webstar
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba arkadaşlar size bişey danışmak istiyorum... Marka tescili yaptırdığımız bir isimdeki .com.tr uzantısı başkaları tarafından 3 yıl önce reglenmiş fkat adamın şirketinin adıda bizim markayla aynı ama marka tescili varmı yokmu bilmiyorum.. (Farklı sektörler)
Şimdi bizim .com.tr uzantısını onun elinden alma şansımız varmı ? Birde aynı markayı ikimize birden tescil ederlermi ki farklı sektörlerde olsakta
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web-Seo
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
nic.tr ye itiraz edebilirsiniz lakin domain ismi 2 seneden beri başka birine ait olduğu için geri almanız zor.
kocmustafa.net | twitter: mustafakocc
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
Y** İ**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
45 farklı sektörde aynı isim ile marka tescili yapılabilir.
snakebad
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Şöyle diyim patent konusunda bir çok sınıf var. mesela sen 29. sınıftan atıyorum nakliyattan patent yaptırmışsın. Ben 39. sınıftan rent a car dan patent yapmışım. Ama ikimizin markasıda BEKMAN. İkimizde patent yapabiliriz. Ama bundan sonra ben 29. sınıfta sende 39. sınıfta bekman olarak patent yapamazsın.
.com.tr olayına gelince her zamanki mantık kim kapmışsa onundur. Senin patentin olabilir ama ama onunda patenti varsa marka onundur. Onun patenti yoksa limited şirkettir şirket olarak başvurmuştur. Onda da 2 yıl boyunca her .com.tr itiraza açıktır. 2 yıl sonra kesinleşir ve itiraza kapalı hale gelir. Kısacası zor bence senin .com.tr ni alman.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web-Seo
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
marka tescili olarak ise sınıflar farklı olduğundan dolayı etme ihtimalleri var marka tescili tamamen oradaki memurun insiyatifine kalmış bir şey.
kocmustafa.net | twitter: mustafakocc
Byboo
https://www.elitseo.com/
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Mekatronik Mühendisi
-
-
Ad Soyad
T** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%99)
com.tr sadece Marka tescil belgesi ile alınmaz, Ticaret sicil beyanı, oda sicil kaydı evrakları ile de alınabilir, firmalarınız tamamen farklı işler yapabilir, mesela siz elitsu isminde su işi yaparken adam da elitsu isminde inşaat sektöründe firması vardır, önemli olan alacağı com.tr ismi elitsu olması ve firmasının elitsu olduğuna dair evrak beyan etmesidir,
Eğer com.tr ismini alan firma evrak beyan etmişse alamazsınız.
Elit SEO Reklam Yazılım Tasarım
Srn
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Ticari amaçlı tüzel kişilikler ve kuruluşlar için, aşağıdaki üç maddede sözü geçen belgelerden herhangi bir tanesi,
Ticaret odasından alınmış olan "Faaliyet Belgesi", "Ticari Sicil Belgesi", "Oda Sicil Kayıt Sureti" ya da Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanmış olan ticaret ünvanı ilanı,
Türk Patent Enstitüsü'nden alınmış "Marka Tescil Belgesi" ya da "Marka Başvuru Belgesi",
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan alınmış olan "Sicil Tasdiknamesi" ya da "Ticari Sicil Gazetesi",
Bu durumda sizin marka tescilinizin olması onun Oda kayıt sicilini dövemeyeceği için ve 6 aylık itiraz süresi de aşıldığı için domainin düşürülüp size verilmesi mümkün görünmüyor. Ama yine de nic.tr ye yazılı olarak başvurup şirket ve marka evraklarınızı ekleyip şansınızı denemenizi öneririm
webstar
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Arkadaşlarr markayı sorguladım.3 tane benzer var
bizim tescil adı: Marka
2.si: Marka gıda marketçilik
3.süde: Markagıda marketçilik şekil diye alınmış
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
bilişim
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
12, (%83)
Hocam 2 yılı geçmiş ise alınması %90 çok zor.
Ordakiler Size sorar ise 3 yıldır nerdeydiniz ?
3 yıldır bu adamlar tescili almış ve işletiyorlar dediklerinde ne cevap verebileceksin ki ?