lostyazilim
tr.link

Sosyal Medya ve Blogunuza Getirisi

3 Mesajlar 548 Okunma
acebozum
tr.link

MehmetGUMUS3 MehmetGUMUS3 . Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)
Günümüzde sürekli dillerden düşmeyen sosyal medya kelimesi insanları tam anlamıyla kilitlemiş durumdayken sizlerinde internet dünyasında sesinizi duyurabilmeniz önemli bir hâl aldı. Forum sitelerini öldüren ve blog dünyasını da sürekli sarsan sosyal medyayı acaba düzgün kullanıyor muyuz ? Düzgün kullanıldığında sosyal medyanın blogunuza getirisi nasıl olur gibi soruların cevaplarını bu makalemizde vereceğiz.

Sosyal medya kesinlikle düzgün kullanıldığında sizlere yeni ziyaretçiler kazandırmanın yanı sıra sosyal imleme görevi de görmektedir.Çoğu blog yazarının sosyal medyaya değer vermediğini düşünüyorum ki bundan önce sattığım kişisel blogumda bu durum benim için böyleydi.Eğer sosyal medya da ne aman banane be kardeşim gibi düşünceler varsa kafanızda çok yanlış düşünüyorsunuz demektir.

Sosyal medyayı nasıl kullanmanız gerektiğinde ipucu niteliğinde bazı bilgileri size vermek istiyorum.

İşe öncelikle Facebook’ta blogunuzun bir sayfasını oluşturmakla başlayın.Sayfanızın kategorisini düzgün bir şekilde belirlemenizi tavsiye ediyoruz.Daha sonra sitenizin logosunu profil resmi,kapak fotoğrafına ise dikkat çekici bir resim koyun.Lütfen sayfayı oluşturup öyle bırakmayın.Gerekli hakkımda alanlarını ve açıklamaları da doldurmanızı öneririz.

Daha sonra Twitter adlı platformda yine blogunuzun ismi ile bir profil oluşturabilirsiniz.Aynı şekilde bu profili de düzenledikten sonra karşılıklı takipleşme ile hesabınıza takipçi sağlayabilirsiniz.

İnstagram’a geldiğimizde ise iş biraz fotoğraf paylaşmaya kalıyor.Burada da siteniz için bir profil oluşturup dikkat çekici fotoğraflar paylaşmaya çalışın.Bunun için tabi ki elinizde bir adet akıllı telefon olması gerekmekte.Platform biraz daha mobil dünyaya hitap ediyor.Ayrıca fotoğraflarınızın daha çok kişiye ulaşmasını istiyorsanız etiket sistemini etkili kullanmayı deneyin.

Bu üç sosyal medya platformlarında hesap oluşturduktan sonra dikkat edeceğini bazı hususlar var tabi ki. İş sadece oluşturmakla bitmiyor.

Sosyal dünya öyle hızlı gelişiyor ki sizlerin de bunları takip etmesi gerekiyor.Ayrıca açtığınız profillerde insanları sıkmamak için ara ara başka paylaşımlar da yapmalısınız.Siz hangi sayfaları sevmiyorsanız kendi sayfanızda sakın bunları uygulamayın.Sevdiğiniz sayfaların neler yaptıklarına bakın ve örnek olarak onların yaptıklarının benzerlerini yapabilirsiniz.Ayrıca çok sık şekilde paylaşım yaparak insanları lütfen sıkmayın.Çoğumuz blogumuza günde 5 konudan fazla girmeyiz.Sosyal medyada bu konuları paylaşırken bunları zamana yayın ve aralara da farklı paylaşımlar,videolar serpiştirin.

Twitter’da retweet sistemini kullanarak takipçi edinebilir ve ileride blogunuzla ilgili paylaşımlar yaparak insanları blogunuza çekebilirsiniz.Sayfalarınızda ara ara küçük çekilişler yaparak blogunuzun insanlara değer verdiğini gösterebilirsiniz.

Ayrıca sayfalarınıza düşen mesajları ve yorumları takip ederek kullanıcılarla etkileşimde bulunabilirsiniz.Olumsuz eleştirileri de silmeyerek onlardan görüş alabilir kendinize pay çıkarabilirsiniz.

Tüm bunlar sizlere ”zamanla” hit olarak geri dönecektir. Hatta eğer etkili olarak kullanabilirseniz bu sosyal ağlarda bir fenomen bile olabilirsiniz.Bunların örneklerini isterseniz özel mesaj yoluyla sizlere gösterebilirim. Bu makale sizler için dikkatli bir şekilde yazılmış ve eksik bir alan bırakılmamaya çalışılmıştır.Dikkatlerden kaçan nokta olduğu taktirde güncellenecektir.

Kaynak:http://www.sosyalpenguen.com/sosyal-medya-ve-blogunuza-getirisi/
fevzib

kişi bu mesajı beğendi.

Teamtofas.com
wmaraci
reklam

fevzib fevzib WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 396 / 113
  • Ticaret 78, (%100)
çok başarılı bir makale çok teşekkür ederim fakat eğer bilginiz varsa ben facebook sayfalarının dönüşüm oranını çok merak ediyorum örneğin 10k kişilik sağlık konulu (sağlık çalışanlarına hitap eden) bir facebook sayfasında sitemizde bulunan ilgi çekici bir sağlık makalesini paylaştığımızda ortalama ne kadar hit çekebiliriz?

MehmetGUMUS3 MehmetGUMUS3 . Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 283 / 200
  • Ticaret 12, (%100)

fevzib adlı üyeden alıntı

çok başarılı bir makale çok teşekkür ederim fakat eğer bilginiz varsa ben facebook sayfalarının dönüşüm oranını çok merak ediyorum örneğin 10k kişilik sağlık konulu (sağlık çalışanlarına hitap eden) bir facebook sayfasında sitemizde bulunan ilgi çekici bir sağlık makalesini paylaştığımızda ortalama ne kadar hit çekebiliriz?

Bunun için yorum yapabilmek için bazı hususlar gerekir diye düşünüyorum.Mesela sayfanın en çok hangi saatlerde yoğun olduğu,yazının başlığının çekiciliği,sayfada bulunan kişilerle iletişim vs vs . Bir sayı vermek mümkün görünmüyor malesef.
fevzib

kişi bu mesajı beğendi.

Teamtofas.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al