Sosyal Medya’ya ilgi her geçen gün daha da artıyor. 2014 yılı başı itibariyle, Türkiye’de 34 milyon Facebook Kullanıcısı ve 12 milyon Twitter Kullanıcısı bulunmakta. Sosyal Medya Sitelerine erişimin bu derece fazla olmasıyla kendilerine heykır diyen kişiler de ava çıkmaya başlamıştı. İşte bu yüzden hesap güvenliği de çok büyük önem taşımaktadır. Şimdi size Facebook Hesabınızın güvenliğini sağlamanız için birkaç bilgi vereceğim. Umarım birçok kişinin işine yarar ki, canları yanmaz. Malum Facebook’u para kazanma, gizli bilgilerini tutma gibi sebeplerle kullanan bir çok kişi mevcut.

Güvenlik sayfasında bulunan ;

1) Giriş Bildirimleri: Daha önce kullanmadığınız bir cihazdan hesabınıza giriş yapıldığında size SMS veya E-Mail gönderir. SMS bildirimi almak için öncelikle telefon numaranızı sisteme girmelisiniz, aksi halde bir işe yaramaz.
2) Giriş Onayları: Daha önce kullanmadığınız bir cihazdan hesabınıza giriş yapmak istediğinizde güvenlik kodu sorar. Bu güvenlik kodunu sizin telefonunuza kısa mesajla gönderir. Güvenlik için giriş onaylarını kesinlikle açmanızı öneririm.
3) Kodmatik: Telefonunuzda Facebook uygulamasını kullanıyorsanız eğer, güvenlik kodu gereken yerlerde daha seri bir şekilde size kod ulaşacaktır. (SMS mesajların geç gelmesi durumunda önemli rol oynamakta.)
4) Uygulama Şifreleri: Xbox, Spotify, Skype gibi Facebook’u kullanarak giriş yapılan uygulamalara giriş onayları açık olması durumunda erişim sağlanamaz. Bu uygulamalara ise uygulama şifresi kullanarak sorunsuz giriş yapabilirsiniz.
5) Güvenilir Kişiler: Güvenilir kişilere eklemeniz birkaç arkadaşınızı eklemenizi de öneririm. Hesabınıza erişemediğinizde seçtiğiniz kişilere gönderilecek onayla giriş yapabilirsiniz.
6) Güvenilir Tarayıcılar: Facebook’a giriş yaparak kaydettiğimiz tarayıcılar burada yer alıyor. Giriş onaylarının açık olması durumunda aynı tarayıcıdan her seferinde kod istemesini önlemek için “Tarayıcıyı Kaydet” dediğinizde tarayıcıların kaydedildiği bölümdür. Bu bölümde bu tarayıcıları görüntüleyebilir veya kaldırabilirsiniz.
7) Giriş Yaptığın Yer: Facebook’a hangi cihazlardan erişim yaptığınız bilgilerini gösteriyor. Burada tanımadığınız bir cihaz bulunması hesabınıza başkasının da girdiği anlamına da gelmektedir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız şifre, e-posta vb. bilgilerinizi değiştirmenizi öneririm. Güvenlik ayarları bu şekildedir. Umarım herkese faydalı olur.

Kaynak : http://www.kahkahaha.com/facebook-hesap-guvenligi_m78-makale.html