Öncelikle her mesleğin sanal bir ortamda da yürütülse hakkının verilmesi gerekmektedir. Biz bir grafik tasarım firmasıyız, bu işi bireysel ve bizim gibi sanal bir firma olarak yürüten bir çok üye forumda mevcut. Tasarım kategorisini inceleyen arkadaşlarımızın dikkatini mutlaka çekmiştir bazı hususlar. Bir tasarımcı birey,firma her neyse gerçekten bu işi yapıyorsa bu işin nasıl yürüdüğünü ve gerçekten büyük bir özveri harcandığını bilmektedir.
Asıl konuya gelecek olursak tasarım kategorisindeki fiyatlar ortada, 1-5 TL gibi fiyatlarda tasarımcılar görmekteyiz. Biz bu kişileri eleştirme hakkına sahibiz ama yargılama hakkına sahip değiliz elbette. Ancak burada ben ve benim gibi düşünen bir çok insanın olduğunu düşündüğüm için öneri, istek sunuyorum. Yönetimden ricamız tasarım kategorisinde belli bir min. satış fiyatlandırılması yapılmalı diye düşünmekteyim(z). Sadece bir satıcı olarak görüşlerimi sundum bu cümleme kadar.
Müşteriler açısından bakacak olursak, biz dahil bir çok tasarımcı satışlarını peşin ödeme ile yapıyor. 2 TL gibi bir fiyat gören müşteriler 5-10 tane sipariş veriyor, yaklaşık 10-20 TL arası bir miktar ödemiş oluyorlar. Peki bu işten memnun kalmadıklarında bir çok kişi geri ödeme alamıyor. Müşteri güvenini sağlamak amacıyla da kaliteyi düşürmemek amacıyla da böyle bir eylemin gerçekleştirilmesini biz olumlu buluyoruz.
Konu yoruma açıktır, biz sadece öznel yargılarımızı sunduk. Desteklemek veya desteklememek tabi ki sizlerin düşünceleridir. Biz size saygı duyuyoruz, lütfen yorum yaparken saygı çerçevesinde olursak amacımıza ulaşamasak da demoralizeye sebep olmayan bir tartışma ortamını da yaratmış oluruz.
Teşekkür ediyoruz, iyi forumlar.
Yorumlarınızı konu altına bırakırsanız sevinirim.
RNG Tasarım