-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Selamlar.
Yeniyim ve izninizle sizlere birkaç soru soracaktım.
1-) IHS Hosting sayfasında birkaç özellik var. Bunların ne olduğunu ve ne işe yaradığını nasıl öğrenebilirim ?
2-) Klavyemce.com sitem yeni açtım, daha başka neler yapabilirim ve nasıl geliştirebilirim ?
3-) İçerik olarak neler yazabilir, neler paylaşabilirim (konu olarak) ?
4-) Film ve Karikatürlerde Telif Hakkı nasıl işliyor ? Film siteleri var bunlar anlaşmalı mı, yoksa ayrı bir olay mıdır ?
Yani sitemde paylaşırsam Telif Haklarını ihlal etmiş olur muyum, paylaşa bilir miyim ?
5-) Arama motorlarında üstlerde yer almak için yapabileceklerim ve yapmam gerekenler nedir ?
Çok teşekkür ediyorum.
Hep daha ileriye!
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Blog yazarı
-
-
Ad Soyad
T** B**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
soruları keşke kategorilerinde ayrı başlıklarda açsaydın. kendimce bir kaç yanıt vereyim.
1. siten şuanda taslak bile değil önce ne yapacağına karar vermelisin
2. Filmlerin telif hakları vardır. Film siteleri (bazı ücretli siteler dışında) illegaldir ve genellikle her an kapanmakla karşı karşıyadır. Adsense film sitelerine reklam vermez. Hatta bir çok reklam şirketi vermez. Extra bilgi olarak Fragmanlar da telif hakkına sahiptir fakat filmi yapanlar fragmanların gösterilmesine pek karışmazlar çünkü onların reklamlarını yapıyorsunuz. Adsense Fragman sitelerine reklam vermektedir. Fragman sitesi olupta adsenseden reklam alan siteler mevcut.
3. Karikatürler telif hakkına sahiptir. Karikatürü yapanlar karikatürlerinin başka sitelerde yayınlanmasına pek bir şey demeseler de yayınlanmasını istemeyenlerde vardır. Yanlış hatırlamıyorsam penguen kendi karikatürlerini yayınlayan sitelerden kendi karikatürlerini kaldırtmıştı.
4. Arama motorlarında üst sitelere çıkmak için bir çok yol vardır. Bunlar uzun solukta zahmetli işlerdir. Şuan da yapabileceğin bir çok şey mevcuttur. Bu konuda uzman değilim ama bir kaç bilgi vermek isterim.
- En önemlisi özgün içeriktir. Kopyala yapıştır siteyle bir yere gelemezsin.
- seo site için çok önemlidir. Seo çok karmaşıktır ve seo ile yapabileceğiniz bir çok işlem vardır. Bunlardan bana göre en önemlileri özgün içerik, anahtar kelime seçimi, iyi tasarlanmış kullanımı kolay bir tema, Hatasız bir web site, seoyu iyicene araştırmanı tavsiye ederim.
-Ücretli reklamlar verebilirsin. Pr değeri yüksek kaliteli sitelerden back link almak önemli.
- Domain yaşı
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Tayfun
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tamam çok teşekkürler :).
Ek Olarak: Birde sitemde maddeler kısmında bir madde işareti yazının sağ tarafına kaymış, nedendir nasıl düzeltirim ?
Hep daha ileriye!