-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Twitch Partner Streamer
-
-
Ad Soyad
S** İ**
-
-
-
Ticaret
20, (%90)
Arkadaşlar yeri mi tam emin değilim fakat 10 dakikadır nette arıyorum. Eğer bilen bir dostumuz varsa en ince ayrıntısına kadar uzun uzun anlatabilir mi yani Nedir bu port açma ne işe yarar açarsak ne olur açmazsak ne olur tüm ayrıntıları ile bilen birisi anlatabilir mi ya da nette böyle bir konuya rastlayan varsa paylaşabilir mi çok teşekkür ederim.
Sosyal olan her şey.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Hocam ne için lazım port açmanız ve modem marka ve modeli yazarak arayabilirsiniz
"marka model port açma" şeklinde
Plain
Freelancer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Her modemin farklıdır. Bir site vardı tüm modemler için resimli anlatım vardı bulaiblirsem atarım aradım biraz bulamadım şuan.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Madem port neden açılır? neye yarar? açarsak ne olur? nasıl açılır? gibi soruların cevabını bilmiyorsunuz neden peşine düştünüz bu kadar? Bir amacınız var ki port açmak istiyorsunuz, herhalde rat falan buldunuz bir yerlerden onun için açacağım diyemiyorsunuz? Yanlış mı düşünüyorum?
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İllaki illegal bir amaç olması gerekmiyor, öyleyse bile bunun kararını vermek bize düşmez. Şöyle anlatmaya çalışayım:
Bir bağlantı kurulurken kullanıcılar sizin IP adresinizi bilseler dahi modeminizin bu tarafındaki IP adresinizi, yani iç IP adresinizi bilemezler. Bu bağlantıyı sağlamak için Yönlendiriciler NAT adı verilen bir protokol kullanır, bunun fazla detayına girmeye gerek görmüyorum, kendiniz de detaylı araştırabilirsiniz.
HTTP protokolü varsayılan olarak 80. portu kullanır. Örneğin evinize bir web server kurup internet sitenizi evinizdeki bilgisayarınızdan yayınlamak istiyorsunuz diyelim. IP adresiniz de 10.0.0.1 olsun. Ziyaretçi tarayıcının adres çubuğuna 10.0.0.1 yazdığında evinizdeki modeme 80. port üzerinden bir bağlantı isteği yollar. Modem NAT tablosuna bakar, ancak iç ağdan bir cihazın talebi olmadan gelen bu isteği nereye yollayacağını bilemediğinden yok eder. Siz bu servis üzerinde bir yönlendirme kuralı (port açma) uygular ve "bak kardeşim, bu modeme 80. port üzerinden bir bağlantı gelecek olursa bu bağlantıyı bilgisayarımın iç ağdaki IP adresi olan 192.168.1.2'ye yönlendir" şeklinde bir talepte bulunur. Bu sayede bir kullancıı sitenize erişmek üzere adresi tarayıcısına yazdığında paket modeme gelir, modem de bunu doğruca sizin tanımladığınız bilgisayara yollar.
Plain
Freelancer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Port açmak istemesinin bir çok sebebi olabilir ancak 1gbit bağlantısı ve sadece bu iş için çalışan bir makinası olmadığını varsayarsak büyük ihtimalle illegal veya küçük çaplı (günlük kullanım için ts3 server gibi) bir iş için kullanacak.
test9
IT Project Manager
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
IT Project Manager
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Her şey iyi güzel de konuyu açan arkadaş nerede? Bir sürü cevap almış konuya ama kişide ses yok. Garip :D
Flawless
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Php Coder
-
-
Ad Soyad
K** I**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Port açmak istediğiniz cihaz bilgilerini paylaşır mısınız?
Basit olarak port açma işlemi modemlerde NAT yani ağ adres çeviricisi üzerinde bulunan menülerden yapılır.Bu da cihazdan cihaza değişiklik gösterir