Halı yıkama, tecrübeli elemanlar tarafından birçok farklı türde halıların tamamen hijyene bağlı olarak temizlenmesi işlemidir. Bu fabrikalarda alınan siparişler birçok aşamadan geçerek sahiplerine ilk günden daha temiz bir şekilde teslim edilmektedir. Fakat iyi bir halı yıkama işlemi için dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar vardır. İyi bir halı yıkama nasıl olmalıdır ve profesyonelce bu işi yapan firmalar nelere dikkat etmelidir? Kayseri halı yıkama fabrikası olarak bu işin püf noktalarını şöyle sıralayabiliriz;
• İlk olarak halı yıkama fabrikamızda bu işin tecrübeli ve bu konuda bilgisi, yeteneği bulunan çalışanlara yer veriyoruz.
• Halı yıkama işlemlerimizde tamamen halılarınıza uygun makinelerin kullanılmasına dikkat ediyoruz. Yıkama ve kurutma makineleri ile halılarınızı tamamen hijyenik ortamlarda temizlemeye özen gösteriyoruz.
• Halı yıkama fabrikamızda birden fazla müşterinin halı siparişi alınmaktadır. Fakat farklı müşterilerin halıları aynı anda yıkanmamakta ve kesinlikle halılar aynı ortamda temizlenmemektedir. Bir başka müşterinin halısındaki pislik ve kirin sizin halınıza bulaşması engellenerek, halılarınızın hijyenine ve sağlık koşullarına uygun temizlenmesine de özen gösterilmektedir.
• Halılarınızı temizlerken kesinlikle kimyasal içeren şampuanlardan kaçınarak, tamamen doğal halı şampuanlarını tercih etmekteyiz.
• Halılarınız temizlenirken halının yapısı, ipliği, dokuma tekniği ve halınızın boya yapısı da dikkate alınarak uygun temizleme işlemi yapılmaktadır.
Kayseri halı yıkama fabrikamızda temizlenen halılar kesinlikle vakit kaybetmeden ambalajlama işlemi tamamlanmakta ve dezenfekte edilmektedir.
• Halılarınızda bulunan bazı mayk ve bakterilerin giderilmesi için yıkanma işleminin ardından mutlaka en az 1 saat güneş ışınına karşı kurutulmaktadır. Bu sayede halılarınız güneş enerjisi de alarak daha iyi bir şekilde temizlenmektedir.

Halı yıkama oldukça özen gerektiren bir iştir. Halılarınızı oto yıkama alanında yıkayarak yağlı bir ortamda kire maruz bırakmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Ayrıca bu işi iyi bilen ellere bırakmak da en doğru seçenek olacaktır. Halı yıkama için hem zamandan tasarruf edebilirsiniz, hem de tamamen doğru koşullarda ve kaliteli malzemeler kullanılarak yıkanmış halılarınızla temizliğin keyfini çıkarabilirsiniz. Tüm bunlar için tek yapmanız gereken kayseri halı yıkama fabrikamızı arayarak siparişlerinizi bize ulaştırmak olacaktır.