lostyazilim
tr.link

3 aylık domainle bu başarı nasıl oluyor?

10 Mesajlar 1.242 Okunma
acebozum
tr.link

studyokan studyokan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek mimar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 168
  • Beğeniler 6 / 9
  • Ticaret 16, (%100)
Sevgili seo uzmanlarına ve web tasarımcı arkadaşlara bir sorum var. Benim web sitem 8 yıllık bir domaine sahip. Aşağıda öncelikle kendi sitemi sonra 3 aylık başka bir sitenin domainini vereceğim. 3 aylık sitenin anahtar kelimelerdeki başarısı fevkalade güzel. Ben bu başarıyı neden yakalayamıyorum?

Benim sitem

Diğer site linki

Örneğin "Grafik tasarım kursu" kelimesinde web site 2. sayfada. İşin komik yanı gel gör ki, adamlar içerik bile girmeden (Sayfa boş ve sadece bir tane resim var) bu başarıyı yakalamışlar.

Ben sabahlara kadar seo makaleleri okuyayım, adamlar 3 aylık siteyle bütün kelimelerinde 1-2 sayfalara otursunlar. Kafayı yiyeceğim yakında...

elektronikssl
webimgo

JpnTr26 JpnTr26 EskişehirSpor! Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 653
  • Beğeniler 319 / 175
  • Ticaret 3, (%100)
teknik eğitim kelimesi geçtiği için 1-0 önde başlıyor rakip site. Ayrıca sosyal medya tanıtımı ve imlemeler ile yükselmiş olma ihtimali yüksek inceleme fırsatım olmadı.

• Üyelik 24.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek mimar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 168
  • Beğeniler 6 / 9
  • Ticaret 16, (%100)
Domainin kısa olması makbuldür bildiğim kadarıyla. "teknik eğitim" kelimesinin geçmesi nasıl bir katkı sağlar hiçbir şey anlamadım. Backlink çok çok az (10 küsür). Sosyal medya tanıtımı bizimkiyle kıyaslanamayacak kadar düşük.
Benim ilk tespitim; ana sayfada anahtar kelimelerin olduğu küçük resimlere linkler bağlanmış. İçeriklerin içinde anahtar kelime H2 olarak çok fazla kullanılmış (Paragraf başlıkları)
Title bölümünde anahtar kelimelerin bazılarına yer verilmiş. Açıklamada da aynen bu kullanılmış. Anahtar kelimelerde de aynen bu tekrarlar söz konusu.

Optimus Optimus Optimus Kullanıcı
  • Üyelik 26.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilişim / İnternet
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 380
  • Beğeniler 55 / 103
  • Ticaret 13, (%100)
Ben seo uzmani değilim ama 2. Site html sizinki wordpress bilmem fark edermi? Tek 1 resimle nasil okadar yukselebiliyor alexa yerlerde demekki sitede geçirilen zaman da düşük. Bazen google a akil sir ermiyor bizim gormedigimiz ne gordu acaba bu sitede. Birde içerik onemli diyorlar icerikte yokki adamin sitesinde.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 24.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek mimar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 168
  • Beğeniler 6 / 9
  • Ticaret 16, (%100)
Aynen öyle çok ilginç. Benim tespitlerim;

1. Dediğiniz gibi site Html
2. Ana sayfada google robotlarının farketmesi için bütün anahtar kelimelerde resim ve link mevcut.
3. Anahtar kelime, title, açıklama (Bunlar bende farklıydı değiştirdim. Ama bu ikinci değiştirişim oluyor inşallah ceza yemem)
3. Sitenin altında "Site Haritası"
4. İletişim Bölümü (Açık adres, tarif), bu bölümün açık ve net olması güvenilir imajı veriyor

PhpCode PhpCode Aslı ile Mecnun Kullanıcı
  • Üyelik 10.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** A**
  • Mesajlar 287
  • Beğeniler 64 / 43
  • Ticaret 7, (%100)
ben size söyleyeyim. yeni sitelerin tanıtımı için google belli bir süre yeni siteleri üst sıralarda tutuyor. Daha sonra düşüşü başlayacaktır. anahtar kelimenin domainde geçmesi de büyük bir etkendir, bu da unutulmamalıdır. size tavsiyem anahtar kelimenizden tanıtım yazısı alın. etkisini 15 içinde göreceksiniz. iyi çalışmalar dilerim
SukruAK

kişi bu mesajı beğendi.

erdalgozum erdalgozum WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Profesyonel SEO Uzmanı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 237
  • Beğeniler 112 / 91
  • Ticaret 9, (%100)
Bahsettiğiniz http://www.atasehirteknikegitim.com/ HTML bir site değil. PHP olarak kodlanmış ve ilk gözlemlediğim site içi SEO çalışması gayet başarılı şekilde yapılmış bir site olduğu. İncelediğim kadarıyla sadece bir kaç link tıklanınca boş bir sayfa çıkıyor fakat diğer içerik iyi hazırlanmış. Kodlardaki SEO çalışmasıda uygun ve yerinde yapılmış. Aşırıya kaçma olmamış. İlk gözlemler bunlar. Zamanım olunca bu konuda çok detaylı bir inceleme ve görüş açıklaması yazarım inşaAllah.

Ayrıca HTML bir site Wordpress sitenin pekala rahatça çok önüne geçebilir ve SEO açısından çok başarılı olabilir. Bu konuya ön yargı ve yanlış bilgiler ışığında bakılmamalı. İçeriği doyurucu, Site içi ve site dışı SEO çalışması profesyonel yapılmış 4 -5 sayfadan oluşan bir HTML site çok rahat bir şekilde herhangi bir yada bir kaç anahtar kelimede yüzlerce sayfa içeriği bulunan rakiplerini geride bırakıp ön sıralara çıkabilir. Google algoritması şu an çok farklı ve giderek bu algoritma güçleniyor. Buradaki konu hakkında vaktimiz olduğunda çok daha net ve detaylı yazacaz inşaAllah.

Profesyonel SEO Uzmanı

• Üyelik 24.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek mimar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** S**
  • Mesajlar 168
  • Beğeniler 6 / 9
  • Ticaret 16, (%100)
Ben aynı başarıyı elbet kısa zamanda yakalayamam. Sadece neler yapabilirim kendi sitemle alakalı onu araştırıyorum. Örnek başarılı modelleri bu yüzden inceliyorum.

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
O site de sizinki gibi yıllandığında aynı kıyaslamayı yapmanızı dilerim.
Tüm değerler yeni açılan siteler için önce tutarsız olur; alexa, sıralama herşey hızlı yükselir ve aynı şekilde hızlı düşer.

Gerçek sıralama ve konum bu süre zarfından sonra belli olmaya başlar.
Panik yapmayın, Google her şeyi biliyor :)

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

Optimus Optimus Optimus Kullanıcı
  • Üyelik 26.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilişim / İnternet
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 380
  • Beğeniler 55 / 103
  • Ticaret 13, (%100)
Tek sayfalik bir html sitenin wordpress sitelerin onune geçtiğini dış kaynaklı forumlardan da okumuştum tabi kodlama temiz ic seo da iyi yapılmış olursa. Aslinda bu durum uzman biri tarafindan detayli incelense cok iyi aydinlaniriz diye düşünüyorum. Elimizde bir ornek var biri 3 aylık digeri 8 yillik bor domain biri içerik olarak guclu yeni site icerik olarak zayif ilginc bir durum.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al