-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bankacı
-
-
Ad Soyad
E** L**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
PM gönderildi , Heyecan ile bekliyorum :)
Umitoloji
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Pm gönderildi, raporunuzu bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Meraktan soruyorum da hangi tür saldırıları deniyorsunuz ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Teşekkür ederim yol gösterdiğin için.Bilgiler yeterli oldu sağol
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
D** Ö**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Konuyu baltalamak vb bir niyetim yok yıllardır ilgilendiğim alan oldugu için burada bilgilendirme yapma gereği duyuyorum .
Güvenlik olayı seferlik yapılmaz Güncel olarak takip edilmesi gerekilir . Teknolojinin bu kadar ilerdeği bir zamanda seferlik yapmak gerçekten mantık dışı geliyor . Sitenizin tam güvenirliği için güncel olarak ilgilenmeniz gerekir tespit ettiğiniz her açıgı giderip denemelerle engellenip engellenmediğine bakmanız gerekir .
VPS - VDS Server kullananlara basit bir tavsiye csx lisansı alıp kurun basit bir tavsiye dediğime bakmayın birçok güvenlik tehtidini bu yazılım ile giderirsiniz .
Özel Projeler için tavsiye ; Herhangi bir hazır sistem kullanıyorsanız tema eklenti vb durumlarda dosyaları incelemeniz veya bir php uzmanına inceletmeniz gerekir . Çoğu işlemi manuel yapmanız ve bunları dikkatli yapmanız sitenize zararlı yazılımların girmesine engel olur .
Bilgisayar korsanlarının sitenize ulaşmasını nasıl engelliyebilirsiniz ;
- Panelinize .htaccess ile sadece bir veya birkac ip adresi üzerinden ulaşılmasına izin verin .
- Bunu yapmıyorsanız admin paneline loglama sistemi ekleyin giriş ve işlemler kayıt altına alınsın .
- Özellikle forumlarda kullanıcıların isteklerini yerine getirmeden dikkatli düşünün avatar yükle vs niyetine shell atabilirler .
- Yükliyeceğiniz her temanın klasörlerini dahil her dosyasını didik didik edin .
Anlatılacak çok şey var ama buraya sığmıyacak kadar fazla kafasına takılan ve bu konu hakkında destek almak istiyen varsa yardımcı olabilirim .Umarım yanlıs anlasılmamısımdır .
NOT : VDS - VPS kaliteli güvenlik yazılımlarını serverlerinize kurmanız zararlı yazılımların çalısmasını engelliyecektir buna bir örnek ise yukarıda belirttiğim csx .
İyi çalısmalar dilerim herkese .
1 kişi bu mesajı beğendi.