-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar donanım konusunda bilginiz varsa bu sorun hakkında düşüncelerinizi yazarmısınız veya arkadaşınızın başına gelmiştir ya da sizin. Çünkü bu sorunun nedeni bulamadılar.
Asus F3J Serisi bir laptopum var. Sanırım 5 yıldan fazla kullanıyorum. Bilgisayarımda durup dururken ekran yeşil şekiller çıkmaya başladı. Ekranın sol üst köşesini sıkınca yeşillenme bitiyordu. Bir seneye yakın kenalarını sıkarak böyle kullandım. Ekranın rengide sararmıştı. En son sıktığımda ekran kırıldı. Tamire gönderdim. Ekranı değiştirdiler. İki hafta kullandım. Bugün yine aynı sorun oluştu. Ekranda durup dururken yeşillenme oluyor. Yine sıkınca düzeliyor. Ve ekranın rengi yine eskisi gibi sarı. Kablolarıda bilgisayarcı arkadaşımız kontrol etti. Hiçbir sorun bulamadı. Sizce bu sorunun nedeni ne olabilir. Ekranla ilgili olsa ekranı değiştirdik.
Başka bir yerde sorduğum arkadaşım ekran kablolarında kısa devre olabileceğini söyledi? Sizce bundan olabilir mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Benim masaüstü bilgisayarımda da vardı ekran sararması. VGA kablosu kullanıyorum. Daha sonra DVI aldım. Sararma bitti. Tabi burda söz konusu dizüstü bilgisayar olunca sorun hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu işin şöyle bir güzelliği var. Tamire gitti ekran değişti geldi. Orda denemek için 20 gün kullandılar. Bana geldi. Bozuldu gönderdim. 20 gün boyunca hiç sorun olmadı. Bana geldi bir hafta sonra yine aynı sorun. Bir daha aynı şey olursa en yakın çöpün içine bırakacam. O kadar bu işten nefret etmeye başladım. 200 tl fazla para ödedim çözülemeyen bu sorun için.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bankacılık & Finans
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
bağlantı kablolarından oluyor sanırım. Laptopunu normal bir monitöre bağlayarak renkleri kontrol etmeni öneriririm. Sorun çıkmazsa problem kablolardan kaynaklanıyor diyebilirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Reklam
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ekran kartın dahili mi harici mi? Genelllikle harici ekran kartları yapar bu sorunları.
Ekran kartı modelin ve sorunu ne zaman yaşadığını söylersen bir fikir yürütebiliriz
Mesela video izlerken yada aşırı grafik gerektiren web siteleri veya Msn gibi