Görünüşte Birleşik Devletleri sürekli yardım ediyor gibi görünüyor. Çoğunuz belki bilmiyosunuz ama aslında halk arasında pekte öyle değil.

Bir yabancı web sitesinde Türkiye depremiyle ilgili yazıya yer verilmiş. Amerika'lılardan gelen çoğu yorum.

Bir yorumcu; 'Neden tüm dünya ülkerine yardım etmek için biz varız?' diyor. Diğer yorumcuların çoğu buna katılıyor ve tartışmalar devam ediyor, başka bir yorumcu ise; 'Türkler ortadoğuyu istikrarsızlaştırıyor, Kıbrıs'ı işgal ediyorlar' tarzında cümle kuruyor ve 1.500.000 savunmasız Ermeni sivilin soykırıldığı iddialarını dile getiriyor.

En can alıcı noktalardan biriyse deprem olan yerin bir Kürt bölgesi olduğu ve Türkiye'nin bencil davranarak bölgedeki yardıma muhtaç bu insanlara yardımı reddetmesi olarak vurgulanıyor. Yorumlara eklenerek devam edilmiş; 'ABD, İngiltere ve İsrail'in yardımları kürt bölgesine gidecek diye Türkiye reddediyor.' Cümleleri kullanılmış.

İsrailli yorumcu ise; 'Amerika, Türkiye'nin başkanı, bana güvenin, sonra da "masum insanları öldüren İsrail asistanı.' diye yorumda bulunmuş.

İşte amerikalılar ülkeyi şuanda dışarıdan böyle görüyorlar. Bunun gibi daha berbat yorumlarda var. Üzücü. Burada depremin vanda olup olması vs. bir sürü tartışma yapıldı. Bu konuyu buraya açma sebebimse budur. Dışardan kendimize bakalım. Hiç iyi görünmüyoruz.

Ne olursa olsun. Kardeşlik zamanıdır.