lostyazilim
tr.link

Youtube'tan video çekme telif hakkı mı ?

6 Mesajlar 1.971 Okunma
lstbozum
tr.link

Azurrexe Azurrexe WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 1 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba, sitemde makale ve videolar yayınlamaktayım. Sitemde 80 adet makalem mevcut, bunların 40-50 tanesi özgün makalelerim. Makalelerin dışında youtubeden videolar çekmekteyim.

Telif hakkı nedeniyle başvurum kabul edilmiyordu, ben de müzik videolarında telif vardır diye komple müzik videolarını kaldırdım.

Soracağım soru şudur ki Youtube üzerinden çekmem mi telif hakkına giriyor ? Yani telif hakkı bulunsun veya bulunmasın, Youtubeden video çektiğim için mi telif hakkı olduğu söyleniyor yoksa telif hakkı bulunan bir kaç videoyu çektiğim için mi?

şimdiden teşekkürler

wmaraci
reklam

castiel castiel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 94 / 97
  • Ticaret 4, (%100)
Öncelikle zaten youtube kendi sitenizde yayınlamanız için kodları kendisi veriyor burda bir telif hakkı gözetmiyor lakin videoyu yükleyen yada video bir kuruma ait ise o zaman telif hakları kanunu yürürlüğe giriyor yani youtube değilde video sahibi burda telif hakkına sahip oluyor

www.parkpera.com

impjix impjix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 2426
  • Beğeniler 809 / 814
  • Ticaret 17, (%100)
Bazı video sahipleri videolarının youtube haricindeki bir siteye gömülmesinden rahatsız olup youtube dışındaki sitelerde embed li olanlarda video çalışmıyor. Teliften kastınız videoları kendi serverınıza mı çekip kullanıyorsunuz? Youtube telif vermesi için sizin videoyu çekip tekrar youtube yükleyip birde o videonun üzerine adsense açmaya çalışmanız gerek:) Biraz karışık oldu sanırım

Azurrexe Azurrexe WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 1 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Cevaplarınız için teşekkürler. Ben embed kodu ile youtube videolarını çekiyordum. Kendi sunucuma yüklemiyorum yani videoları.

Hangi içeriğin telif hakkına sahip olup olmadığını nasıl öğrenebilirim peki bir bilginiz var mı acaba?

wmaraci
wmaraci

impjix impjix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 2426
  • Beğeniler 809 / 814
  • Ticaret 17, (%100)
Siz zaten sitenize youtube kodu koyarsanız bırakın telifi youtubeun hoşuna dahi gider. Siz koyun diye embed kod veriyor zaten sıkıntı yok

kpssdelisi kpssdelisi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 550
  • Beğeniler 118 / 107
  • Ticaret 2, (%100)
bu arada telif hakkı olabilecek başkasının youtube'a yüklediği bir videoyu sitenizde yayınlasanız peki adsense açısından değilde yasal olarak bir sıkıntı doğurur mu bu durum? Araştırmıştım biraz kendi serverlarında değilse ve sen upload etmediysen yasal olarak sıkıntı olmuyor sanırım, kaldı ki kaldırılması istenen video için telif hakkı sahibinin size ibrazda bulunması gerekiyor 3 gün içinde kaldırılmazsada dava açma hakkı doğabiliyor diye hatırlıyorum. Telif hakkı olan videoyu upload eden kimse yasal olarakda o muhattap heralde? sadece kod ile paylaşılıyorsa yasal olarak bir sıkıntısı yok diye biliyorum? Bu konuda net bir bilgisi olan varmı?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al