lostyazilim
tr.link

Fidye isteyen virüs...

14 Mesajlar 2.980 Okunma
acebozum
tr.link

Newjack Newjack Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 08.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 998
  • Beğeniler 48 / 282
  • Ticaret 10, (%90)
Merhaba arkadaşlar, internet ortamında yeni bir trojan dolanıyor. Konu hakkında sizi bilgilendirme amaçlı bu yazıyı yazıyorum, bu foyaya düşmenizi istemiyorum ve çözümlerini sunacağım.

Öncelikle virüsü tanıtayım özellikle firmalara saldıran bir virüs. Yazan kişi her kimse kendini çok uyanık sanıyor ama her firmada varmı bilmiyorum büyük bir ihtimal orta bütçeli firmalarda bir siber güvenlik adamı yoktur diye düşünüyorum. Ben bunu yemedim, orta bütçeli firma sahiplerini de uyarmak istiyorum. Virüsün mantığı çok basit, mail yolu ile firmada herhangi bir kişinin outlooğuna gönderiliyor. Rar ikonlu, isim olarak da gönderilen firmanın çalışma sistemine göre yazılan bir isime sahip örneğin; Sizinle çalışmak istiyoruz diye bir mail atmışlar rar dosyasının adı da nisan ayı sipariş listesi, bunu bilmeyen biri mutlaka açar. Dosya açılınca masaüstünde bulunan tüm dosyaları rar'layıp şifreliyor ve pc'nizi yeniden başlatınca aşağıdaki resimde olduğu gibi bir ekran karşılıyor sizleri...

Bu virüsleri engellemenin en kolay yolu benim tavsiyem hiç ücretli bir program vs. gerek yok microsoft'un ücretsiz olarak kullanıcılarına sunduğu "Microsoft Security Essentials" programı ile engelleyebilirsiniz. Sonuç olarak arkadaşa mail attım 1500 euro karşılığında dosyaları verebileceğini söyledi. Dosyaları ben çıkardım kendi bilgilerim ile ama bilmeyen arkadaşlar için durum vahim olabilir. Dediğim gibi başıma gelmez demeyin birgün yaşarsanız anlarsınız. Mutlaka önerdiğim virüs programını kullanmanızı rica ediyorum sizlerden. Faydalı olduysam ne mutlu bana teşekkürler.

elektronikssl
webimgo

altunoren altunoren bilmenizgerek.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Yazılım, Grafik Tasarım
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 356
  • Beğeniler 25 / 99
  • Ticaret 0, (%0)
Microsoft Security Essentials, CCleaner, Malware bu üç program ile bunlardan kurtulabilirsiniz arkadaşlar. Hiç bir şekilde inanmayın bunlara. 1500 euroluk bilgi saklıyorsanız bilgisayarınızda büyük ihtimalle zeki bir insansınız. O yüzden inanacak olanlar fakirlerdir onlarda da o para edecek dosya yoktur :D
WooPSs36

kişi bu mesajı beğendi.

Ozi Ozi . Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Devoloper
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 3052
  • Beğeniler 1 / 941
  • Ticaret 50, (%100)
Adamlar kendilerini ifşa etmişler :), girebiliyorsa girsin, alsın dosyalarımı, her meslekte bir taktik vardır. Doğru yoldan gidersen o sana borçlu çıkar.

S4L1M S4L1M Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SeninFilminHD´de Admin
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 227
  • Beğeniler 47 / 46
  • Ticaret 2, (%100)
ulan ya koptum valla :D

wmaraci
wmaraci

Kodespa Kodespa Rabbyte.net Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Eski Hosting provider :)
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1818
  • Beğeniler 572 / 572
  • Ticaret 2, (%100)
Ashampoo antivirüs kullanıyorum 6 aylık yasal lisans veriyorlar ücretsiz ve Allaha şükür kurduğum günden itibaren bir tek sorun bile görmedim bu lisans bitince normal satın alacağım.
konu ile alakası şu saçma sapan malware ve bu tür saçmalıkları görmüyorum :)

Türkiyenin ilk Hosting Forumu; Rabbyte.net Hepiniz davetlisiniz...

Sinan Sinan Grana Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3509
  • Beğeniler 1321 / 1320
  • Ticaret 97, (%100)
Bunlara inananlar var mı ya!? :)

• Üyelik 08.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 998
  • Beğeniler 48 / 282
  • Ticaret 10, (%90)
Arkadaşlar benim amacım burada bilmeyen arkadaşları bilgilendirmek çünkü gerçek manada bu işler hakkında bilgin yoksa dosyalarınızdan olabilirsiniz ama önerdiğimiz bu küçük, basit ama etkili programlar ile bu tarz lamerlara ve kendini uyanık zanneden insanlara karşı yapılmıştır zaten. Lamerlar, internette öğrendikleri en ufak hack işlerini tüm insanlara zarar vermek için kullanabilirler ve bilmeyen insanlarda bunların eline düşebiliyor.

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Webmaster forumunda bunu küçümseme olması gayet normal hepimiz bir şekilde işin kendisini yapan insanlarız. Ancak bir mehmet amca, ayşe teyze buna inanabilir. Uyarmakta fayda var, tesekkürler.
Newjack

kişi bu mesajı beğendi.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

• Üyelik 08.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 998
  • Beğeniler 48 / 282
  • Ticaret 10, (%90)
Bu gmail hesabından arkadaşın benden fidye isteme olayı :) sanki çocuğumu kaçırdı :D

Merkur Merkur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 76 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
bunlara inanıpta para yollayan olmasa bu adamlar bu işlerle uğraşmaz :) şahsen benden 1.500 euro para isteseler değil dosyaları bilgisayarı patlatın derim. onlara vereceğim 1.500 euroya canavar gibi pc kurarım.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al