lostyazilim
tr.link

Web Arayüz Tasarımı Yaparken 5 Tavsiye

3 Mesajlar 1.300 Okunma
lstbozum
tr.link

KazimKislal KazimKislal Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci, Programcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 232
  • Beğeniler 34 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Bugün ki yazımda sizlere Web Arayüz Tasarımı Yaparken 5 Tavsiyemden bahsedeceğim. Yapacağımız web arayüz tasarımına başlamadan önce, tasarlarken ve bitişinde ne yapmanız gerekenleri size adım adım anlatacağım.

• Tasarım

• İçerik

• Örnekler

• Renk Uyumu

• Uygun Yazı Tipleri

Yukarıdaki maddeleri şimdi teker teker inceleyelim.

Tasarım
Tasarımı yaparken bir noktaya odaklanmayın birden çok noktaya odaklanın yani standart bir şey yapmaktansa kimse tarafından yapılmamış tasarımlara yoğunlaşın öyle inanın ki daha başarılı olacaksınızdır. Bu tasarımı yaparken de örnekleri incelerseniz ufkunuz açılacaktır ve değişik tasarımlar ortaya çıkacaktır.

İçerik
Yapacağınız tasarımı seçtikten sonra içerik bakımından nasıl olacağını belirlemeniz gerekmektedir. Bunu belirlerken size tavsiyem ilk önce bir taslak hazırlamak olacaktır. Ona göre işinizi düzenli bir şekilde yapmış olursunuz.

Örnekler
Bir tasarıma başlamadan önce ki en önemli konu bence örneklere bakmak olacaktır. Çünkü örneklere baktığınız zaman ufkunuzu geliştirebilirsiniz. Böylelikle yapacağınız tasarım güzel ve hoş görünüme sahip tutabilirsiniz. Size bu örneklere bakabileceğiniz bir adres vereyim. Ben de tasarıma başlamadan önce bu adrese bakıp ona göre değişik bir tasarım yapabiliyorum. Enes Aktas

Renk Uyumu
Tasarımı yaparken görüntüsü güzel ve şık olmak zorundadır.İşte bu konuyu dikkate almanız gerekmektedir. Burada benim kullanıp size önerdiğim siteler bulunmaktadır. Fazla uzatmadan sizlere bu color pattern sitelerini vereyim.

Uygun Yazı Tipleri
Yine tasarımların güzel durması için uygun yazı tiplerini seçmek zorundasınız. Bu yazı tiplerini seçerken fazla göze batmayacak ve tasarımıza uygun olan fontları bulmak gerekir. Tasarımlarınıza uygun fontları seçmek için size yine adresler önereceğim oradan kendi tasarımlarınıza uygun fontlar seçebilirsiniz.

Yukarıda verdiğim linklerde sizlere birbirinden güzel fontları sunmaktadır. Benim de en çok kullandığım font bulma siteleridir.

Kaynak : Web Arayüz Tasarımı Yaparken 5 Tavsiye

wmaraci
reklam

Vtcam Vtcam Developer Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 359 / 358
  • Ticaret 77, (%100)
Çok ilgimi çeken bir yazı teşekkürler.
KazimKislal

kişi bu mesajı beğendi.

KazimKislal KazimKislal Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci, Programcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 232
  • Beğeniler 34 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Beğendiyseniz ne mutlu bana teşekkürler :) Bu yorumunuzu sitemizde de bekleriz yani :) :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al