lostyazilim

Vps Hakkında Sorular

7 Mesajlar 759 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ilkaya ilkaya WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad Y** İ**
  • Mesajlar 438
  • Beğeniler 7 / 30
  • Ticaret 5, (%100)
arkadaşlar benim bir kaç sitem var bunlar hepsi ayrı firmalarda ayrı hostlarda bunlar bir araya toplamak istiyorum bunun için resellermi almalıyım yoksa vps alıp onamu ayarlamalıyım vps konusunda pek bilgim yok vpsye cpanel kurulurmu kurulursa lisansı benmi alcağım ücret ödeyerek

wmaraci
reklam

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Bir kaç site için VPS öneririm. Benim için resellerle normal host arasında fark yok. Tek fark kendin host açıyorsun. Hitinde iyiyse ve ireliye dönük düşğnüyorsan VPS tercih etmelisin. Evet cPanel ücretlidir. Aylık 14.99$ dan başlar. İlk başta 15 günlük deneme sürümü verir. Sitelerini taşırsın. Sonra lisans biter panele giremezsin. Ama siteler çalışır. İşlerini SSH üzerinden görebilirsin. Ücretsiz paneller var ama tavsiyyem cPanel veya DirectAdmin' dir.

• Üyelik 24.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad Y** İ**
  • Mesajlar 438
  • Beğeniler 7 / 30
  • Ticaret 5, (%100)

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

Bir kaç site için VPS öneririm. Benim için resellerle normal host arasında fark yok. Tek fark kendin host açıyorsun. Hitinde iyiyse ve ireliye dönük düşğnüyorsan VPS tercih etmelisin. Evet cPanel ücretlidir. Aylık 14.99$ dan başlar. İlk başta 15 günlük deneme sürümü verir. Sitelerini taşırsın. Sonra lisans biter panele giremezsin. Ama siteler çalışır. İşlerini SSH üzerinden görebilirsin. Ücretsiz paneller var ama tavsiyyem cPanel veya DirectAdmin' dir.

şuan baktım net internette cpanel kurulu olan varmış. peki vps alınca şu şekilde bir şey alsam

- 2 Core CPU %100 Kullanım Hakkı
- 80 GB Raid Disk Alanı
- 1000 GB Aylık Data Transfer
- 2048 MB Bellek Kapasitesi
- Power Panel %100 Uzaktan Erişim
- 2 Adet IP Adresi (Arttırılabilir)

yeterli olurmu kaç siteye kadar kaldırır wordpress tabanlı site bu özellikler iyimi

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

ilkaya adlı üyeden alıntı

şuan baktım net internette cpanel kurulu olan varmış. peki vps alınca şu şekilde bir şey alsam

- 2 Core CPU %100 Kullanım Hakkı
- 80 GB Raid Disk Alanı
- 1000 GB Aylık Data Transfer
- 2048 MB Bellek Kapasitesi
- Power Panel %100 Uzaktan Erişim
- 2 Adet IP Adresi (Arttırılabilir)

yeterli olurmu kaç siteye kadar kaldırır wordpress tabanlı site bu özellikler iyimi

İstersen 100 site kaldırır. Önemli olan sitenin hit durumudur. Ve sunucunun ayarlanması, optimize edilmesidir. Ayrıca raid disk yerine ssd tercih etmeni öneririm. Ve site sayını, toplam hitini söyle ona göre fikir bildireyim. Aylık sitelerin ne kadar trafik harcıyor bu trafik yeterlimi? En önemlisi firma ve o firmadaki sunucuların kaliteside önemli faktörlerdendir.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 24.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad Y** İ**
  • Mesajlar 438
  • Beğeniler 7 / 30
  • Ticaret 5, (%100)

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

İstersen 100 site kaldırır. Önemli olan sitenin hit durumudur. Ve sunucunun ayarlanması, optimize edilmesidir. Ayrıca raid disk yerine ssd tercih etmeni öneririm. Ve site sayını, toplam hitini söyle ona göre fikir bildireyim. Aylık sitelerin ne kadar trafik harcıyor bu trafik yeterlimi? En önemlisi firma ve o firmadaki sunucuların kaliteside önemli faktörlerdendir.

sitelerin çok ziyaretcisi yok her site wordpress ve günlük en fazla 250 kişi web tasarımı yaptığım kişilerin sitelerini barındıracağım.

bide ben bu vps'yi alınca içerisinde phpadmin falan kurulu oluyormu burdan müşterilere panel vere bilirmiyiz

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

ilkaya adlı üyeden alıntı

sitelerin çok ziyaretcisi yok her site wordpress ve günlük en fazla 250 kişi web tasarımı yaptığım kişilerin sitelerini barındıracağım.

bide ben bu vps'yi alınca içerisinde phpadmin falan kurulu oluyormu burdan müşterilere panel vere bilirmiyiz

İdare eder. Zorlanırsanız paket yükselte bilirsiniz. Cpanel kuruluysa phpmyadmin ve benzeri uygulamalar içerisinde oluyor. Whmden reseller veya normal host verebilirsiniz herkese.

Kurulum, optimize ve destek lazım olursa benimle iletişime geçebilirsiniz.

Kodespa Kodespa Rabbyte.net Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Eski Hosting provider :)
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1819
  • Beğeniler 572 / 572
  • Ticaret 2, (%100)
Gerekli bütün açıklamalar yapılmış nerdeyse konuya boşuna girdiğimi düşündüm.

Türkiyenin ilk Hosting Forumu; Rabbyte.net Hepiniz davetlisiniz...
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al