-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Teknisyen
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Arkadaşlar wordpress'e yakında geçicem bu konuda daha önce tecrübem oldu ama acemi sayılırım. Şimdi sorum şu ; Wordpress güvenliğini nasıl sağlarım ?
İnternetten araştırdım ama sizlerin görüşünü istiyorum ben. Çünkü sitem hacklenir korkusu var bende. Yani emek vericem. Para vs harcıyacam ondan sonra pat diye hacklenirse çok üzücü bir olay olur.
Chmod ayarlarını anladım onları uygun bir şekilde yapıcam. Temayı'da Trend wp'den alıcam (trend multi teması) temada açık olma ihitimali yok diye düşünüyorum. Çünkü o site kaliteli temalar yapıyor ve bir sürü kullanıcı var o yüzden güveniyorum. Ama ayrıca yapmam gereken neler var ? wordpress hack kolay değil diye biliyorum ama her neyse cevaplarınızı bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Giyse.com - Giyim Moda, Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Online Alışveriş
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
7-8 yıldır Wordpress tabanlı siteler kuruyorum. Çok nadir sorunlar yaşadım. Güvendiğim tema sitelerinden, yapmak istediğim projeye uygun temalar bulup kendime göre düzenledim. Önüme gelen eklentiyi kurmadım. Bu sayede 7-8 yıl boyunca hiç sorun yaşamadım diyebilirim.
Sadece bir kere, güvenilir olmayan bir kaynaktan tema bulup yükledim ve o tema yüzünden sitedeki admin klasörünü silindi. Temayı kaldırıp, siteyi tekrar kurduktan sonra ve farklı bir tema yükledikten sonra bir daha sorun yaşamadım.
Tüm bunların dışında bir kaç kere bir iki siteme, nasıl olduğunu çözemediğim bir şekilde SEO amaçlı açılmış konular buldum. Bunun nasıl yapıldığına ve nasıl önlem alacağıma dair yazı bulamadım. Buradan cevap veren olursa sevinirim =)
Bana göre Wordpress yalın haliyle en güvenli sistem. Güvenliği riske atan şeyler eklentiler ve temalar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
SEO Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** M**
-
-
-
Ticaret
76, (%100)
Better wp security eklentisine bak, çoğu şeyi hallediyor o. Sana bilgiler de veriyor neyi nasıl yapman konusunda.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
A** G**