Başlık, bir blog yazısının en önemli kısmı. Blog yazarı, uzun zaman harcayarak yazdığı yazının daha fazla kişi tarafından okunmasını, yorumlanmasını ve paylaşılmasını istiyorsa başlık üzerinde de yazı yazarken harcadığı kadar zaman harcamalı.

Blog başlığının ilgi çekici olması blog yazarına ne kazandırır?

Blog okuyucularını yazının devamını okumak için teşvik eder.

Blog yazısı daha fazla kişi tarafından okunur.

Blog yazısının başlığının özgün olması arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlar.

Okuyucunun merakını cezbeden başlık kısa sürede popüler olabilir.

Gelelim en can alıcı noktaya...

Buraya kadar her şey tamam. Başlığın önemi hakkında temel bilgilerimiz var.

Peki, etkili ve iyi bir blog yazısı başlığını nasıl atacağız?

Merak uyandırın

Blog yazısının başlığı merak uyandırıcı öğeler taşırsa okuyucu o yazının içeriğini okumak için can atacaktır. Örneğin; "Ahmet Abi blog yazarak 1 ayda nasıl 5 bin TL para kazandı?"

Üstünlük bildiren ifadeler kullanın


Blog yazınızın başlığında üstünlük ifadelerine yer vermeniz okuyucuları en çok heyecanlandıran noktalardan biri. Örneğin; "Blog yazarak para kazanın" yerine "Blog yazarak para kazanmanın en garanti 3 yolu" gibi bir başlık etkili olacaktır.

Şaşırtıcı ifadeler kullanın

Blog yazısı başlığının şaşırtıcı ifadeler içermesi de okuyucuları o yazının tamamını okumaları için teşvik eder. Örneğin; "Blog yazarlarının sıklıkla yanlış kullandığı 10 kelime"

Genelleme ifadelerinden uzak durun

Blog yazılarının başlıklarından genellenmiş ifadelerden kaçınmak hem özgün bir izlenim oluşturmak hem de yazılan yazıya merak uyandırmak açısından önem taşıyor. Blog yazılarının başlıklarında spesifik davranmak hedef kitle içindeki okuyucuyu etkilemek açısından gerekli.

Örneğin; "Blog yazarları için 5 içerik önerisi" yerine "Moda blogu yazarları için 5 içerik önerisi" yazdığınızda moda blogu yazan ve içerik üretimi konusunda sıkıntı çeken kişilere direkt ulaşmış olursunuz.

Basitleştirin

Blog yazılarının başlığında karmaşık bir konuyu temel okuyucuların anlayacağı bir şekilde basit ifadelere yer vermek son derece etkilidir. Örneğin; "Blog yazarları işte bu yüzden para kazanamıyor"

Aykırı ifadeler kullanın

Blog yazılarının başlığında aykırı özellikler taşıyan ifadelerin yer alması okuyucun dikkatini çekmede etkili ve uygulanabilir bir yöntem olarak öne çıkıyor. Örneğin; "Neden çok fazla blog ziyaretçisi azdan daha kötüdür?"

Sayıları kullanın

Blog yazılarının başlığında kullanılan sayıların yazı yerine rakam ile yazılması daha etkileyici ve yazının devamının okunması açısından teşvik edici olacaktır. Örneğin; Blog yazısı başlığında "Blog yazarlığının kariyerinize 5 faydası" kullanmak "Blog yazarlığının kariyerinize beş faydası" kullanmaktan çok daha çarpıcı olacaktır. Rakamsal ifadeler tüm internet kullanıcıların en çok dikkatini çeken öğelerdir. Algıda farklılık açısından tek sayıları kullanmak iyi olacak.

Kaynak: http://medyaistasyonu.blogspot.com/2014/04/ilgi-cekici-blog-yazs-baslg-nasl-atlr.html