil // Toplam: cache edilmiş sayfa bulundu.
@set_time_limit(0);
$sildim = $_GET["temizle"];
if($sildim == "tamam") {
$oku = opendir("cache");
while ($sonuc = readdir($oku))
{
$sonuck = explode(".",$sonuc);
$sonuck = end($sonuck);
if($sonuck == "cache"){
unlink("cache/".$sonuc);
}
}
echo 'Cache başarıyla boşaltıldı! Geri dön!
';
}
?>
Daha sonra bu cachesil.php dosyasını çalıştırıyoruz. Örnek olarak www.wordpresstemalar.info/cachesil.php Burdan da cache sil butonuna basınca tüm cachler silinmiş olacaktır.
NOT: Biz bu işlemi sadece index.php anlattık siz diğer dosyalarada aynı şekilde kodlarınızı ekleyiniz.
NOT: cache dosyalarına CHMOD ayarını 777 yapmayı unutmayınız.
NOT : ÇALIŞMA YAPTIĞIM TEMALAR ( wpseo.wordpresstemalar.info --- wordpresstemalar.info )
kaynak: wordpress site hızlandırma