lostyazilim
tr.link

Admin Paneli

3 Mesajlar 1.152 Okunma
acebozum
tr.link

ozibu51 ozibu51 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci-Serbest meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 300
  • Beğeniler 9 / 13
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba arkadaşlar siteme admin paneli yapmak istiyorum nasıl yapabilirim. Msql ile bağlantısı olacak yani ben bir haber yada olay eklemek istediğimde admin panelinden giriş yapıp ekle diyeceğim oda msql bağlanıp ekliyecek bunun dışındada mysql ile sitemi nasıl bağlıyacam herhangibir der eğitim vidosu olan var verebilir mi teşekkürler...

wmaraci
reklam

fubia fubia Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 209
  • Beğeniler 15 / 56
  • Ticaret 4, (%100)
İngilizce ve türkçe olarak makaleler bulabilirsin. Veritabanında bir tablo oluştur yonetim diye. Bunun içerisine admin adı ve parola satırı gir. Daha sonra session kontrolu yapman lazım. Eğer admin paneli girişindeki form'da kullanıcı adı ve parola veritabanındaki ile eşleşiyorsa yeni bir session oluşturursun ve oturumun açılır. Yanlız buradaki önemli husus, admin panelindeki bütün dosyalarına session oturumu açılmamışsa, oturum açma sayfasına yönlendirmesi lazım.

Siteye veri çekme işi ise şu şekilde olur. Sayfalar tablosu oluşturursunuz bir id veya seo etiketi belirlersiniz. Sayfanızı .htaccess ile etkileşime geçirerek bir id veya seo tagı gönderirsiniz php sayfanıza. Php sayfası o sayfanın etiketini veritabanına sorgular. Eğer sayfalar tablosunda karşılığı gelen bir etiken varsa, bunu sayfana yazdırabilir. Mantıken budur. Kolay gelsin.

ozibu51 ozibu51 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci-Serbest meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 300
  • Beğeniler 9 / 13
  • Ticaret 3, (%100)

fubia adlı üyeden alıntı

İngilizce ve türkçe olarak makaleler bulabilirsin. Veritabanında bir tablo oluştur yonetim diye. Bunun içerisine admin adı ve parola satırı gir. Daha sonra session kontrolu yapman lazım. Eğer admin paneli girişindeki form'da kullanıcı adı ve parola veritabanındaki ile eşleşiyorsa yeni bir session oluşturursun ve oturumun açılır. Yanlız buradaki önemli husus, admin panelindeki bütün dosyalarına session oturumu açılmamışsa, oturum açma sayfasına yönlendirmesi lazım.

Siteye veri çekme işi ise şu şekilde olur. Sayfalar tablosu oluşturursunuz bir id veya seo etiketi belirlersiniz. Sayfanızı .htaccess ile etkileşime geçirerek bir id veya seo tagı gönderirsiniz php sayfanıza. Php sayfası o sayfanın etiketini veritabanına sorgular. Eğer sayfalar tablosunda karşılığı gelen bir etiken varsa, bunu sayfana yazdırabilir. Mantıken budur. Kolay gelsin.

Hocam kolay gelsin sağ olun ama tek kelime bile anlamadım desem benim 0 dan öğrenmem lazım site tasarlama yı biliyorum 0 dan psd css kullanarak tema yapabilirim ama sıkıntı şu ben bunu mqsl ile admin panelini birleştirip eklentileri htmlden değilde admin panelinden ekleyince eklenmesini istiyorum yani binevi wp admin paneli gibi birşey yapmak istiyorum

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al