Merhaba arkadaşlar, internet ortamında yeni bir trojan dolanıyor. Konu hakkında sizi bilgilendirme amaçlı bu yazıyı yazıyorum, bu foyaya düşmenizi istemiyorum ve çözümlerini sunacağım.
Öncelikle virüsü tanıtayım özellikle firmalara saldıran bir virüs. Yazan kişi her kimse kendini çok uyanık sanıyor ama her firmada varmı bilmiyorum büyük bir ihtimal orta bütçeli firmalarda bir siber güvenlik adamı yoktur diye düşünüyorum. Ben bunu yemedim, orta bütçeli firma sahiplerini de uyarmak istiyorum. Virüsün mantığı çok basit, mail yolu ile firmada herhangi bir kişinin outlooğuna gönderiliyor. Rar ikonlu, isim olarak da gönderilen firmanın çalışma sistemine göre yazılan bir isime sahip örneğin; Sizinle çalışmak istiyoruz diye bir mail atmışlar rar dosyasının adı da nisan ayı sipariş listesi, bunu bilmeyen biri mutlaka açar. Dosya açılınca masaüstünde bulunan tüm dosyaları rar'layıp şifreliyor ve pc'nizi yeniden başlatınca aşağıdaki resimde olduğu gibi bir ekran karşılıyor sizleri...
Bu virüsleri engellemenin en kolay yolu benim tavsiyem hiç ücretli bir program vs. gerek yok microsoft'un ücretsiz olarak kullanıcılarına sunduğu "Microsoft Security Essentials" programı ile engelleyebilirsiniz. Sonuç olarak arkadaşa mail attım 1500 euro karşılığında dosyaları verebileceğini söyledi. Dosyaları ben çıkardım kendi bilgilerim ile ama bilmeyen arkadaşlar için durum vahim olabilir. Dediğim gibi başıma gelmez demeyin birgün yaşarsanız anlarsınız. Mutlaka önerdiğim virüs programını kullanmanızı rica ediyorum sizlerden. Faydalı olduysam ne mutlu bana teşekkürler.