-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
artık PHP almış başını gitmiş durumda.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Seo ve Web Tasarım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
29, (%93)
bence direkt php ile başla.zaten sadece php ile aklına gelen herşeyi yapabilirsin.
www.mucahitguner.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Microsoft Sertifikalı Yazılım Geliştirici - Yazılım&Veritabanı Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** Ş**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Php ve Asp karşılaştırılacak olursa Php daha başarılı bir dil. Ancak bir hocam bana şunu demişti : "İyi dil yoktur, iyi algoritma vardır."
Php'nin olumlu yanı çok sayıda kaynağa ücretsiz olarak erişebiliyorsunuz. Microsoft sistemleri pahalı sistemler olduğu için bu asp için bir dezavantaj.
Benim şahsi kanaatime gelince ; ilk 1 yıl zorlanmayı göze alıp .net olayına gir. Asp, php ile yarışamaz ama php de .net ile yarışamaz. Yıllardır piyasanın içinde olan bir insan olarak söyleyebilirim ki C# ile .net kodlayan adamlar, php'cilere göre çok daha fazla maaş alıyorlar. Karar senin, şimdiden kolay gelsin :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Microsoft Sertifikalı Yazılım Geliştirici - Yazılım&Veritabanı Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** Ş**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Ek olarak, çok yavan yorumlar okudum.
1.) Php'nin alıp başını gittiği, diğer dillerin piyasadan silindiği yönünde yorumlar görüyorum. Bu yoruma sadece gülüyorum.
2.) Arkadaşlar internet dünyası wordpress üzerine kurulu değil. 100 liraya Wordpress template düzenleyip para kazanan arkadaşlar böyle düşünüyor sadece.
3.) "Php ile aklına gelen herşeyi yapabilirsin" demiş bir arkadaş. Ben de diyorum ki uygun algoritma oluşturulduğu takdirde, yapılabileceklerin hiçbir zaman sınırı yoktur.
4.) Yıllardır profesyonel seviyede php ve .net çalışıyorum. .net çok daha fazla para kazandırdı bana.
5.) (şahsi kanaatim) Php'de hata ayıklamak zulümken, .net çalışırken Visual Studio ortamında bu iş çok daha kolay.
Son olarak tekrar ediyorum :
php mi asp mi ? => Php
php mi .net mi ? => .net
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.htmlDunyada kullanılan dillerin, kullanım oranları.
Java(Web/Masaüstü/Mobil/Embeded bla bla herşey yazabilirsin) -> C#(.Net framewok ile beraber, Web, Masaüstü, Mobil bla bla herşey yazabilirsin sadece ve sadece windows tabanında çalışır) -> PHP (Web'de takılıp kalırsın ama web tarafında oldukça esnektir)
Sonuç olarak, PHP kullanım sıralamasında en sonda bu üçü arasında kıyaslama yaparsak.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
T** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
6 yılı aşkın süredir kurumsal finans kuruluşlarında çalışıyorum. 6 yılın öncesini (kendi çalışmalarımı) saymıyorum. Bu deneyimlerimden faydalanarak birkaç şey söyleyebilirim.
ASP yazdım, PHP yazdım, ASP.NET yazdım. Şunu söyleyebilirim ki; ASP'nin güncelliğini yitirdiği (en azından ülkemizde) kısmen doğru. PHP çok güzel çok esnek bir dildir, öğrenilmesi büyük fayda sağlar ve kaynak bulmak oldukça kolaydır. ASP.NET ise bir çok kurumsal firma içerisinde kullanılmaktadır. ASP.NET öğrenmek aslında temelinde C# yada VB.NET öğrenmek demektir. (C# tavsiye ederim)
.NET öğrendiğinizde yalnızca ASP.NET öğrenmiş olmazsınız. C# syntaxını şunların tümünde kullanabilirsiniz; Windows Forms, WCF, WPF, ASP.NET, ASP.NET MVC (Tabiki hepsinin kendine özgü kullanım farklılıkları var)
İşin bir diğer boyutu ise; ASP yada ASP.NET (Genel itibarı ile Microsoft ürünleri diyelim) için gerekli altyapı, PHP den her zaman daha pahalıdır ve daha fazla kaynağa itiyaç duyar. (İşlemci gücü, ram miktarı gibi)
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Blog yazarı
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
PHP Öğren derim , asp nin şuan eski çağda kalmış gibi birşey PHP candır :)
Tanıtım yazısı satışçısı ...