Sizlere bu konuda ki tecrübemi aktararak en büyük desteği vereceğimi düşünüyorum.
Php öğrenmeye başladığımdan bir yıl sonra pek bir uzmanlığım olmadan turkapay.com adresinde bir sosyal ağ sitesi açtım. Daha sonra bu işe gönül veren bir kaç arkadaş ile elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık ve sonucunda ben onlarca gazeteye çıktım, turkapay.com adına bir türkü yazıldı ve söylendi(Linki aşağıya koydum). Sonuç olarak bir yıl içinde 20 bine yakın kullanıcıya ulaştık. Fakat bu 20 bin kullanıcı sadece siteye geldi üye oldu ve çıktı. Sonra oturdum akıl ve mantık çerçevesinde düşündüm.
-Ben gelen kullanıcılara ne verdim ki onlar burada dursun?
-Eee işte fotoğraf paylaşacak, video paylaşacak (videoyu kendi siteme yükletemiyorum bile yoksa işin altında kalkamayız)
-Bunları zaten yapan bir facebook gibi bir dev var. Benim sitemde adam neden takılsın???
Ben para kazanayım para Türkiye'de kalsın diye mi?
Yoksa kara kaşımın kara gözümün hatrı için mi?
Reklam yapmışım, bir kaç afiş asmışım diye mi?
Hepsi fasa fiso kendimi bile inandıramadım.
En büyük desteğim ve sorum size şu olacak; kullanıcıya bu sosyal ağ platformunda ne sunacağız ki kullanıcı facebook, twitter, instagram, youtube, google plus, orkut, vb yüzlerce diğer site yerine bize gelsin??? Bu soruyu bulabilen zengin oldu. Bu soruya cevap vermeden bir çivi çakılmaz...
(
http://www.dailymotion.com/video/xevqm5_turkapay-net_tech)