Tekrar merhaba arkadaşlar , yeni ve faydalı olduğunu düşündüğüm bir makaleyle geldim:)

Kısa bir süre önce ciddi bir emek harcadıktan sonra burada yayınladığım
204 SEO Google SEO Faktörü olumlu anlamda yorumlar alınca bu makaleyi yayınlama kararı aldım.
Bu makalede geçen bir çok SEo aracı tamamen ücretsiz, bir kısmı ise ücretli. Bazılarını biliyorsunuz ama yeni göreceğiniz veya belki de zamanında çok ihtiyaç duyduğunuz ama bulamadığınız bir çok SEO aracını göreceksiniz, şahsen 65. SEo aracı benim için yeni bir şeydi:). Bütün SEO araçları tarafımdan denenmiştir. Aralarında işinize yarayacak olanlar mutlaka çıkacaktır.

Google'da yaptığım araştırmada bu makalenin başka platformlarda oluşturulmak istendiğini ama bitirilmediğini görmüştüm. Bence bitirilmeye değer bir makaleydi.

Bu makalenin toparlanması ve yayınlanması 3 günümü almıştı, umarım faydalı olur.
Son olarak makaleyi alıntı yapmak isteyen arkadaşlarımın kaynak olarak en azından wmaraci.com'u göstermelerini rica ediyorum.




İşte o Liste:



1. Aşırı Anchor Teks Optimizasyonu

http://www.removeem.com/ratios.php

Link İncelemesi, Teknik SEO

Eğer Google Penguen’in sitenzi aşırı anchor tekst optimizasyonundan dolayı cezalandırmasından korkuyorsanız bu SEO aracını kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey çok basit. URL adresinizi sitenin sanasayfasındaki ilgili boşlığa yazarak Enter’a basmak. Böylece SEO aracı aşırı anhor tekst optimizasyonu yaptığınız linkleri size sıralar.



2. Bing Webmaster Araçları

http://www.bing.com/toolbox/webmaster

Araç, Teşhis

Fonksiyon olarak Google Webmaster Araçlarına benzer. Bing de aynı şelilde webmasterlar’a ilgi çekici arama araçları ve webmaster kaynakları sunmaktadır.



https://bitly.com/

Sosyal, Analiz

SEO uzmanlarının bir çoğu dahil, insanlar Bitly’ı URL kıslatmak için kullanıldığını bilirler ama aynı şekilde çok etkili bir analiz platformu olarak da kullanılabilir.



4. Boomerang

http://www.boomeranggmail.com/

Email, Etki

Siz unutmuş olsanız bile Boomerang emailleri takip etmenizi sağlar . Link inşası ve toplu email gönderimi için vazgeçilmez bir araçtır.



5. Buffer

https://bufferapp.com/

Sosyal

Web sitelerin’in online görsel paylaşımlarını optimize etmeye yardımcı olur. Buffer istenilen belirli bir zamanda geniş bir kitleden oluşan kullanıcılarınıza, en uygun şekilde görsellerinizi ulaştırmayı sağlar.



6. BuiltWith

http://builtwith.com/

Rakip Analizi

Rakiplerinizin web sitesinde hangi teknolojilerin ve yazılımların kullandığına dair geniş bilgiler verir. Rakiplerinizin sitelerinde yapacağınız bu analizle birlikte ayrıca kendi sitenizdeki eksiklikler hakında da ipucları elde etmeniz mümkün.



7. Buzzstream Tools Suite

http://tools.buzzstream.com/link-building

Link İnşaası, Email

Bir çok kişi Buzzstream sosyal paylaşım platformu olarak bilir ama bunun yanı sıra iyi bir link inşaası plaformu olarakta hizmet vermektedir.



8. Caption Tube

http://captiontube.appspot.com/

Video

Youtube videoalrının üzerine başlıklar yazılabilen ücretsiz ve kullanımı kolay bir kaynak. Bu araç yardımcıyla youtube videoalrın’ın daha izlenebilir ve video üzerinde ek bilgi oluşturulabilir hale gelecek.


9. CircleCount

http://www.circlecount.com/

Sosyal, Analiz

Google+ analytics ramped up. Free resource to track your followers and analyze your shares. See how many followers you’ve gained over time.



10. İçerik Stratejisi Oluşturma Aracı

http://seogadget.com/content-strategy-generator-tool-v2-update/

İçerik

SEOgadget tarafından hazırlanan bu içerik aracı formu, içeriklerinizi daha akıllıca oluşturmanıza yardımcı olur. Hedeflenen anahtar kelimeler hakkında bilgi verirken aynı zamanda hedeflenen kitlenin tahmini boyutunu da gösterir.



11. Cümleleri temiz HTML koduna çevir

http://word2cleanhtml.com/

İçerik, Yaratıcılık

Google Docs bu günlerde daha popüler olmaya başlasa da , Word popüleritesinden bir şey kaybetmiş değil. Kopyala yapıştır her ne kadar zor olsada bu araç’da yeterince kolay.


12. Copyscape

http://www.copyscape.com/

İçerik

Copyscape hem algoritme hemde kopya içerik denetleyicisi olarak eşsiz kaynaklardan birisidir. Özellikle makale yazımı veya siparişlerinde kopya içeriği tesbit eden başarılı ve popüler bir platformdur.



13. Domain Hunter Plus

http://domainhunterplus.com/

Link İnşaası

Bu sihirli Chrome uygulaması sadece kırık linklerin bulunmasını zağlamaz, aynı zamanda kırık linkin bağlı olduğu linkin hala var olup olmadığınıda belirler.



14. Easel.ly

http://www.easel.ly/

İnfografik

İnfografik oluşturmak ve paylaşmak için oluşturulmuş güzel bir platform. Tamamen ücretsiz olup, sitede bulunan temalar sayesinde herkes profosyonel infograflar yapabilir. Son yıllarda Dünya çapında infografiklerin ne kadar yaygın olarak kullanıldığını göz ününde bulundurursak bu noktada iyi bir kaynak olabileceğine hiç şüphem yok.



15. Email Formatı

http://email-format.com/

Email, Verimlilik

Email Format internet üzerinde binlerce firma veya kuruluşun email adresilerine ulaşmanızı sağlar. Email bankası oluşturmak adına çok etkileyici bir platformdur. Özellikle ulusal gazetelerin domainlerini girdiğinizde sitede bulunan bütün yazarların e-maillerine tek tıklamada ulaşabilir ve excell doyasında kayıt edebilirsiniz.



16. FindPeopleonPlus

http://www.findpeopleonplus.com/

Sosyal

Harika bir Google+ dizinidir. Araran kişileri ülkeye, anahtar kelimeye ve diğer v.s kriterlere göre sıralar. Link İnşaası için ücretsiz önemli bir araçtır.

17. Frobee Robots.txt Checker



http://www.frobee.com/robots-txt-check

Robots.txt, Teknik SEO

Bir çok robots.txt gizli hatalarla doludur , hatta bir çok webmaster veya site sahibi bunlardan haberleri bile olamayabiliyor. Bu tür hatalar arama motorlarının siteyi tarama noktasında işleriniz zorlaştırır. Bu araçta sitenizin ULR sini atardığınızda tahmin etmediğiniz hatalarla karşılaşabilirsiniz. Test etmekte fayda var.



18. GetListed

https://getlisted.org/

Lokal, Moz

Bu harika SEO aracı sitenizin SEO uyumluluğunu test eder ve bununla kalmaz, eksik olan bir şeyler var ise adım adım nasıl yapacağınızı gösterir.



19. Google Keyword Planner

http://adwords.google.com/keywordplanner

Anahtar Kelime Arama

Bazıları tarafından alay konusu olan Google’ın poplüler anahtar kelime arama aracının yerini aldı. Ama doğrusu söylemek gerekirse veriler herkese ve her yere tam olarak açık değil.



20. Google Analytics

http://www.google.com/analytics/

Analiz

Şimdiye kadar var olan en popüler ve gereçeli analiz aracı, Google her geçen gün yeni standartlara göre güncelleme yapıyor.



21. Google Analytics API

https://support.google.com/analytics/answer/1008004?hl=en&ref_topic=1008008

API, Analiz

‘‘Verilerinizi ayrıntılı bir biçimde inceleyin. Standart raporlar, sitenizde gerçekleştirilen işlemleri ölçmenizi ve anlamanızı kolaylaştırır. Ayrıca, yalnızca birkaç tıklamayla, hızlıca özelleştirilmiş raporlar ve ziyaretçi segmentleri oluşturup ekibinizle paylaşacağınız önemli verileri tespit edebilirsiniz’’



22. Google Map Oluşturma

http://www.google.com/mapmaker

Lokal

Google’nin SEO aöaçlı olarak sunduğu bir çok uygulamalardan birisi de şüphesiz Google Map Maker, bu araç yardımıyla harita bilgisini paylaşma ve yayma imkanını elde ediyorsunuz.



23. Google PageSpeed Insights

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights

Hız

Bu araç yardımıyla sitenizin hızını test edebilir ve eksilikleri görebilrisiniz. Sşite hızının SEO açısından nekadar önemli olduğunu ayrıca vurgulamak isterim. Öyle ki site hızının önemi için ayrı bir makale yazmak gerekir.



24. Google Halka Açık Veriler

http://www.google.com/publicdata/directory

Content

Google Halka Açık Veriler , veri, infografik v.s oluşturma noktasında çok zengin fikirler verir. Nerden başlayacağınızı bilemediğiniz bir konuda mutlaka başvurmanız gerektiğini söyleyebilirim. Yalnız Türkçe çok fazla bir veril alamayacağınızı vurgulamak isterim.



25. Google SERP Snippet Optimizasyon Aracı

http://www.seomofo.com/snippet-optimizer.html

Teknik SEO,

Özellikle yeni açmayı düşündüğünüz siteler için önerebileceğim bir araç. Bu araç ayesinde sitenizin Google’da nasıl görünmesi gerektiğinde dair bazı fikirler edinebilirsiniz. Google arama sonuçlarında sitenizin nasıl görüneceğine dair veya nasıl görünmek istediğinize dair fikirler verir. Sağ taraftaki panelden seçenekleri ekleyebilirsiniz. Kişisel yeteneklerinizi kullanarak ve tecrübelerinizden faydalanarak



26. Google Yapısal Veri Test Aracı


http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets

Veri Yapısı, Teknik SEO

Şayet Schema.org milroformatlar veya daha başka yapısal veri kullanıyorsanız bu araç , işaretlemelerinizi doğrulayacaktır.



27. Google Trendleri

http://www.google.com/trends/

Anahtar Kelime Araştırması

Bu araç trend olan anahtar kelimeleri bulma , fikir edinme noktasında ciddi anlamda yardımcı olacaktır. Özellikle hayal gücü ve yaratıcılığı olan site sahipleri fazlasıyla faydasını görür.



28. Google Webmaster

http://www.google.com/webmasters/

Teşhis

Google Webmasterin ara yüzü yenildendi ve böylece site sahipleri için önemini hala korumaya başladı. Şahsen ben bu aracı bir hastane veya labaratuvar olarak görüyorum, sitenizin sağlıklı çalışıp çalışmadığı noktasından en doğru bilgi ve uyarıları alabileceğiniz en etkili kaynak.



29. IFTTT

https://ifttt.com/

Productivity

IFTTT IF This, Then That. Bu araç bir çok uygulamayı bir birine bağlamaya yarar Gmail , Twitter ve daha bir çoğu.



30. Infogr.am

http://infogr.am/

İnfograf

Ücretsiz olarak oluşturabileceğiniz mükemmel infograf platformu. Görsel veriler oluşturabilirsiniz.



31. Internet Marketing Ninjas SEO Araçları

http://www.internetmarketingninjas.com/tools/

SEO araçları

Kesinlikle bazı SEO araçlarının var olanlar arasında en iyisi olduğunu söyleyebilirim. SEO araçlarının bir kısımı ücretli olmasına rağmen işinize yarayacak bir çok ücretsiz araç var.



32. Linkstant

http://www.linkstant.com/

Link İnşaası

Diğer SEO araçlarından farklı olarak bu SEO aracının beni etkileyen en önemli özelliği, başkası sitenize link verdiğinde bunu size bildiriyor. Böylece backlink alımını büyük bir oranda kendi kontrolünüzde tutarken, stenize karşı yapılabilecek sabotaşlara karşı önceden haberdar olma ve buna göre önlem lama noktasında yardımcı olabiliyor.



33. Linksy.me Email Guesser

http://linksy.me/find-email

Email, Link İnşaası

Birisine e-mail göndermek istiyorsunuz ama e-mail adresi hakkında çok fazla bir bilginiz yok. Bu site’de kişi hakkında hatırladığınız bilgileri giriyorsunuz ve platform da tahminde bukunuyor. Bazı denemelerim kendimle alakalı gayet başarılı. Bana ait farklı sunucularda ki 2 e-mail adresini buldu.



34. MailTester.com

http://mailtester.com/

Email

Test edilmemiş bir adrese e-mail göndermek istiyorsunuz ama spam olmasını istemiyorsunuz. O zaman bu platform üzerinden öncelikle söz konusu adresi teste diyorsunuz.


35. MozCast

http://mozcast.com/

SERP, Moz

Google hava raporuJ Google’ın bu hafta algoritmasında testler veya güncellemeler yapıp yapmadığını öğremke mi istiyorsunuz? MOZ bu konuda ve SERP değişikliklerinde yeterince bilgi veriyor.



36. MyBlogGuest

http://myblogguest.com/

Link İnşaası, İçerik

Konuk yazarlık, her ne kadar son zamanlarda bazı SEO uzmanları tarafından backlink almak adına çok fazla önerilmese de popüleritesini koruyor. Bu platformda konuk yazarlık noktasında bazı ilginç fikirler alabilirsiniz.



37. Panguin Aracı


http://www.barracuda-digital.co.uk/panguin-tool/

Analiz

Bu harika araç, Google Analytics hesabınızla ilişkilendirilerek, Google’ın yeni güncelemelerinde sitenizin ceza alıp almadığını gösteriyor. Özellikle Google sıralamalarında ciddi düşüşler yasaşan site sahiplerinin sitelerini bu araç aracılığı ile test etmelerini öneririm.



38. Pingdom

http://tools.pingdom.com/fpt/

Hız

Pingdom site hızınızı çok detalı bir şekilde teste derken, sitenizin daha hızlı olması noktasında yapılacak işlemler hakkında ipuçları verir. Google aracıyla kıyasladığımızda çok daha fazla detay verdiğini söyleyebilirim.



39. Piwik

http://piwik.org/

Analiz

Piwik web analiz çözümleri sunar ve Google Analistic’e gerek görünüö herelse fonksiyon olarak çok benzer.



40. Firefox Rank Checker

http://tools.seobook.com/firefox/rank-checker/

SEO Aracı

Uygulama sayfasında 500.000 webmasterin kullandığı belirtiliyor. Tamamen üzretsiz olan bu uygulama tahmin edeceğiniz gibi sitlerin PR değerini daha kolay görmemizi sağlıyor. Buna benzer eklemtiler Chrome için de mevcut.



41. Rapportive

http://rapportive.com/

Email, Link İnşaası, Geliştirici

Bu araç Gmail ile birlikte çalışır ve iletişime geçmek istedğiniz kişilerle ilgili olarak zengin bir bilgi kaynağı sağlar. Özellikle e-ticaret ile uğraşanlar için önemli bir araç.


42. Tekrar eden unsurların silimi

http://ontolo.com/tools-remove-duplicates

Geliştirici

Ontolo link inşaacıları için önemli bir SEO aracıdır. Bunun yanısıra tekrar eden unsurları silerek genel bir problemi ortadan kaldırır.



43. Robots.txt Testi

http://tool.motoricerca.info/robots-checker.phtml

Robots.txt, Teknik SEO

robots.txt dosyasında bir şeylerin yanlış olması arama motorlarının siteye erişimi ve taraması noktasında ciddi sorunlar yaratabilir. Bu uygulama robots.txt doyasında olası hataları bulur ve gösterir.



44. Schema Creator

http://schema-creator.org/

Structured Data, Technical SEO

Neredeyse bütün webamsterlar Schema.org, bilirler, el yordamıyla yazıması zor olan bir çoke microformatı oluşturmada yardımcı olur.


45. Chrome İçin Alexa Trafic Rank


Chrome İçin Alexa Trafic Rank Chrome mağasadından kolaylıkla indirebileceğiniz bir elenti. SEO uzmanlarının özellikle backlink alma işlemleri esnasında sürekli kullandıları bir araçtır. Bu eklenti olmadan çok daha fazla zaman harcayarak elde edeceğiniz bilgileri eklenti sayesinde 1-2 saniyede elde edebilirsiniz.



46. Seer Toolbox


http://www.seerinteractive.com/seo-toolbox/

Link Araştırmasıi, Analiz

SEER internal toolbox erişimini dünyadaki bütün kullanıcılara açmasıyla birlikte değere bindi.



47. SEO Toolbar

http://tools.seobook.com/seo-toolbar/

Toolbar, Teknik SEO

Var olan en kullanışlı SEO araçlarından birisidir. Kensi sitenizle alakalı backlinkler dahil, ayak izlerinizi takip edebileceğiniz bir araç. Şüphesiz bu aracı daha da önemli kılan şey, rakiplerinizide aynı şekilde izleyebilir olmanız.



48. Excel SEO aracı

http://nielsbosma.se/projects/seotools/

Analiz, Sosyal

Niels Bosma ya ait olan bu SEO aracını bilmeniz için Excel porfesörü olmanıza gerek yok artık. Bu uygulama SEO uzmanlarının kullanmayı sevmediği bir çok Excel özelliğini içerisinde barındırarak daha hızlı ve kolay işlemeler yapılmasını sağlıyor.



49. SEOgadget Link API

http://seogadget.com/api/

API, Link Araştırmsı

SEOgadget sadece link araştırması yapmakla yetinmiyor aynı zamanda iletişime geçmek istediğiniz kişilerle alaklaı da bilgiler sunar. İnanılmaz bir zaman tasarrufu sağlar.

50. SEOgadget Tools

http://seogadget.com/tools/

SEO Aracı

Sürekli kullanabileceğiniz Seo araçlarının olduğu bir platform. İçerik oluşturma noktasında fikir edinme ve rakip sitelerin analizi ile alakalı önemli bilgiler sağlayabilir.



51. SEOQuake

http://www.seoquake.com/

Toolbar, Teknik SEO

Diğer SEO tollbarlardan çok daha fazla ham bilgi elde etmenizi sağlar.


52. SharedCount

http://www.sharedcount.com/

Sosyal, Analiz.

İçeriğinizin ne kadar kısmı ve hangi hacimde sosyal medyada paylaşıldı bilme istermisiniz? İşte bu araç, içeriğinizin sosyal medyadaki etkisini ölçmeye yarıyor.



53. SharedCount API

http://www.sharedcount.com/documentation.php

API, Sosyal

Google+, Twitter, Facebook, ve bir çok sosyal paylaşım ağındaki ayak izlerinizi takip eder ve kısa sürede tonlarca bilgiyi önünüze koyar. Ücretli ve biraz pahalı olması anlamsız bence.

54. Benzer Sayfa Kontrolü

http://www.webconfs.com/similar-page-checker.php

İçerik, Teknik SEO

Tekrar edilen içerikleri belirleme noktasında kullanılışlı bir araç. Özellikle, periyodik olarak çok fazla veri üretmek zorunda kalan haber siteleri için önerebileceğim bir araç. Sadece buradaki kısa açıkamalaya bakarak kullanmayı denemeyin, farklı fonksiyonlarını mutlaka inceleyeni ve Seo için nerde, ne zaman ve nasıl kullanabileceğiniz konusunda bir beyiin fırtınası yapın.

55. Sitemap Generator

http://code.google.com/p/sitemap-generators/wiki/SitemapGenerators

Sitemap

Google’ın site sayfalarını daha rahat ve hızlı indexleyebilmesi için bir websitesinin olmaz sa olmazlarından birisi Sitemap dır. El yodamı ile hazırlanması biraz zahmetli ve zaman alıcı olduğu için bu işlemi otomatik yapan araçlar kullanılmaktadır. İşte bu Seo aracı tamda bu noktada işimize yarıyor.

56. Social Authority API

https://followerwonk.com/social-authority

API, Sosyal

Bu araç sayesinde takiğçilerinizin otoriteleri hakkında bilgiler edinebilidiğiniz gibi, iletişime geçmek istediğiniz kişilerin otoritesini de öğrmenmenizi mümkün kılıyor. Bu şekilde sosyal ağlarda gereksiz takiplerden kurtulma imkanı sağlıyorsunuz.

57. Social Crawlytics

https://socialcrawlytics.com/

Sosyal, Analiz

SEO çalışmalarının bir kısmını da rakiplerin durumunu analiz etmekdir. İşte bu noktada sizlere yardımcı olabailecek bir araç. Rakiplerin sosyal medyada hangi içeriğinin daha çok paylaşıldığına dair detallı bilgiler verir. Bu uygulama sayesinde ayrıca içerik oluşturma noktasında bir yol haritası çizmenize yardımcı olur.
58. Social Mention

http://www.socialmention.com/

Sosyal

Gerçek zamanlı aram sonuçları sunan eşsiz bir SEO aracıdır. Özellike sosyal medyada yapılan paylaşımları anlık olarak istediğiniz anahtar kelime altında takip edebilem fırsatı sunuyor. Bunun dışında Link İnşaası noktasında da yardımcı olabilir.

59. Text Cleaner

http://www.textcleanr.com/

İçerik

Kısaca metin temizleyici diyebiliriz. Çok sıradan problemleri basit bir şekilde hallederek zana kazandırır. Özellikle kopyala yapıştır işlemlerinen geriye kalan HTML kodları v.s unsurları otomatik olarak temizler.

60. Ubersuggest

http://ubersuggest.org/

Anahtar kelime Arama

Bir çok SEO uzmanının kullandığı bir SEO aracıdır. Basit ve etkili kullanımı bu aracı vazgeçilmez yapıyor. Bir çok online anahtar kelime bulma aracı ile kıyasladığımızda çok daha iyi sonuçlar verebiliyor. Bir çok farklı dili desteklemese ayrıca önemini arttırıyor.yapın.

61. URI Valet

http://urivalet.com/

Teknik SEO

Eşsiz SEO araçlarından birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Server bilgilerine girerek site ile alakalı çok deyalı bilgiler sunar. Özellikle rakip firmaların röntgenini çekmek isterseniz mutlaka bu SEO aracını kullanmalısınız. Bunun dışında şüphesiz kendi sitenizdeki hataları bu Seo aracı ile tespit ve teşhis etmeniz çok daha kolay ve kısa zamanda gerçekleşiyor.

62. Virante SEO Araçları

http://www.virante.org/seo-tools

SEO Araçları

Virantçorgun sunduğu bir çok seo aracı sitenizin her aşamasında sizlere yardımcı olabilir. Verdiği sonuçlar güvenilir.

63. Wayback Machine

http://archive.org/web/web.php

Rakip Analizi

Rakiplerinizin geçmişleriyle alakalı bilgiler işinize yara mı? Eğer böyle bir bilgiye ihtiyavınız var ise bu SEO Aracı kısmen işinize yarayabilir. Rakip sitelerin geçmişte yaşadığı değişiklikleri adım adım takip edebileceğiniz bir platform.

64. WebPagetest

http://www.webpagetest.org/

Hız

Buna benzer bir SEO aracından yukarıda bahsetmiştik. Site hızını test ettiği gibi, hızın arttırılması noktasında fikirler sunar..

65. Wordle

http://www.wordle.net/

İçerik

Oluşturduğum içeriğin görsel değerini arttırmak için lahsen sık sık kullandığım bir SEO içerik aracıdır. İnanılmz güzellikte, kısa bir sürede kelime bulutu oluşturabileceğiniz bu SEO Aracını sık sık kullanmanızı öneririm.

Örnek:

66. Wordstream Ücretsiz Anahtar Keliem Araçları

http://www.wordstream.com/free-keyword-tools

Anahtar Kelime Aracı,

Ücretli olduğunu en başta söylemem gerekir. Fakat binlerce anahtar kelime önerisi sunabilen bir platform olduğunun da altını çizmek gerekir.

67. Xenu’s Link Sleuth

http://home.snafu.de/tilman/xenulink.html

Teknik SEO

Çok başarılı ve ödüllü bir SEO Aracıdır. En başarılı SEO araçlarından bisir olna Xenu, bütün sayfaları tarayarak , kırık linkleri bulmak, site haritası oluşturmak gibi bir çok fonksiyonu ratatlıkla yerine getirebiliyor..

68. XML-Sitemaps.com

http://www.xml-sitemaps.com/

Site Haritası

XML-Sitemaps site haritası oluşturma noktasında site sahiplerine yardımcı olur. Özellikle birkaç saniye içerisinde site haritalarını oluşturmak isteyen yeni siteler için kesinlikle önerebilirim.

69. Yahoo Pipes

http://pipes.yahoo.com/pipes/

İçerik, Verimlilik

Bir SEO Aracını kullanabilmeniz için bir Yahoo hesabınız olması gerektiğini en baştan belitmem gerekir. Bu SEO aracını kullanmak tamamen sizin hayal gücünüz ve yaratıcılığınız ile yakından alakalı. Her ne kadar içerik noktasında yardımcı olsa da, Link İnşaası için de kulanılabilir. Yapmanız gereken tek şey sadece biraz farklı düşünerek yaratıcı olabilmeniz. Bu SEO aracı sayesinde içeriğe çok farklı beslemeler eklemeniz mümkün, bunun dışında içerik uluşturma noktasında katkı sağladığı bir çok fonksiyonları da var.

70. Yoast WordPress SEO Eklenti

http://yoast.com/wordpress/seo/

Teknik SEO

Doğrusunu söylemek gerekirse bu eklenti’yi birkaç kelime de açıklamak imkansız ama çok fazla detayada girerek asıl konudan sizleri uzaklaştırmak istemem. Bu SEO eklentisi için söyleyebileceğim tek şey. Eğer bir WordPress tabanlı siteniz var ise ve bir SEO eklentisi kullanmak isyiyorsanız ilk tercihlerinizden birisi mutlaka Yoast olmalı. SEO adına Worldpress sitelerde dünya çapında en fazla kullanılan eklentilerden birisidir.

71. YouTube Analytics

https://www.youtube.com/analytics

Video, Analiz

Özellikle Youtube videolar ile alakalı çalışmalar yapan webmasterler için eşsiz bir araçtır.

72. Ahrefs
https://ahrefs.com/

Link İnşaası

SEO uzmanı olup da bu aracı duymayan yoktur sanırım. Ücretli olması kullanımını kısıtılıyor fakat, kısıtlı bir şekilde bazı verileri paylaşıyor. Niş Anhor tekst arayışı içinde olanlara özellikle öneririm. Çokgüvenilir sonuçlar veriuor. Ücretli kısmı ise alnın ücreti tamaen hak ediyor.

73. Banana Tag

http://bananatag.com/

Email

Banana Tag aracı emaillerinizi gönderdikten sonra bile izlemenize yardımcı oluyor. Ücretli olmasına rağmen ücretsiz kımında 5 email adresiniekleyebiliyorsunuz.

74. CloudFlare

https://www.cloudflare.com/

Hız

Birkaç kelimede açıklayanamayacak diğer bir Seo aracı. Site hızını test ettiği gibi CDN ve güvenlik işlemleriyle bir bir ilgilenir ve çözümler sunar. Ücretli kısmı olduğu gibi kısmen ücretsiz servisinden de faydalanam imkanı tanıyor.

75. Followerwonk

https://followerwonk.com/

Sosyal, Analiz, Moz

Daha çok sosyal ağlarda kullanıcılarınızın otorritesini izlemenize yardımcı olur. Bunun dışında etkili kullanılması durumunda anahtar kelima aracı olarakta kullanmak mümkün. Tamamen sizin yaratıcılığınıza bağlı.

76. Keyword Eye

http://www.keywordeye.com/

Anahtar Kelime Bulucu

Özellikle değerli ve zengin içerikler için kullanılabileceğiniz bir SEO aracı. Bunun dışında içeriğezengin görseller ekleme noktasında da önemli bir araçtır. üzerinde düşünün.

77. KnowEm

http://knowem.com/

Sosyal

Bu SEO uygulaması 500 sosyal paylaşım ağında her hangi birismin uygunluğunu taramaktadır. Ama ben bu özellikte ziyate link inşaası için kaynak bulmada kullanıyorum. Makalenin şimdiye kadar ki bir çok kısmında SEO araçlarının birfonksiyonunda sınırlı kalmamamızı daha farlı ne amaçlar için kullanabileceğimizi irdelememiz gerektiğini vurgulammıştım.

Ama isterseniz bu Seo aracının asıl amacından bahsedelim. Farklı sosyal paylaşım ağları, video, resim paylaşım sitelerinden yeni hesaplar alacağınızı varsayalım, işte bu noktada tek tıklama kullanmak istediğiniz ismin bu platformlarda daha öndecen alınıp alınmadığını gösterir. Böylece platformlara kayıt esnasında, çok can sıkıcı olan ve zaman kaybettiren ‘‘Bu isim daha önce alındı’’ mesajıyla karşı karşıya kalmazasınız.İnanılmza derecede zamandan kazanmanıza yardımcı olur.

78. Majestic SEO

http://www.majesticseo.com/

Link İnşaası, Link Araştırması, Rakipler Hakkında Araştırma

Hiç şüphem yok ki, Majestic SEO ile alakalı mutlaka internette bir çok şey gördünüz, okudunuz yada duydunuz. Şimdilik çok faza detaya girmeyeceğim çünkü yazadığım diğer bie makalede çok fazla detaya girerek bu SEO Aracından bahsediyorum. İnanılmaz bir tarama teknolojisi kombinasyonuna sahiptir. Bazı ücretsiz araçları var ama asıl işimize yarayacak servisleri maalesef ücretli. Bur

79. Majestic SEO API

http://blog.majesticseo.com/general/majestic-seo-api-now-explained/

API, Link Bulucu

API aracılığı ile kaliteli bir backlink verisi oluşturmuşlar. Bu uygulama hakkında da şimdilik fazla detaya girmeyelim, çünü diğer bi makalede detaylı olarak ele alıyoruz.

80. MozBar

http://moz.com/tools/seo-toolbar

Toolbar, Moz

Standart bir toolbar olan Mozbar , 50 den fazla anahtarkelimeye izin vermektedir. Şiddetle tavsiye edeceğim diğer bir SEO aracıdır.

81. Mozscape API

http://moz.com/products/api

API, Link Araştırma, MOZ

Fşrmalar bu uygulamayı kendi ürülerine dahil edereler ama bireyler içinde aynı şey mümkündür, verilerin çoğu ücretsizdir.

82. nTopic

http://www.ntopic.org/

İçerik

nTopic önerebeileceğim bir SEO içerik aracı. Yapmanız gereken tek şey sitenizin ilgili sayfasını ve anahtar kelimeyi ilgili bölümlere girerek içeriğinizi test etmek. Araç içeriği ve ilgili anahtar kelimeleri test ederek alaka düzeyini ölçüyor ve bir SEO puanı veriyor ve akabinde eksikleri göstererek daha uyumlu bir SEO içeriği oluşturmanıza yardımcı oluyor.

83. Open Site Explorer

http://www.opensiteexplorer.org/

Link Araştırması, Moz, Rakip Hakkında Bilgi, Lin İnşaası

Google ve Yanhoo arama sonuşarında backlinkleri genelin görmseine kataınca Moz b Open Site Explorer’u kurdu ki buna SEO uzmanlarının gerçekten ihtiacı vardı. Bu SEO aracı sayesinde backlinkleri, anchor textleri, metrip polüleritesini ve bunlara benzer daha bir çok şeyi görme imkanı sağladı. Bu imkan sayesinde yapılacak detaylı analizler sonucunda özellikle link inşası noktasında daha kolay yor haritası çizmek mümkün.

84. Piktochart

http://piktochart.com/

İnfografik

Sade ve hoş infografikler oluşturabileceğiniz bir platform. Bu platformda infografik oluşturmak için bu konuda tecrübeli olmasanızda olur. Buradaki kısa açıklamayla kendinizi sınırlamayın, şimdiye SEO ile alakalı edindiğiniz bütün tecrübelerinizi de göz önünde bulundurularak farklı kulanım alternatifleri üzerinde düşünün.

85. RowFeeder

https://rowfeeder.com/

Sosyal, Analiz

RowFeeder SEO aracı sosyal medyada kullanıcıları, hashtagları ve aynı anahtar kelimeleri aizlemenize ve aldığınız sonuçları Excel doyasına kaydetmenize yarar. Sosyal Medya çalışamları için önemli bir kanak. Çok farklı formatlarda ve geniş raporlar sunar.

86. Screaming Frog

http://www.screamingfrog.co.uk/

Teknik SEO

Çok güçlü bir websitesi tarayıcısıdır. Özellikle ileri düzey SEO uzmnalarına önerilebilir.
87. Searchmetrics Visibility Charts

http://suite.searchmetrics.com/en/research

SERP İzleme, Rakip Analizi

Herhangi bir web sitesinin SERP sonuçlarını izyelebileceğiniz uygulama bunun dışında dikkat eçeken diğer bir özelliği ise Google arama sonuçlarında sıra kaybeden ve yükselenleri de gösterebilmesi.

88. SEMrush

http://www.semrush.com/

SEO aracı, Anahtar kelime Arama, Rakip Analizi

Mükemmel ötesi bir SEO aracıdır. Bir Seo uzmanı yoktur ki SEMrush’ı önermesin. Ücretli anahtar kelime önerisi uygulaması dışında rakiplerin link analizinide ortaya çıkarabilir. Bir çok özelliği var , diğer önemli SEO araçları gibi bu aracıda diğer bir makalede daha deyalı ele alacağız.

89. SERPmetrics

http://serpmetrics.com/flux/

SERP Takibi, Rakip Analizi

Yahoo, Bing ve Google SERP sonuçlarının izlenebileceği bir SEO aracı. 30 günlük kullanımı var. Tek eksiği ağırlıklı olarak ABD sonuçlarını daha doğru vermesi, Türkçe sonuçlar pek etkili değil. düşünün.

90. SimilarWeb

http://www.similarweb.com/

Rakip Analizi

Rakip sitelerin analizini yapmak için kullanılan bir Seo aracı olan Similarweb, rakiplerimizin gerek sosyal medya’da gerekse Arama Motırlarındaki durumları hakkında işimize yarayacak çok ipuçları veriyor. Arayüzünün çok kullanılşlı ve anlaşılır olması, kullanıcıyı çok fazla ve karmaşık bilgilerle boğmaması yarıca söyleyebileceğim artoları arasında. Şüphesiz bu online SEO aracını kendi sitenizin durmunu test etmek için kullanabilirsiniz. Periyordik olarak sitenizi test etmeniz kontrollü büyümeyi sağlamanız açısından önemli.

91. StatCounter

http://statcounter.com/

Analiz

Ücretsiz, hılzı ve aydınlatıcı bilgiler sağlayan bir SEO analiz aracıdır. Her webmasterin kullanacağı gibi, daha çok Google güncellemeleri sonucu oluşabilecek cezalardan çekinen site sahiplerinin kullanmasını öneririm.

92. Trello

https://trello.com/

Verimlilik

Proje yönetimi ve izleme imkanı sağlayan SEO aracı, özellikle yeni sitelere katkı sağlayabilir.

93. Whitespark Local Citation Finder


https://www.whitespark.ca/local-citation-finder/

Lokal

Ücretli ve ücretsiz sürümleri var. Lokal anahtar kelimelerin bulunmasında ve önerilmesinde önemli fikirler veriyor. SEO açısından sitenize katkı sağlayacağına inanıyorum.

94. Whois Lookup

http://whois.domaintools.com/

Rakip İnceleme

Rakip firmaların incelenmesi noktasında bir çok bilgi veriyor. Bunun dışında kendi sitenizin bilgilerini de kontrol ederek kapnamasını veya gösterilmesini istemediğiniz bilgileri tesbit edebeiliyorsunuz.

95. Wistia

http://wistia.com/

Video

Online video’nun öncüsüdür, Wistia SEO dostu video hosting çözümleri sunar. Ücretli ve ücretsiz paketleri mevcut. Ücretli olan paketler arasında herkese uygun fiyatlar mevcut.
Free Trials

96. Moz Analytics

http://moz.com/products

SEO Aracı, Sosyal

Moz yazılım paketinden bir SEO aracı daha, pazarlama verilerinizi daha ve hareket analinizi rahatlıkla takip edebileceğiniz birpanel sunuyor.

97. Optimizely

https://www.optimizely.com/

A/B Testi

A/B testleri yapara site içerisinde tıklamaları arttırmaya yarayacak ipuçları verir.

98. Raven

http://raventools.com/

İçerik, Sosyal

Raven ‘in kullalanabileceğiniz çok fazla özelliği var, sosyal sinyalleri izlemekten, link araştırmaya kadar bir çok özelliğe sahip.
99. Visual Website Optimizer

https://visualwebsiteoptimizer.com/

Test

Görsel olarak sitenizi A dan B test eder ve daha uygun şekilde optimize edilmesi noktasında yardımcı olur. Özellikle yeni kurulan sitler için kesinlikle önerebilirim. Sitenin önemli noktalarından biri ise adım adım sitenizin görsel optimizaysonunu hazırlıyor olması.

100. Wordtracker

http://www.wordtracker.com/

Anahtar Kelime Bulucu

SEO uzmanları tarafından çok iyi bilinen bir anahtar kelime bulma aracıdır. Yalnız kötü yanı Türkçe dilini desteklemiyor olması, diğer dilleri denemedim ama İngilizce sonuçları gayet başarılı diyebilirim.

Kaynak:http://www.seondex.com