Herkese merhabalar arkadaşlar bu gün Adsense başarılı bir şekilde kayıt olduktan sonra yapacağınız ufak bir hata ile banlanmanızı önlemek adına sizlere bilgi verici bir makala hazırlamayı umuyorum. Faydalı olması dileğiyle...
Adsense Hesapları Neden Banlar ?
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Google çok büyük bir işletme ve Adsense de bunun bir parçası. Bu kadar büyük bir işletmenin elbette belli başlı bazı kuralları vardır. Siz eğer bu kuralların dışına çıkarsanız ve bu fark edilirse, bazı durumlarda uyarı bile söz konusu olmadan direk hesabınız banlanır. Ayrıca birikmiş tüm geçerli bakiyeniz de yanar. Adsense şu amaçla kayıt olmalısınız. Reklam yerleştiricem ve o şekilde kalıcak ben tıklatma ile uğraşamam zaten reklamlar ilgi çekici insanlar ister istemez tıklıyor. Sizin ek bir çaba sarf edip de sahte yollara başvurarak yaptığınız haraketler ban sebebi olabilir.
Sahte Tıklama (Reklamlara Tıklamaya Teşvik)
Sahte tıklama : Otomatik ıp değiştirici programlar kullanarak sürekli aynı bilgisayardan ıp değiştirerek reklamlara tıklamanıza denir. Muhtemeldir ki en geç 1 hafta içerisinde banlanırsınız. Bununla beraber;
Reklamlara Tıklamaya Teşvik :
İnsanları bilerek veya insanları yanıltıcı yöntemler ile reklamlara tıklamasını sağlamaya denir. Kendi arkadaşlarınıza rica ile 3-5 tık attırabilirsiniz. Bunun fark edileceğini sanmıyorum fakat bir resimin altına Adsense reklamını ekleyerek o resim ile ilgili bir reklamın düşmesi insanların tıklamasını sağlayacaktır ve bu direk sahte tıklatmaya girer. Menü araç çubuğunun arasına metin reklamı ekleyerek insanlara reklamı bir menü gibi göstermeniz de sahte tıklamaya girmektedir. Bu yapacağınız hareketlerin fark edilmesi durumunda uyarısız banlanırsınız.
Üç Reklamdan Fazla Reklam Yayınlamak
Bir çoğunuzun da bildiği üzere Adsense bir site de yalnızca 3 farklı bölgeye reklam yerleştirmeyi uygun görmektedir. Siz bunu arttırmaya çalışırsanız politika ihlaline girer ve eğer şanslı iseniz. Uyarı alabilirsiniz ya da direk banlanabilirsiniz. Bir blog veya site de en fazla 3 adet banner reklam veya metin reklam ekleyebilirsiniz. Bunları ekleyeceğiniz yerler ve en çok tık getiren kısımlar Adsense ipuçların da mevcut. Ben 1 Ana Sayfa kayıt başlığı altına 1 Sağ tarafa Orta dikdörtgen ve 1 de kayıt altına alıyorum. Tık geliyor mu geliyor tavsiye eder miyim valla bi deneyin derim Allah bereket versin :)
Google Reklamlarının Yeni Bir Sekme de Açılmasını Sağlamak
Kullanıcılar siteniz de yayınladığınız reklamlara tıklaması durumun da otomatik olarak sitenizi terk eder ve reklam yayıncısının yönlendirdiği yere gider. Eğer siz bu reklama tıklanması durumun da yeni bir sekme açılmasını sağlayacak davranışta bulunursanız banlanmamanız elde değildir.
Sadece Reklam İçin Kurulmuş Siteler de Reklam Yayınlamak
Eğer kurduğunuz site/blog sadece reklam yayınlamak amacı ile kurulmuşsa ve içeriğe dair pek bir şey yoksa bu politika ihlaline girer ve banlanma sebebidir. Reklamdan ziyade içeriğinize önem verin öncelikle yeterli içerik girdikten sonra sitenize daha fazla reklam almanızı öneririm aksi halde banlanma nedenidir. Yazık olur geçerli bakiyenize.
Söz Sizde : Sizin de arkadaşlarımızın konu hakkında dikkat etmesi gerektiğini düşündüğünüz yerler var ise yorum yapmaktan çekinmeyin. Unutmayın ki bilgi paylaşılmadıkça bir hiçtir !
Kaynak : http://sinanimamvine.blogspot.com/2014/06/adsense-ban-yeme-nedenleri.html#.U57ReHJ_vXs