ozibu51
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci-Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba arkadaşlar siteme admin paneli yapmak istiyorum nasıl yapabilirim. Msql ile bağlantısı olacak yani ben bir haber yada olay eklemek istediğimde admin panelinden giriş yapıp ekle diyeceğim oda msql bağlanıp ekliyecek bunun dışındada mysql ile sitemi nasıl bağlıyacam herhangibir der eğitim vidosu olan var verebilir mi teşekkürler...
fubia
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
İngilizce ve türkçe olarak makaleler bulabilirsin. Veritabanında bir tablo oluştur yonetim diye. Bunun içerisine admin adı ve parola satırı gir. Daha sonra session kontrolu yapman lazım. Eğer admin paneli girişindeki form'da kullanıcı adı ve parola veritabanındaki ile eşleşiyorsa yeni bir session oluşturursun ve oturumun açılır. Yanlız buradaki önemli husus, admin panelindeki bütün dosyalarına session oturumu açılmamışsa, oturum açma sayfasına yönlendirmesi lazım.
Siteye veri çekme işi ise şu şekilde olur. Sayfalar tablosu oluşturursunuz bir id veya seo etiketi belirlersiniz. Sayfanızı .htaccess ile etkileşime geçirerek bir id veya seo tagı gönderirsiniz php sayfanıza. Php sayfası o sayfanın etiketini veritabanına sorgular. Eğer sayfalar tablosunda karşılığı gelen bir etiken varsa, bunu sayfana yazdırabilir. Mantıken budur. Kolay gelsin.