-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dsadada
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Zaten doğruluğundan şüphe duyulduğu için çoğu kanal diziyi veya programı resmi web sitesinden veriyor ve orada ki izlenim sayısını baza alıyor reklamları da oraya alıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Ben her televizyonun içinde olduğunu zannediyordum, hakikaten çok saçma bir sistem fakat türkiyede her televizyonada ölçüm cihazı takmak imkansız gibi.
Birde ölçüm cihazlarının nerde olduğu bilinmiyor değil, bilindiği bilinmiyor. Şöyle ki bu cihazlar fabrikada rastgele yerleştirilmediğine göre sonradan geliyor, buda ev ahalisinin haberi oluyordur. Veya diyelim ki fabrikada rastgele koyuldu, bu sefer o ölçümü yapan adamlar bu adresleri bilir, ve emin olun o ölçümleri yapan adamlar doğru düzgün maaş almıyordur, buda o insanları bilgileri satmaya teşvik eder. Çoğu gizli sandığımız şey aslında bilindiği gizli tutulan şeylerdir..
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ölçümü yapan şirket kendi belirlediği kişilerin evlerine bizzat gidip sözleşme imzalatarak cihazları yerleştiriyor cihaz bulunan ev sahibine bir para vermiyorlar sadece belirli ölçüde hediye veriliyor beyaz eşya mobilya vs gibi.
Reklam verenler ürünlerinin hitap ettiği kitleye göre yayınlara reklam vermek ister. Böylece reklamdan daha çok verim alabilecektir. Bu nedenle reytingler çeşitli gruplara ayrılmıştır. Bu gruplar, eğitim seviyesi ve gelire bağlı olarak belirlenmiştir. Toplamda 4 grup vardır. Bunlar: A/B, C1, C2 ve D/E. Bunların hepsinin toplamına ise TOTAL deniyor. Bizi bu dört gruptan A/B grubu ve hepsinin toplamı olan TOTAL ilgilendiriyor. Çünkü diğer gruplar medyaya bildirilmiyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekli
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bir yakınımın evinde vardı. Kim izliyorsa reyting cihazından kendini seçiyordu. Misafir olunca ayrı, ailecek tv izlenirken ayrı olarak seçim yapılıyordu. Evde izlenen kanallardan çok hangi yaş grubunun ne izlediğini de kayıt ediyorlar.
Tam hatırlamıyorum ama 2-3 ayda 90-100 tl lik market çeki veriyorlardı sanırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
-
-
Ad Soyad
Ç** K**
-