Blogunuz için uzun süredir ciddi bir vakit harcıyorsunuz ya da yeni açtığınız blogunuzun geliştirmek için uğraşıyorsanız bu yazı tam da size göre. Şimdi sıra sıra adımlarımızı izleyelim.
Blog Text
İnsanların blogunuza gelme amacı, içeriğinizin ilgi çekici olması ( yani ” Beni Okumalısın ” demesi gerekmektedir.) ve bu ilgi çeken yazıyı okumaktır. Yazınızı okumaya gelen kişi yazınızın kolay okuması gerekmektedir . Bu cümleye biraz açalım daha ayrıntılı bir şekilde inceleyelim. Yazı yazarken okunaklı olması gerekiyor, yazınızda önemli yerleri belirtmeniz gerekiyor ( renkli ya da kalın yazarak bunları belirtebilirsiniz ), yazınızda görselliğe önem vermelisiniz ( okuyucunuzu boğmamak için ) ve son olarak da yazınızda çok abartılı yazı tiplerinden kaçının ne kadar sade bir yazı tipi sizin açınızdan iyi olacaktır bundan şüpheniz olmasın.
Renk Seçimi
Blogunuzdaki yazınızdaki yazı karakterleri kadar kullanılan renkler de büyük önem taşıyor. Blogunuzda zemin rengi başta olmak üzere blogunuzda yaptığınız tüm renkler uyum içerisinde ilerlemesi gerekmektedir. Karmaşa yaratan renkler ve okuyucuyu rahatsız edecek renkler uzak durmalısınız! Bu renk seçimi web arayüz tasarımı yapanlar için de geçerlidir. Yazmış olduğum Web Arayüz Tasarımı Yaparken 5 Tavsiye yazımda da detaylı bilgiler bulunmaktadır.
Sayfa Uzunluğu :
Blog akışını uzun çok uzun tutmamak da fayda vardır. İnsanlar durmadan scroll yapmayı (aşağı ve yukarı kayma) gereksinimi duymaz. Bu adım yazı uzunluğu için de geçerlidir “Yazınız çok uzun tutup okuyucuyu sıkmak mı istersiniz yok sa az tutup okuyucunun aklında kalmasını mı ?”
Sosyal Medya İkonları :
Blogunuzu sosyal medya ikonları ile “Sosyalleştirin“. Bu sosyal medya ikonları sayesinde yazdığınız yazıyı çabucak sosyal medya da paylaşıp yazdığınız yazının okunmasına yarar sağlayabilirsiniz. Linklerde vereceğiniz linkler sayesinde de okuyucularınız sizi takip etme isteği de duyabilmektedir.
Profil :
Blogunuzun okuyucuları ve takipçileri sizi merak edecektir illaki. Herkesin takip ettiği, beni bilgilendirmesine katkı da bulunan kişinin kim olduğunu / ne iş ile uğraştığını bilmek ister. Siz de bu yüzden kendinizi anlatan kısa bir biyografi girmeniz gerekecektir.
İletişim Adresi:
Kusursuz bir içerik, arşiv ve tasarıma sahip olup iletişim bilgisi eklemeyen blog olmaz herhalde. Size ulaşmak isteyecek kullanıcı / marka / ajanslar olacaktır. Bunun için bir iletişim bilginizi eklemeniz gerekmektedir.
RSS :
İnsanların blogunuzun RSS feed bilgilendirmesine abone olması için e-mail ile takip formunu kullanabilirsiniz. Bu sayede yazdığınız yazıların okuyucusuna bir kişi daha eklenmiş olur. Unutmayalım ki aboneler genellikler blogun en sadık takipçilerine dönüşebilirler.
KAYNAK : Blogunuzu Zenginleştirin