Başlığı okuduktan sonra neyi vurgalamak istediğimi anlamış veya anlam verememiş olabilirsiniz. Sorun değil çünkü birazdan bu konuya derin bir faça atacağım. Sorunumuz yeni web tasarımları tahminen 2013 başlarında çıktı windowsun nalet 8. sürümünü üretmesi üzerine metro tasarımları ve benzeri şeyler web tasarımlarınıda etkiledi. Hal böyle olunca herkes yeni şeyler denemeye çalışıyor artık yeni üretilen temalar daha karmaşık hale geldi. Ama unutulan bir şey varki okuyucu veya ziyaretçi bu tasarımlardan memnun mu ? . Ben kendi adıma konuşuyum neyin nerde olduğunu nereyi okuyacağımı karışıtırıyorum. Aşağıda bir kaç görsel örnekle bunu size anlatıp tüm fikirinizi değiştireceğim.Gözün Odaklanma Ve Yönelme HareketleriAşağıdaki resimde insan gözünün google da arama sonuçlarına bakarken nereye odaklandığını gösteriyor. Koyu yerler tahmin edildiği gibi en fazla odaklanan bölgeler.
Görüntüden anlaşıldığı gibi ilk olarak üst sol tarafdan aşağıya doğru taramaya başlıyoruz. Bu da demek oluyorki bir web sitenin en önemli yazılarını sol üst köşeye koymalı. Benim web sitemdede farkettiyseniz sol bölümde yazılarım sağ bölümde ise sidebar denilen ıvırzıvırların toplandığı bölüm mevcut.Evet şimdi gelelim yeni son moda 2013 model web tasarımları inceleyelim. (Resmin üzerine tıklayarak tam boyutlu görebilirsiniz.)
Windows da metro tasarımının amacı aslında sadelik yapmak ve kullanıcıya daha kolay kullanım sağlamaktır. Ancak web tasarımlara yansıyan kısmı öyle değil ilginçtir ki sadelik olacağına daha karmaşıklaşıyor. Yazılardan çok resimlere ağırlık veriliyor halbuki yazılarda resimler kadar önemli.Neyse asıl büyük karşılaştırmaya bakalım , işte buda gayet açık net bim broşürü insan neyin ne olduğunu anlıyor en azından :)
not forum editörünün (şahıs değil) biraz gazabına uğradım kusura bakmayın :D
kaynak : http://www.davutkara.com/genel/elestiri/bim-brosurleri-bile-yeni-web-tasarimlarindan-daha-iyi