-
Üyelik
27.10.2013
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenciyim
-
Konum
Konya
-
Ad Soyad
F** D**
-
Mesajlar
200
-
Beğeniler
63 / 84
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba değerli wmaracı üyeleri. Bu gün sizlere aklıma takılan bir hususu sormak istiyorum, yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olacağım.
Ben teknik lisede okuyorum, ve alanım bilişim. 9.Sınıf öğrencisiyim fakat aklıma takılan sorun şu oldu, bu bilişim bölümünde sanırım ayrıyetten bir alan seçimi olması gerekiyor. Araştırmıştım biraz Web Tasarım ve Veri Tabanıydı sanırım. Sonra danışayım dedim, hangisi daha iyi hangisi daha kolay. Şu anda danıştığım kişilere dayanarak söylüyorum ki veritabanı zor diyorlar, ama zor olmasının bana katkısı ne olabilir ki? Veri tabanı ile ilgili bir bilgim de yok açıkçası, hangisi beni ileride bir meslek sahibi yapar kısa yoldan hiçbir fikrim yok.
Sonuçta burası bir webmaster sitesi ve bu konu hakkında sizden bilgi almak istiyorum. Aydınlatmanız beni gerçekten mutlu eder, şimdiden teşekkür ederim. :)
fubia
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
17.05.2014
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Webmaster
-
Konum
İzmir
-
Ad Soyad
K** Ç**
-
Mesajlar
209
-
Beğeniler
15 / 56
-
Ticaret
4, (%100)
Dostum merhaba. Öncelikle okul hayatında başarılar dilerim. Soruna gelirsek sorunun cevabı sende saklı. Sevabı'da günahı'da sana ait. Ama şunu unutmamalısın;
İnsanlar, doğar, gençleşir, okul okur, işe girer veya iş kurar, para kazanır ve emekli olur. Şuan Türk insanımız malesef okulu sadece diploma olarak görüyor. Eski kafa insanların ise tek derdi memurluk.
Web tasarım, veritabanı vs. bunlar genel kavramdır. Şöyle bir örnek vereyim; Ben pilot mu olayım yoksa şöför mü? gibi. Pilot ama ne pilotu, şöför ama ne şöförü. İkisi de bir bütündür ve illaki iş hayatında bağlantılı olacak şeylerdir bu terimler.
Olaya sadece www diye başlayarak girilen internet sitelerinden ibaret sanma. Gün gelir bir otomasyon veya yardımcı uygulama işleri gelir seni bulur. Bu nedenle, çalıştığın firmaya veya müşterine ben web tasarım okudum ama veritabanı bilmiyorum diyemezsin.
Unutmadan şunu da söylemem gerekir, hocalarının yaşlarını öğren ve o hocaların mezun oldukları yılı hesapla. Örneğin bir hoca 2002 yılında mezun olduysa genellikle az bir bilgi ile sana 2002 teknolojisini anlatır. Bu anlatılanları sadece ön bilgi olarak hafızana at. Okul sana bir şeyler öğretebilir ancak önemli olan bunun üstüne koyabilmendir.
1 kişi bu mesajı beğendi.