Merhaba arkadaşlar. Konuyla ilgili yazımı takdim etmek istiyorum.

Twitter’a erişimin engellemesinin akabinde çeşitli kesimler çeşitli yorumlar yapıldı, yazıldı, çizildi. Kimileri bu olay üzerinden hükümete yüklenirken, hükümet yanlıları da yasağı savundu. Fakat ne acıdır ki duymak, okumak istediğim eleştiriyi hiç kimseden duyamadım(!) İnsanımız nedense şu soruyu kendine hiç sormadı.

“Neden kendimize ait sosyal ağlarımız yok?”


Mark Zuckerberg’in kız arkadaş macerasından doğmuş Facebook, affınıza sığınıyorum -amiyane tabirle- “Fazla uzatma, 140 karakterlik bir şey saçmala” dercesine oluşturulmuş bir platform olan Twitter bizler için neden bu kadar önemli? Tek tip, alelade profillerde bir şeyler karalamak bize ne kazandırıyor?..

Web Sitelere neden erişim engeli uygulanıyor?

Sayfalarca yazı yazılacak bir konu olan “Klavye delikanlılığı” psikolojisine sahip bir ergen, kalkıyor birine hakaret ediyor yahut birinin mahrem bilgilerini, verilerini paylaşıyor. Muhatabının haliyle ilk reaksiyonu hukuka sarılmak oluyor. Hemen koşuyor mahkemeye ama karşınızda bir muhatap yok! ABD merkezli bir web sitesi… Ne bir temsilcisi var ne halinizi izah edeceğiniz bir kanal. Bir şekilde diplomatik kanallardan hukuki olarak rahatsızlığınızı ifade ediyorsunuz ama muhatabınız ekseriyetle pek umursamıyor veya klişe cevabı olan “Sadece ABD mahkemelerinin kararını uyguluyoruz.” olacaktır.


Yazının devamı okumak isteyenler için bu adreste; http://muratuzun.net/artik-kendi-sosyal-aglarimiz-olmali/